Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Θεσσαλονίκη. 9 Μάη 1936: Σαδιστικός τρόπος εκτέλεσης εργατών άοπλων, από αστυνομικές ορδές. Συγκλονιστικό απόσπασμα από βιβλίο του Θέμου Κορνάρου

Του  Γ.Γ
09/05/1936. Άλλη μια μέρα που το ελληνικό αστικό κράτος σφραγίζει την πορεία του με εργατικό αίμα για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης που υπηρετεί. 
Αναλυτική αναφορά γι’ αυτό το γεγονός υπάρχει στο μπλοκ μας "ιστορικά ντοκουμέντα". Θεωρούμε σκόπιμο όμως να παραθέσουμε το σχετικό κεφάλαιο από το βιβλίο του Θέμου Κορνάρου : «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 9 - 11 Μάη του 1936 (Οι αγώνες του λαού)». 
Είναι στην κυριολεξία συγκλονιστικό.
 Πριν απ’ το συγκεκριμένο κεφάλαιο του βιβλίου όμως να παραθέσουμε την εισαγωγή του που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αλήθεια, υπάρχει καμιά διαφορά στην λειτουργία των κατασταλτικών δυνάμεων και στον ρόλο που επιτελούν οι πολιτικοί προϊστάμενοι τους, από την εποχή που γραφόταν το βιβλίο μέχρι σήμερα; 
 (Οι υπογραμμίσεις δικές μας, καθώς και η μετατροπή του κειμένου από πολυτονικό σε μονοτονικό)


Δυο λόγια σαν εισαγωγή:
Με το να προσπαθούμε να σημειώσουμε τη δράση της Γενικής «Ασφάλειας» και των χαφιέδων, σε τούτες τις σελίδες που ακoλουθούνε, δε θα πει πώς μας ξαφνιάζουνε τα εγκληματικά ένστικτα κι ο σαδισμός των ανθρώπων αυτών.
Στο κάτω κάτω αυτά είναι τα "προσόντα" που ζητάει το κράτος απ’ αυτούς  για να τους ταΐσει. Τους διαλέγει όπως ο τσομπάνος τα μαντρόσκυλά του. Και τους περιποιείται και τους μεταχειρίζεται με τον ίδιον ακριβώς τρόπο.
Δε μας ξαφνιάζει λοιπόν η διαγωγή εξ επαγγέλματος δολοφόνων, πολύ περισσότερο όταν έχουμε υπόψη  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου