Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Τι γίνεται με τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ: τι είναι το στρατιωτικό υλικό που αποσύρουν από τη βάση του Ιντσιρλίκ

Προβληματισμό στο Αντιπολεμικό κίνημα και στον λαό μας πρέπει να προκαλέσει η απόφαση των Αμερικανών να απομακρύνουν από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ απροσδιόριστης ταυτότητας υλικό με μεταγωγικό αεροσκάφος.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα μεταγωγικό αεροσκάφος C-5M Super Galaxy αφίχθη στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ που χρησιμοποιείται κυρίως από τις ΗΠΑ στο οποίο φορτώθηκε εμπορευματοκιβώτιο μήκους 15 μέτρα και βάρους 39 τόνων.

Το τεράστιο θωρακισμένο εμπορευματοκιβώτιο μεταφέρθηκε σε άγνωστη αμερικανική βάση. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πρόκειται για το τρίτο ανάλογο εμπορευματοκιβώτιο που αποσύρουν οι Αμερικανοί από την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ.

Τι επομένως είναι το στρατιωτικό υλικό που αποσύρουν οι Αμερικανοί  και που το μεταφέρουν;

Τα ερωτήματα αυτά πρέπει να απαντηθούν καθώς εντείνονται οι συνομιλίες ελληνικής και αμερικανικής κυβέρνησης για τη μεταφορά των πυρηνικών όπλων σε ελληνικές βάσεις και ενώ ήδη υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δεχτεί την αποθήκευση τέτοιων όπλων.

Το Αντιπολεμικό κίνημα πρέπει άμεσα να πάρει μαχητικές πρωτοβουλίες εναντίον των αμερικανικών και νατοϊκών βάσεων του θανάτου και εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που επιχειρεί να αναβαθμίσει τον ρόλο του ελληνικού αστικού κόσμου με την προνομιακή συμμαχία με τις ΗΠΑ. 

Πολύ περισσότερο που οι Τσίπρας-Καμμένος εκτιμούν ότι η μεταφορά των πυρηνικών όπλων στην Ελλάδα και η ταύτιση τους με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των Δυτικών δυνάμεων τους Αναβαθμίζουν.

Είναι Επικίνδυνοι και Αδίστακτοι.

Απάντηση μας ο Αντιπολεμικός Συντονισμός και η μαχητική-αποφασιστική εναντίωση στους σχεδιασμούς του ελληνικού κεφαλαίου που οξύνει την ταξική σύγκρουση, εντείνει τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, οδηγεί στην διακρατική σύγκρουση και τις επεμβάσεις.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου