Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Βίντεο: Το χουντογλέντι των αξιωματικών της Χρυσής Αυγής

Η 21η Απριλίου είναι μια ημερομηνία βαθιά χαραγμένη στις μνήμες των πολιτών ως η αρχή ενός δικτατορικού καθεστώτος που στήριξε την ύπαρξή του σε δολοφονίες, βασανισμούς και εκτοπισμούς.

Χρόνια μετά την πτώση της Χούντας, οι νοσταλγοί της συνεχίζουν να βρίσκονται ανάμεσά μας, να φτιάχνουν κόμματα και σχηματισμούς ή ακόμα και να δίνουν ξεδιάντροπα δώρο μουσικές συλλογές της εποχής. Κάποιοι από αυτούς μπήκαν και στο ελληνικό κοινοβούλιο στηριζόμενοι σε τάγματα εφόδου και εγκληματικές πράξεις.
Είναι 21 Απριλίου 2013 και οι αξιωματικοί της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Πατέλης (Πυρηνάρχης Νίκαιας και μισθωτός της ΧΑ), Γιάννης Καζαντζόγλου (Υπεύθυνος Πολιτικής δράσης της Τ.Ο. Νίκαιας και μισθωτός της ΧΑ), Γιώργος Τσακανίκας (Υπεύθυνος ιδεολογικού και εκπαίδευσης της Τ.Ο. Νίκαιας ), στήνουν ένα μικρό, επετειακό γλέντι στο σπίτι ενός εκ των τριών.
Ο Γιάννης Καζαντζόγλου σε ρόλο οπερατέρ αναλαμβάνει να απαθανατίσει τις στιγμές, σιγοτραγουδώντας το όνομα του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου ενώ ο Γ. Τσακανίκας σε στιγμές «αγάπης για την πατρίδα με έναν τρόπο εριστικό» κραυγάζει «Ζήτω ο Αρχηγός! Ζήτω το Έθνος! Ζήτω η Χρυσή Αυγή!». Μερικούς μήνες μετά θα διαπραχθεί η δολοφονία Φύσσα με τη συμμετοχή και συνέργεια της εν λόγω «τριανδρίας» της Τ.Ο. Νίκαιας, υπό τη διεύθυνση του βουλευτή Γ. Λαγού και την πλήρη γνώση του «Αρχηγού» Ν. Μιχαλολιάκου.
Θα ήταν ίσως εύκολο να μιλήσει κανείς για μεμονωμένο περιστατικό ή, τέλος πάντων, για μια κάποια συρραφή και σκευωρία, όπως είναι ο συνήθης αντίλογος, αν το παράδειγμα δεν είχε δοθεί από το δεξί χέρι του Μιχαλολιάκου και βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, περίπου ενάμισι χρόνο νωρίτερα στο ξενοδοχείο Belvedere στην Κρήτη. Εκεί, σε εκδήλωση παρουσία κοινού αλλά και άλλων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο Χρήστος Παππάς σηκώνει περήφανος τη σημαία της Χούντας μέσα σε χειροκροτήματα.


Το χουντογλέντι των αξιωματικών της Χρυσής Αυγής που αποκαλύπτουμε σήμερα, είναι άλλο ένα τεκμήριο το οποίο με ανατριχιαστικό τρόπο μας υπενθυμίζει πως όλοι αυτοί είναι συνειδητά, και θα παραμείνουν, βαθιά φασίστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου