Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Να ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ τους εξοπλισμούς των ΕΞΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ


6 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ!
“Η Ελλάδα δεν μπορεί να μπει στη κούρσα των εξοπλισμών αλλά πρέπει να ενισχύει την αποτρεπτική της ισχύ… δήλωσε ο ΑΝΥΕΘΑ Φώτης Κουβέλης κάνοντας λόγο για πιθανότητα απόκτησης τουλάχιστον ακόμη δύο φρεγατών. 
Σε επόμενη φάση έρχονται και οι φρεγάτες BELHARA.
Αλήθεια, για ποια ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ ΙΣΧΥ μιλά ο ΑΝΥΕΘΑ Κουβέλης;
Όλοι γνωρίζουν ότι η "άμυνα" είναι το πρόσχημα για την αγορά τεράστιων πλοίων εντελώς ακατάλληλων για το Αιγαίο, που προορίζονται να υπερασπίσουν τις ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΕΣ βλέψεις του ελληνικού αστικού κράτους στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η Αγορά των οπλικών αυτών συστημάτων είναι μια φοβερή ΕΧΘΡΙΚΗ κίνηση κατά του κόσμου της εργασίας, είναι μια ραγδαία επιδείνωση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, ένα μεγάλο βήμα προς τον πόλεμο, οξύνοντας με ραγδαίους ρυθμούς τον κοινωνικό πόλεμο.
Δείτε: στην ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ οδήγησαν τον εργαζόμενο λαό μας για να μπούνε στην ΟΝΕ-ΕΥΡΩ, καθώς είχαν δεσμευτεί να αγοράσουν όπλα από την Ευρωπαϊκή Πολεμική Βιομηχανία αξίας 15 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ δραχμών.
Τώρα ξαφνικά, όλοι οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών στηρίζουν τον Τσίπρα που λέει ότι "βγαίνουμε από τα Μνημόνια" για να αγοράσει όπλα 6 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ και να γίνουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ στην Ανατολική Μεσόγειο, για να ΕΓΓΥΗΘΟΥΝ τα συμφέροντα του Βαρδινογιάννη και του Λάτση, αλλά και των TOTAL, MOBILA, BP, ENI... 
Καταλαβαίνουμε όλοι για όλα τα Κανάλια-Ραδιόφωνα-Εφημερίδες τους παίζουν όλη τη μέρα ΠΟΛΕΜΟ, τρομοκρατούν και καλλιεργούν κλίμα "εθνικών κινδύνων".
Τα συμφέροντα των Ελλήνων εμπόρων και βιομηχάνων της πολεμικής και ενεργειακής βιομηχανίας, των εφοπλιστών είναι τεράστια. 
Για αυτό ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ μας φορτώνουν τέτοια πρωτόγνωρα φορολογικά βάρη, εξαφανίζουν όλες τις κοινωνικές δαπάνες.
Εντείνουν τον Κοινωνικό Πόλεμο γιατί είναι  Αποφασισμένοι να μας πάνε σε Διακρατικό Πόλεμο, ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΕΑΣ ΣΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ!
Εξαφανίζουν μισθούς-συντάξεις, κλέβουν τα σπίτια και μας φορτώνουν τρομερούς φόρους για να Αγοράσουν όπλα -η βασικότερη αιτία της ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ- για να επιβάλλουν με ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΧΥ τα συμφέροντα του Βαρδινογιάννη και του Λάτση, της TOTAL, ENI, MOBIL, BP...
Δείτε τι αναφέρει η αρθρογραφία:
Η είδηση ότι ως τον Αύγουστο θα έχουν ενταχθεί στο Πολεμικό Ναυτικό 2 φρεγάτες FREMM από τη Γαλλία επιβεβαιώθηκε πλήρως από τον υπουργό αναπληρωτή Άμυνας, Φώτη Κουβέλη, ο οποίος συμπλήρωσε ότι είναι πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχυθεί η δύναμη με ακόμη δύο πλοία.
Ο υπουργός δεν άφησε απλά ανοιχτό κάποιο ενδεχόμενο, μίλησε για ενίσχυση του στόλου με τέσσερα πλοία. Εκτός από τις δύο FREMM εξετάζεται η αγορά ακόμη δύο σκαφών τα οποία, όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ είτε θα είναι του ιδίου τύπου, θα είναι και αυτά δηλαδή φρεγάτες FREMM, είτε μικρότερα σκάφη, ανάλογων ωστόσο δυνατοτήτων. Χθες έγινε γνωστό στο ΓΕΝ πως στις 3 Μαίου έρχονται στην Αθήνα Γάλλοι με τους οποίους θα συζητηθεί το θέμα της απόκτησης από το ελληνικό ΠΝ φρεγατών για το Πολεμικό Ναυτικό.

ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ  ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΝΕΑ ΟΠΛΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ;
Είναι κάτι που το έχει αποκαλύψει ο μεγαλοδημοσιογράφος Μανώλης Κωτάκης:

"Το αληθινό θέμα όμως είναι τι θα συμβεί από το φθινόπωρο και μετά. 
Τότε υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για θερμό επεισόδιο σε ολόκληρη την περιοχή. Από την Κύπρο και την Κρήτη έως το Καστελόριζο και τον Εβρο. Θα είναι η εποχή που η Exxon Mobil πρέπει να αρχίσει τις έρευνές της στο Οικόπεδο 10. Θα είναι η εποχή που η Ελληνική Δημοκρατία θα ανακηρύξει αναδόχους για έρευνες εντοπισμού φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης. Θα είναι η εποχή που θα απαιτηθεί να ανακηρύξουμε ΑΟΖ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ως Ελλάς θα αρχίσουμε εξόρυξη. Αυτή θα είναι πράγματι η ώρα της αλήθειας! Οχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για τη Δύση ολόκληρη.
Η Τουρκία φρόντισε να δείξει το Σάββατο τις διαθέσεις της με τη δήλωση αμφισβήτησης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας που κατέθεσε στον ΟΗΕ (με έμφαση στην επήρεια του Καστελόριζου)". 
Στην κυβέρνηση, μετά και την όποια αποκλιμάκωση ακολουθήσει μέσα στο καλοκαίρι, παρακολουθούν συστηματικά και αξιολογούν μόνο όσα δηλώνουν τέσσερις βασικοί παίκτες της τουρκικής πολιτικής σκηνής: ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών και ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων. Και όταν ο τελευταίος, ο Χουλού Ακσάρ, δηλώνει -προ ημερών- «δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα στην Κύπρο και στο Αιγαίο», σημαίνει συναγερμός. «Μην τολμήσετε να αρχίσετε έρευνες εντός της ελληνικής και της κυπριακής ΑΟΖ» είναι το μήνυμα. 

To Θέμα δεν είναι Αν και Πότε θα γίνει Πόλεμος-Το θέμα είναι να Αγωνιστούμε για να μην τους Επιτρέψουμε να μας οδηγήσουν στην Σφαγή-Να Μπλοκάρουμε τη Μηχανή του Πολέμου


ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
To τοπίο μυρίζει μπαρούτι. Ενώ η λεηλασία του κόσμου της εργασίας συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό –με ή χωρίς μνημόνια-, η ελληνική επικράτεια μετατρέπεται σε ένα τεράστιο πολεμικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, με το ελληνικό κράτος όχι μόνο να συμμετέχει σε μια σειρά πολεμικές αναμετρήσεις, αλλά να απειλεί με Διακρατική σύγκρουση. Οι πολεμικές προετοιμασίες εντείνονται καθώς σχεδιάζουν να μας στείλουν "κρέας στα κανόνια" του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τον έλεγχο θαλάσσιων εμπορικών-ενεργειακών ροών στρατηγικής σημασίας. Τα ενεργειακά σχέδια των ΗΠΑ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Μεγαλοϊδεατισμός, ο Νεοοθωμανισμός και ο Επεκτατισμός Ελληνικού-Τουρκικού κράτους, ο τυχοδιωκτισμός της Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής άρχουσας τάξης φέρνουν τον Πόλεμο.
Απαιτούμε: ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΟΥΝ ΑΟΖ και ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ  που σημαίνει μόνο κέρδη για τις εταιρείες, πόλεμο, περιβαλλοντική καταστροφή για το λαό. 
Το Εργατικό και Αντιπολεμικό κίνημα καλείται να πάρει θέση ΤΩΡΑ, να αναλάβει αγωνιστικές πρωτοβουλίες για το μπλοκάρισμα της πολεμικής μηχανής και τη Ματαίωση της «εθνικής ενότητας». Που θα κριθεί η προσπάθεια μας;
1.       Η πάλη ενάντια στα Μνημόνια και την αστική καπιταλιστική ανασυγκρότηση είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον αντιπολεμικό αγώνα. Τώρα που περισσότερο από ποτέ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει τον πόλεμο πυλώνα της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Η δουλοποίηση του κόσμου της εργασίας, οι ιδιωτικοποιήσεις και η επιβολή της Δικτατορίας της Αγοράς, είναι ο βατήρας για την νέα εκτίναξη των κερδών τους, η αφετηρία για τη διεκδίκηση ευρύτερου ρόλου στην περιοχή, ο παρανομαστής των νέων συμμαχιών τους και της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Μας το δείχνουν  οι εξελίξεις στα Ναυπηγεία και την πολεμική βιομηχανία, οι αντεργατικές απαιτήσεις των εφοπλιστών και του ΣΕΒ, η επιπλέον ιδιωτικοποίηση των ΕΛ.ΠΕ. Ταυτόχρονα επιχειρούν να ταυτίσουν τους όρους ύπαρξης των εργαζομένων με την συμμετοχή στους πολέμους και τις επεμβάσεις, τη δράση του Ελληνικού Στρατού.  
2.       Στην πάλη ενάντια στην πολεμική προετοιμασία, εντός και εκτός του Στρατού. Στο να βάλουμε φραγμό στους πολεμικούς εξοπλισμούς των 6 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ και να εμποδίσουμε την ανανέωση του οπλοστασίου με όπλα μαζικής καταστροφής και απίστευτης φονικότητας που στρέφονται κατά Αμάχων. Η ενίσχυση του Κινήματος των Φαντάρων και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενάντια στην εντεινόμενη πολεμική προετοιμασία και ΑΞΙΟΜΑΧΟ των Ε.Δ., για το μπλοκάρισμα των ασκήσεων και την συμμετοχή στους πολέμους με τις ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ. Να βάλουμε τέλος στα Δόγματα Πολέμου-καταστολής που στρέφονται εναντίον του κόσμου της εργασίας-Εσωτερικού Εχθρού, εντός και εκτός συνόρων.   Να μην γίνει πράξη η Αύξηση της Θητείας, η Στράτευση των φτωχών Ανδρών-Γυναικών στα 18, να Ακυρωθούν οι Προσλήψεις Μισθοφόρων. Ο αγώνας ενάντια στην Στρατιωτικοποίηση του λαού, την ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ και τις φασιστικές Λέσχες Εφέδρων. Να «πετάξουν» οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές-φοιτητές τον Στρατό, το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και τις Πολεμικές Βιομηχανίες από σχολεία και πανεπιστήμια. Ο πόλεμος είναι εδώ: είναι στις φιέστες, στις μιλιταριστικές-εθνικιστικές επιδείξεις και τις επισκέψεις Στρατιωτικών στα σχολεία για στρατολόγηση μαθητών, είναι στα ερευνητικά προγράμματα και τις έδρες των ΑΕΙ.
3.       Ενάντια στην Διεθνή του Πολέμου. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα από το εξωτερικό. Να Διαλυθούν ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ-ΕΕ. Να διαλύσουμε τους Άξονες του Πολέμου Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου. Δε δεχόμαστε τον Ενιαίο Χώρο του Πολέμου Ελλάδας Κύπρου. Να αποχωρήσουν τα ξένα στρατεύματα ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ και οι Βρετανοί από την Κύπρο.   
4.       Πάλη κατά του πολέμου εναντίον των προσφύγων-μεταναστών ΕΕ-ΝΑΤΟ-ελληνικής-τουρκικής κυβέρνησης. Σύνορα ανοιχτά. Όχι σε χώρες-φυλακές. Ανοιχτά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας. Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Καμιά εμπλοκή του Στρατού. Αλληλεγγύη, Κοινός Αγώνας.
5.       Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Διεθνιστικές πρωτοβουλίες Συναδέλφωση των λαών και στόχο τον Αγώνα για Αντικαπιταλιστική Ανατροπή και Κοινωνική Απελευθέρωση.                                                    ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου