Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Η Αναβάθμιση των F 16: Πανηγυρίζουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Αμερικανός Πρέσβης-ΝΑΤΟ

Η Αναβάθμιση των F 16 και η "αδυναμία" των Μπογιόπουλου-Μηλάκα
Σίγουρα προκαλεί εντύπωση η παρέμβαση του Αμερικανού πρέσβη:
"Μία μεγάλη μέρα για τους συμμάχους μας, το ελληνικό υπουργείο 'Αμυνας και την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, καθώς η Ελλάδα προχωρά στην αναβάθμιση των F-16.
ανέφερε στην ανάρτησή του ο Τζέφρι Πάιατ.
Είναι μια παρέμβαση που φαίνεται να δικαιολογεί τις εκτιμήσεις αναλυτών όπως ο Ν.Μπογιόπουλος και ο Δ.Μηλάκας, οι οποίοι εκλαϊκεύουν την πολιτική γραμμή του ΚΚΕ.


Μια εθνική πολιτική γραμμή που μιλά για εξάρτηση του προτεκτοράτου, για μια "χώρα που αν και κατασπατάλησε στο παρελθόν δεκάδες δισεκατομμύρια εμφανίζεται γυμνή ως προς τις αποτρεπτικές της δυνατότητες, ευάλωτη και απόλυτα εξαρτημένη από το χέρι βοήθειας των προστατών της", για τις αστικές κυβερνήσεις "που πρόταξαν την εξυπηρέτηση των αναγκών του ΝΑΤΟ και όχι τις εθνικές ανάγκες για την ενίσχυση της άμυνας της χώρας". 

Νομίζουμε ότι η ανάλυση αυτή δεν μπορεί και δεν θέλει να παρακολουθήσει την πραγματικότητα.

Γιατί ούτε το ρόλο και την θέση του ελληνικού κράτους στο ΝΑΤΟ εκτιμά, καθώς αδυνατεί να περιγράψει τι επιδιώκει ο αστικός κόσμος.

Γιατί παγιδευμένοι στην "εθνικώς ορθή" και βολική για το κράτος-κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περιγραφή της "τουρκική επιθετικότητας" χάνει από τα μάτια της τους όρους διεξαγωγής του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα, τον ακήρυκτο πόλεμο για την κυριαρχία σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Όμως, τι κρύβει η υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης 85 αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας που ενέκρινε το ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε εκτάκτως το Σάββατο υπό τον πρωθυπουργό. 

Διαβάζουμε σε πληθώρα άρθρων:

"Το αποτέλεσμα αυτής απόφασης, την επιχειρησιακή, η Ελληνική Πολεμική αεροπορία θα την καρπωθεί μετά από 3 έτη. Κάθε χρόνο και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα παραδίνονται στην Πολεμική Αεροπορία 12 αεροσκάφη ξεκινώντας από το 2019 και η ολοκλήρωση του προγράμματος θα ολοκληρωθεί σε 7 χρόνια από σήμερα".

Πως γίνεται λοιπόν τα κανάλια και οι στρατευμένοι δημοσιογράφοι να πανηγυρίζουν για αυτούς τους εξοπλισμούς που θα αντιμετωπίσουν την συνεχώς προβαλλόμενη "τουρκική προκλητικότητα" σε 7 με 10 χρόνια;
Πως γίνεται να παρουσιάζονται ως απαραίτητοι αυτοί οι εξοπλισμοί ύψους 6 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ (τον εκσυγχρονισμό των F 16, ακολουθεί ο αντίστοιχος των MIRAGE, η προμήθεια γαλλικών φρεγατών-κορβετών κλπ) για να αντιμετωπιστούν οι "εθνικοί κίνδυνοι" που υπερτονίζονται σήμερα (να θυμίσουμε την καθεστωτική προπαγάνδα για τα Ίμια, τους κινδύνους στον Έβρο, τις απειλές από τις πρόωρες εκλογές στην Τουρκία κλπ), με όπλα που θα παραδοθούν σε βάθος χρόνου;
Το λέμε ξεκάθαρα: 
η καθεστωτική προπαγάνδα περί "εθνικών κινδύνων" στοχοποιεί τον εργαζόμενο λαό μας τον οποίο υποβάλλει σε νέες τρομακτικές θυσίες για να αγοραστούν όπλα που στοχοποιούν το σύνολο των λαών της περιοχής στο πλαίσιο της εφαρμογής των δογμάτων Πολέμου -Καταστολής, να εξυπηρετηθούν οι ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις του ελληνικού κράτους και του Δυτικού ιμπεριαλιστικού κόσμου. 
Ο εθνικισμός και ο μιλιταρισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποκρύπτει γενικότερους σχεδιασμούς του ελληνικού καπιταλισμού με τον καθορισμό της ενέργειας-πολέμου ως πυλώνες της καπιταλιστικής ανασυγκρότησης (οι ελληνικές πολεμικές βιομηχανίες διεκδικούν το 15-30 % των τεράστιων πολεμικών συμβολαίων), τις ανάγκες του ελληνικού κράτους να κατοχυρώσει τον περιφερειακό του ιμπεριαλιστικό ρόλο σε Βαλκάνια-Ανατολική Μεσόγειο κλπ σε βάθος χρόνου και να εξυπηρετήσει τους στρατηγικούς στόχους του ελληνικού κεφαλαίου -με ιδιαίτερη στόχευση στο ενεργειακό πεδίο- διαμέσου της προνομιακής σχέσης με τις ΗΠΑ και τους πολεμικού άξονες μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου-Αιγύπτου.
Ο Ταξικός πόλεμος που διεξάγει ο κόσμος του πλούτου ενάντια στους εργαζόμενους αλληλοσυνδέεται με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς.
Δίνουν 1,5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΟΛΑΡΙΑ για τα f16.
Aγοράζουν από τους Γάλλους Φρεγάτες-Κορβέτες αξίας 4 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ
Αγοράζουν-εκσυγχρονίζουν Πυραύλους στρατηγικά όπλα αξίας 1,5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ.
Είναι αδίστακτοι.
Τα χρήματα αυτά είναι νέοι φόροι εις βάρος του λαού ενώ περικόπτουν μισθούς-συντάξεις-κοινωνικά επιδόματα.
Μιλούν για μπάνκα 8 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ από τα έσοδα των κρατικών ομολόγων που παρακρατούν οι ξένες τράπεζες-ευρωπαϊκά κράτη λόγω των Μνημονίων. 
Είναι τα χρήματα που παρήγαγαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, η ΕΕ και το ΔΝΤ χρεώνοντας στον λαό μας την Χρεοκοπία τους, οδηγώντας μας στη φτώχεια, ανεργία, μετανάστευση, προκαλώντας χιλιάδες αυτοκτονίες, κλέβοντας τα σπίτια του λαού.
Οι στρατιωτικοί αναλυτές δεν μασούν τα λόγια τους:
"Η αναβάθμιση των αεροσκαφών δεν είναι γίνεται επειδή είναι αυξημένη η τουρκική προκλητικότητα αλλά γιατί είναι απαραίτητη για την Πολεμική Αεροπορία η διατήρηση της εναέριας υπεροχής λειτουργώντας ως πολλαπλασιαστής ισχύος".
Ταυτόχρονα, η Ελλάδα αποκαλύπτει την αναβάθμιση της παρουσίας της στα Βαλκάνια. 
Η αστική Ελλάδα δεν υποτάσσεται στην δολοφονική συμμορία του ΝΑΤΟ λόγω "της εθνοδουλείας των κυβερνήσεων της", αλλά το Ελληνικό κράτος και οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι και αυτοί το ΝΑΤΟ που θα επιβάλλει τις γενικότερες επιδιώξεις. 
Η αστική Ελλάδα είναι και αυτή η Δολοφονική συμμορία του ΝΑΤΟ!
Και διαμέσου αυτού αναβαθμίζει την θέση της, διεκδικεί διευρυμένο μερίδιο από την λεηλασία, εκμετάλλευση των λαών της Βαλκανικής και όχι μόνο.
Η Ισχυρή Ελλάδα του Σημίτη και της Μπακογιάννη, το Ελληνικό κράτος που έκανε δύο (2) φορές Οικονομικό Πόλεμο-Εμπάργκο στην ΠΓΔΜ και σήμερα εκμεταλλεύεται τους γενικότερους Νατοϊκούς σχεδιασμούς για να επιβάλλει Όνομα-Σύνταγμα στον γειτονικό λαό, ο ελληνικός αστικός κόσμος που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει τους λαούς των Βαλκανίων ως Ζωτικό του Χώρο.
Στα χρόνια των Μνημονίων αναβάθμισε την στρατιωτική του παρουσία το Ελληνικό κράτος και ότι αυτό σημαίνει: 
"η Δεκαήμερη άσκηση Ειδικών Δυνάμεων με τη συμμετοχή Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας-Σερβίας, θα γίνει από τη 1η ως τις 10 Ιουνίου στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη φορά που οι Ειδικές Δυνάμεις αυτών των χωρών θα συνεκπαιδευτούν κι αυτό τη δεδομένη χρονική στιγμή έχει τη σημασία του. Οι ηγέτες των τεσσάρων συναντήθηκαν χθες στη πρωτεύουσα της Ρουμανίας και συμφώνησαν στην ανάγκη κοινού βηματισμού για την επιτυχία της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Δυτικών Βαλκανίων, που θα γίνει στη Σόφια στις 16-17 Μαΐου".
Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ επιταχύνουν το βηματισμό τους για τον απόλυτο έλεγχο των λαών των Βαλκανίων και οι αστικές τάξεις της περιοχής δεν κρύβουν τις προθέσεις τους. Δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη του στρατιωτικού-κατασταλτικού βραχίωνα υπεράσπισης των κρατικών επιλογών και των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων.http://diktiospartakos.blogspot.gr
Η Ελλάδα από το 2017, στα πλαίσια της συμμετοχής της στην Συμμαχία, περιπολεί στους εναέριους χώρους της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου και της Βουλγαρίας.http://diktiospartakos.blogspot.gr
Πως μεταφράζεται αυτό για το ΝΑΤΟ σύμφωνα με τους αναλυτές:
"Το Ραντάρ AESA – Active Electronically Scanned Array του Viper είναι από τα ισχυρά του όπλα απέναντι στα αεροσκάφη 4ης γενιάς των Ρώσων
Αυτό συμβαίνει και λόγο της θέσης της στον γεωγραφικό χώρο αλλά κυρίως και γιατί είναι η μόνη αξιόπιστη και αξιόμαχη πολεμική αεροπορία από όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ που μπορεί να φέρει σε πέρας αυτήν την αποστολή. Η περιπολία γίνεται με αεροσκάφη F-16 που επιτρέπει την συνεργασία με συμβατές μονάδες του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
Η αναβάθμιση των F-16 σε Viper δίνει στην χώρα ένα ακόμα πλεονέκτημα μέσα στο ΝΑΤΟ το οποίο είναι απόλυτα ικανοποιημένο από αυτή την εξέλιξη αφού θα έχει στην περιοχή ένα όπλο το οποίο μπορεί να αντιμετωπίσει τα προηγμένα ρωσικά αεροσκάφη. 
Μαζί με τα 14 F-16 Block 70/72 αξίας 2,91 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αποκτά Σλοβακία ως αντικατάσταση του στόλου των MiG-29, το ΝΑΤΟ θα διαθέτει σε όλο τον εναέριο χώρο που θα έχουν ευθύνη οι δυό χώρες (Σλοβακία – Ελλάδα) μια ισχυρή δύναμή."
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ-ΔΟΛΑΡΙΟ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ
Πρέπει τώρα το Εργατικό και Αντιπολεμικό κίνημα να πάρει μαχητικές πρωτοβουλίες εναντίον των εξοπλισμών. 
Το ζήτημα των εξοπλισμών είναι άμεσα συνδυασμένο με τα Μνημόνια, την καπιταλιστική ανασυγκρότηση, τους στρατηγικούς στόχους του ελληνικού κεφαλαίου, τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ
Κοινό αντιπολεμικό-εργατικό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία για την αποτροπή του πολέμου
Μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου και στις δύο όχθες του Αιγαίου
Να μπλοκάρουμε όλες τις ασκήσεις με το ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ισραήλ-Αραβικά κράτη, τη συμμετοχή και τις διευκολύνσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους βάρβαρους πολέμους τους.
Να ακυρωθούν οι συμφωνίες του πολέμου μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ, ο Άξονας Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου-Αιγύπτου.
Απάντηση στον Πόλεμο είναι το εργατικό διεθνιστικό αντικαπιταλιστικό κίνημα που απαιτεί η εποχή μας ενάντια στις αστικές κυβερνήσεις και τον ιμπεριαλισμό από όπου και αν προέρχεται. Άμεση έξοδος και διάλυση ΝΑΤΟ-Ε.Ε.
Επίκαιρο όσο ποτέ το κάλεσμα της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για ανάληψη δράσεων του αντιπολεμικού κινήματος, για τον αναγκαίο Αντιπολεμικό
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στα Δυτικά Βαλκάνια! Άσκηση Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας-Σερβίας από 1η ως 10 Ιουνίου
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2018/04/1-10.html

Γιατί είναι ικανοποιημένο το ΝΑΤΟ από την αναβάθμιση των Ελληνικών F-16
https://www.viadiplomacy.gr/giati-ine-ikanopiimeno-to-nato-apo-tin-anavathmisi-ton-ellinikon-f-16/

Ξεκίνησαν οι περιπολίες ελληνικών F-16 στο Μαυροβούνιο! Για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και αναβάθμιση του ελληνικού ιμπεριαλιστικού ρόλου!
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2017/11/f-16_17.html?m=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου