Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

H πιθανότητα για μία κρίση είναι μικρή εκτιμά εκπρόσωπος του Στρατιωτικού Κατεστημένου!

ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ:
Η δημόσια τοποθέτηση του Γ.Γιακουμάκη αποκαλύπτει ότι το κλίμα "εθνικής ανησυχίας" και τα καλέσματα για "πολεμική εγρήγορση του λαού" από την κυβέρνηση μέχρι το ΚΚΕ δεν δικαιολογούνται από την Απειλή ενός θερμού επεισοδίου ή Διακρατικής σύγκρουσης, που μάλιστα πολλοί έσπευσαν να εξαγγείλουν άμεσα.
Το δεύτερο που μπορεί να διαπιστώσει κανείς με σαφήνεια είναι ότι περιγράφονται τόσο οι όροι, όσο και τα επίδικα του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού.
Η "ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ" είναι ένας μύθος που χρησιμοποιείται για να κρύψει τους επεκτατικούς στόχους του ελληνικού κράτους στην Ανατολική Μεσόγειο.
Το πραγματικό περιεχόμενο της κλιμακούμενης ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης, δύο κρατών που εκδηλώνουν επιθετικότητα για να υπερασπίσουν τα συμφέροντα τους είναι οι ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα.
Και φυσικά ο εκπρόσωπος του στρατιωτικού κατεστημένου αποκαλύπτει ότι η επιθετικότητα του ελληνικού κράτους-κεφαλαίου εκφράζεται πρώτα εντός, εις βάρος του εργαζόμενου λαού μας καθώς απαιτείται ¨εθνική ενότητα", στρατιωτικοποίηση και εξοπλισμοί.
 Γιατί για εμάς ως ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ το ζήτημα δεν είναι Πότε θα γίνει Πόλεμος, αλλά τι θα κάνουμε για να Μην Γίνει Πόλεμος.  
Η Ταξική αντιπαράθεση θα κρίνει το αν θα γίνουμε κρέας στα κανόνια τους!



Πόλεμος Ελλάδα - Τουρκία: Τι "βλέπει" ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ Ναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης και το γράφει στο Armyvoice.gr




Γράφει ο Γεώργιος Γιακουμάκης, επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ


Στρατηγικός στόχος της Άγκυρας είναι να μας σύρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για όλα τα θέματα που έχει προβάλει και οι διευθετήσεις να γίνουν με πολιτικούς όρους και όχι με όρους του Διευθνούς Δικαίου.

Επιπλέον ενόψει των κρίσιμων εκλογών του 2019, που θέλει να κερδίσει ο κ. Ερντογάν, θα ήθελε να προβάλει το πατριωτικό του προφίλ, τουλαχιστον ότι δεν απεμπολεί δικαιώματα της Τουρκίας στο Αγαίο, όπως τον κατηγορεί η αντιπολίτευση.

Ενδεχομένως λοιπόν να επιδιώξει μία εύκολη νίκη έναντι της Ελλάδας σε τομέά που θα έχει μικρό ρίσκο. Αν αναλάβει μεγάλο ρίσκο και δε πετύχει τους στόχους του κινδυνεύει να χάσει την εξουσία και όχι μόνο.


Στο Αιγαίο πέλαγος, με το σημερινό συσχετισμό δυνάμεων και με την εγρήγορση των Ενόπλων Δυνάμεών μας δεν υπάρχει εύκολη νίκη για την Άγκυρα και εκτιμώ ότι η πιθανότητα για μία κρίση είναι μικρή.

Σήμερα το σοβαρό διακύβευμα για την Άγκυρα, που είναι και επιτακτικό, είναι να πάρει κομάτι από τη διανομή του φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα από τις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου και της Ελλάδας.

Θεωρεί ότι η Κύπρος είναι ένας εύκολος στόχος, προτάσσοντας τη στρατιωτική της ισχύ και δευτερευόντως η Ελλάδα στη περιοχή νοτίως Καστελόριζου.

Βεβαίως η υπόθεση είναι περισσότερο περίπλοκη διότι ο διεθνής παράγων έχει τα δικά του συμφέροντα. Σε κάθε περίπτωση όμως η εμφάνιση τουρκικού πλοίου ερευνών για υδρογονάνθρακες στις περιοχές αυτές, που είναι κοντά στις τουρκικές ακτές και μακριά από τις ελληνικές είναι πιθανή και θα δημιουργήσει τις προυποθέσεις για μία κρίση.

Όπως έχω ξαναπεί για να είμαστε ανθεκτικοί σε πιέσεις πειθαναγκασμού τα επόμενα χρόνια από τη γείτονα χώρα, για να υποστηρίξουμε τα συμφέροντά μας στην Ανατολική Μεσόγειο και να μην εξαρτώμαστε από τους συγκυριακούς σχεδιασμούς των συμμάχων μας οφείλουμε άμεσα και σε πρώτη προτεραιότητα να ξεκινήσουμε τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων με σύγχρονα οπλικά συστήματα για να εξασφαλίσουμε ένα ασφαλές και σταθερό περιβάλλον και μετά όλες τις άλλες στρατηγικές για μια ισχυρή από κάθε άποψη Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου