Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν τη νύχτα τη Συρία - Κόλαση εκρήξεων με 40 νεκρούς και 60 οι τραυματίες - Στρατιωτικές Βάσεις του Ιράν οι στόχοι (Upd)

Update 02:55 ► Για μια κόλαση κανονική κάνουν λόγο τα αραβικά ΜΜΕ στις περιοχές Χάμα και Χαλέπι μετά από την επίθεση που δέχθηκαν το βράδυ της Κυριακής στις 22:30 από πυραύλους οι οποίοι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Write in, εκτοξεύτηκαν από μαχητικά του Ισραήλ. 
Οι πύραυλοι χτύπησαν στρατιωτικές βάσεις του Ιράν γεμάτες εκρηκτικά και άλλα πυρομαχικά καθώς και Κέντρο Εκπαίδευσης στην πόλη Σαλχάμπ, 10 χλμ δυτικά της Χάμα όπου βρίσκονταν πολλοί Αφγανοί, Πακιστανοί και Λιβανέζοι πολιτοφύλακες, έπληξαν ωστόσο και χωριά τα οποία βρίσκονται σε απόσταση περίπου 7 χλμ από την συγκεκριμένη μονάδα που αποτελεί Ταξιαρχία. 
Στην ευρύτερη περιοχή επικράτησαν συνθήκες πραγματικού χάους καθώς οι εκρήξεις από τα πυρομαχικά μετέτρεψαν ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή και σε μια ζώνη πολλών χιλιομέτρων σε πραγματική κόλαση, αναγκάζοντας χιλιάδες κατοίκων να την εγκαταλείψουν. 

Ήδη τα αραβικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τουλάχιστον 40 νεκρούς και 60 τραυματίες, ενώ ζωντανές μεταδόσεις από το σημείο διακόπηκαν εκτάκτως για λόγους ασφαλείας. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η ισχύς των πρώτων εκρήξεων ήταν τόσο μεγάλη που τα σεισμολογικά ινστιτούτα όλου του κόσμου κατέγραψαν σεισμική δόνηση 2,6 Ρίχτερ. 


Αρχικά οι κυβερνητικές πηγές μιλούσαν για πυραύλους «άγνωστης προέλευσης και ταυτότητας» ωστόσο πλέον όλοι μιλούν ανοιχτά για το Ισραήλ και ενώ την ίδια στιγμή η ίδια η κυβέρνηση Νετανιάχου δεν προέβη σε καμία διάψευση.

Προηγούμενο Ρεπορτάζ: 

Υπενθυμίζεται πως πριν απο μερικές ημέρες, ισραηλινά μαχητικά μπήκαν στον εναέριο χώρο του Λιβάνου και πραγματοποίησαν αεροπορική επίθεση εναντίον της αεροπορικής βάσης Τ-4 κοντά στην πόλη Χομς, σκοτώνοντας επτά ιρανούς συμβούλους. 

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ρωσικού Στρατού, δυο ακόμη μαχητικά του Ισραήλ εξαπέλυσαν συνολικά 8 τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους, οι 5 εκ των οποίων αναχαιτίστηκαν από την Αεράμυνα της Συρίας. 

Αναφορά για ύπαρξη νεκρών και τραυματιών, η οποία ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί, υπάρχει ως αποτέλεσμα του τελευταίου χτυπήματος σε συριακές στρατιωτικές βάσεις σε Χάμα και Χαλέπι - Το Sky News Arabia κάνει λόγο για μεγάλο αριθμό νεκρών που ίσως να φτάνει και τους 38.

Στρατιωτικές βάσεις της Συρίας στις περιοχές της Χάμας και του Χαλεπίου επλήγησαν στις 22:30 το βράδυ της Κυριακής από πυραύλους άγνωστης ταυτότητας, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Η είδηση επιβεβαιώνεται και από συριακή κυβερνητική πηγή που ανέφερε στο πρακτορείο Ria Novosti πως η συγκεκριμένη επίθεση «προήλθε κατά πάσα πιθανότητα από αέρος και έπληξε αποθήκες πυρομαχικών του Στρατού». Δεν υπάρχουν αναφορές για ανθρώπινες απώλειες. 
Ισχυρές εκρήξεις αναφέρθηαν πριν από λίγα λεπτά στην περιοχή των επαρχιών της Χάμα και του Χαλεπίου στη Συρία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SANA. Οι Αρχές προσπαθούν να βρουν την προέλευση των εκρήξεων ενώ κάποιοι κάνουν λόγο για πιθανή αεροπορική επιδρομή.
 https://www.write-in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου