Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Μεγάλος ο κίνδυνος από τις αεροπορικές μιλιταριστικές επιδείξεις: Οι ιδιώτες κερδίζουν αδιαφορώντας για τους κινδύνους που προκαλούν τα Red Arrows στην Τανάγρα!

Εθνικισμός, μιλιταρισμός και κέρδη για τους ιδιώτες πάνε χέρι χέρι.

Τα τελευταία χρόνια οι αεροπορικές επιδείξεις γίνονται όλο και πιο συχνά καθώς ο λαός μας πρέπει να μάθει να ζει με τον πόλεμο και να θαυμάζει τους γελοίους μιλιταριστές.

Βέβαια για τους ιδιώτες διοργανωτές οι επιδείξεις φέρνουν κέρδη

Όπως και στους Δημάρχους.

Όμως όλοι αυτοί ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ για τα προβλήματα που προκαλούν στην καθημερινότητα των πολιτών, για τους Κινδύνους που ελλοχεύουν.
Το αεροπορικό ακροβατικό σμήνος της Βρετανίας, τα Red Arrows είναι ξανά στην Ελλάδα για την εαρινή εκπαίδευσή τους. Βάση τους η Τανάγρα. 
Ένας κάτοικος του Σχηματαρίου μεταφέρει κάποιες σκέψεις του που θα πρέπει να προβληματίσουν. 
Γράφει:
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά επιλέγουν τα βρετανικά RED ARROWS τη χώρα μας για να πραγματοποιήσουν μέρος της εκπαίδευσής τους και συγκεκριμένα το αεροδρόμιο της Τανάγρας. Έτσι, όλοι εμείς που διαμένουμε στο Σχηματάρι, το οποίο εφάπτεται του αεροδρομίου, θα έχουμε και φέτος την αγαθή τύχη να θαυμάσουμε τις φιγούρες και τους ελιγμούς των αεροσκαφών για 5 ολόκληρες εβδομάδες.

Όλα βέβαια θα ήταν ωραία και καλά αν τα συγκεκριμένα αεροσκάφη, δεν έκαναν μεγάλο μέρος της εκπαίδευσής τους πάνω από τα κεφάλια των κατοίκων του Σχηματαρίου, πάνω από τα κεφάλια των μαθητών των σχολείων, οι οποίοι κυριολεκτικά δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα για ένα δίωρο καθημερινά λόγω της ηχορύπανσης που δημιουργείται. Βέβαια η ηχορύπανση είναι το μικρότερο πρόβλημα συγκριτικά με τον κίνδυνο που δημιουργείται από τη στιγμή που τα RED ARROWS κάνουν συνεχόμενα ακροβατικά, φιγούρες και χαμηλές διελεύσεις πάνω από τον οικισμό. Έχει διανοηθεί κανείς από τους υπευθύνους είτε του ΥΠΕΘΑ είτε της 114 ΠΜ τι θα συμβεί αν ένα αεροσκάφος που πετάει σε τόσο χαμηλό ύψος πάνω από κατοικημένη περιοχή, κάνοντας και τις συγκεκριμένες μανούβρες, πέσει; (Να μην ξεχνάμε ότι πριν από λίγο καιρό έπεσε ένα αεροσκάφος του συγκεκριμένου σμήνους κάπου στη Σκωτία). Επίσης να σημειώσουμε και τη ρύπανση που προκαλείται στον αέρα, η οποία συνοδεύεται από έντονη οσμή πετρελαίου λόγω του πολύχρωμου καπνού που εκτοξεύεται από τα συγκεκριμένα αεροσκάφη, κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική. 

Το ερώτημα που τίθεται βέβαια είναι αν ισχύουν οι κανόνες ασφαλείας που ισχύουν για τα πολεμικά μας αεροσκάφη, τα οποία ποτέ δεν υπερίπτανται πάνω από τον οικισμό και για τους Βρετανούς επισκέπτες. Φαίνεται όμως, πως μπροστά στις δημόσιες σχέσεις και το οικονομικό όφελος που λέγεται πως υπάρχει για την ΠΑ, έρχονται σε δεύτερη μοίρα η ασφάλεια και η υγεία των “ιθαγενών” κατοίκων του Σχηματαρίου, οι οποίοι βέβαια ούτε ερωτώνται, ούτε ποτέ εισακούονται οι διαμαρτυρίες τους .

Με την ελπίδα να μην πέσει κάποιο αεροσκάφος στο κεφάλια μας … 

Με εκτίμηση

Ένας εκπαιδευτικός και κάτοικος Σχηματαρίου.

Εμείς ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σταματήσουν οι Εθνικιστικές και Μιλιταριστικές επιδείξεις.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου