Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Πριν 77 χρόνια, στις 30 Μαΐου 1941, οι φοιτητές τότε Μανώλης Γλέζος και Απόστολος Σάντας κατεβάζουν από την Ακρόπολη τη μισητή Ναζιστική σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό.

Θράσος Αβραάμ
Ορισμένοι μπορεί να θέλουν και να δίνουν αγώνα για να μην θυμόμαστε γιατί αυτό εξυπηρετεί τα πολυποίκιλα συμφέροντα τους όμως η σημερινή μέρα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ και αυτός είναι ακόμα ένας λόγος για να μην ξεχνάμε. Πριν 77 χρόνια, στις 30 Μαΐου 1941, οι φοιτητές τότε Μανώλης Γλέζος και Απόστολος Σάντας, με μία παράτολμη ενέργειά τους, κατεβάζουν από την Ακρόπολη τη μισητή Ναζιστική σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό.
Η πρώτη σελίδα της αντίστασης στην κατεχόμενη Αθήνα ένα μήνα μετά την παράδοση της είχε γραφτεί. Το επόμενο πρωί, η γερμανική φρουρά μένει εμβρόντητη μπροστά στο θέαμα του κενού ιστού. Οι γερμανικές αρχές διατάζουν ανακρίσεις, εκτελούν τους άνδρες της φρουράς και απαλλάσσουν τους Έλληνες διοικητές των αστυνομικών τμημάτων της περιοχής από τα καθήκοντά τους. Η «τύχη» που επεφύλαξαν στους Γλέζο και Σάντα οι κυβερνήσεις μετά την απελευθέρωση της χώρας είναι ανάλογη με αυτή που είχαν πάρα πολλοί αγωνιστές που αντιστάθηκαν ένοπλα στους κατακτητές. Φυλακίσεις και εξορίες.
Στο σήμερα που τα χρόνια έχουν περάσει οι πολιτικοί και πλήθος φυσικοί απόγονοι των τότε δοσίλογων συνεργατών των Ναζί κατακτητών έχουν ντυθεί το μανδύα κόμματος και βρίσκονται στη Βουλή. Τα φασιστοειδή της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής είναι αυτά που χτυπάνε τατουάζ με τον αγκυλωτό σταυρό την σημαία των «Ες-Ες», τη σημαία της Γκεστάπο και γράφουν ύμνους στον Χίτλερ τους. Είναι μια τρομοκρατική οργάνωση νοσταλγών του Χίτλερ που με ξυλοδαρμούς, μαχαιρώματα και δολοφονίες μεταναστών και Ελλήνων προσπαθούν να επιβάλλουν τη φασιστική τους ιδεολογία. Με τον μανδύα του δήθεν πατριώτη και εθνικιστή χύνουν δηλητήριο για όλους όσους δεν είναι σύμφωνοι με την μισάνθρωπη φασιστική τους ιδεολογία. Ένεκα της ημέρας δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο αυτών που σήμερα παρουσιάζονται ως "Έλληνες Εθνικιστές". Ο Κασιδιάρης μόλις το 2011, στην εφημερίδα της Χρυσής Αυγής (20/4/2011), εξυμνούσε το «ανανεωτικό» και «πνευματικό» κίνημα του ναζισμού, εξυμνούσε τον… «ρομαντισμό» των «Ες – Ες» και των Άουσβιτς. Έγραφε: «Ποιο θα ήταν το μέλλον της Ευρώπης και ολόκληρου του σύγχρονου κόσμου, αν ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος (…) δεν σταματούσε την ανανεωτική πορεία του Εθνικοσοσιαλισμού; (…). Ο ρομαντισμός ως πνευματικό κίνημα και ο κλασικισμός θα υπερίσχυαν (…).
Η δεύτερη φωτογραφία δημοσιοποιήθηκε στη δίκη της Χ.Α. και απεικονίζει τον πυρηνάρχη της Χ.Α. Πατέλη να σηκώνει τη σημαία των SS στην εκπαίδευση της Χρυσης Αυγής στη Νέδα. Είναι το σύμβολο των Waffen-SS, που το φορούσαν τα σκυλιά του ναζιστικού στρατού στην Κατοχή όταν έκαιγαν τα ελληνικά χωριά. 
Η υποκρισία και η ψευτιά τους περισσεύει. Απ τη μια τραγουδούν δυνατά τον εθνικό ύμνο και τιμούν δήθεν τη σημαία και από την άλλη είναι τόσο «πατριώτες» που ορκίζονται πίστη στους δολοφόνους των Καλαβρύτων, του Διστόμου, της Κοκκινιάς, της Καλογρέζας, της Καισαριανής, της Βιάννου. Αλήθεια, όμως, πόση υποκρισία μπορούν να κρύψουν πίσω από το δάχτυλό τους όσοι παριστάνουν ότι «δεν ξέρουν» τι είναι η Χρυσή Αυγή και οι δήθεν πατριώτες της;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου