Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Η συγκλονιστική ιστορία της Εσμά - Έφυγε με τα τρία της παιδιά για γλιτώσει από το καθεστώς Ερντογάν και πέθανε στην Ελλάδα του Τσίπρα-Καμμένου: ΒΙΝΤΕΟ



6 ΜΗΝΕΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η Esma Uludağ, μια 35χρονη Τουρκάλα, αναγκάστηκε να αφήσει πίσω τη ζωή της, στην Τουρκία, για να γλιτώσει από τις διώξεις του Ταγίπ Ερντογάν. Έτσι, με τα τρία της παιδιά πέρασε στην Ελλάδα για να γλιτώσει από τη σύλληψη, αλλά δυστυχώς πέθανε το βράδυ του Σαββάτου από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η 35χρονη ήταν δημόσιος υπάλληλος στην Σμύρνη στο γραφείο του κυβερνήτη και απολύθηκε, γιατί κατηγορήθηκε ότι είναι μέλος του κινήματος του Γκιουλέν.






Ο σύζυγός της, Mehmet Ali Uludağ, είχε ήδη δραπετεύσει από την Τουρκία, καθώς είχε ήδη εκδοθεί ένταλμα για την σύλληψή του. Ο 38χρονος πέρασε στην Ελλάδα και μετά στην Γερμανία, όπου κατάφερε να εξασφαλίσει άδεια παραμονής. Έτσι, είπε στη σύζυγό του να πάει με τα παιδιά στη Γερμανία για να συνεχίσουν τη ζωή τους.




Η 35χρονη Esma μαζί με τα τρία τους παιδιά, 3, 7 και 10 ετών διέσχισε τον ποταμό Έβρο πριν από έξι μήνες και ανέμενε να επανενωθεί η οικογένεια της. Όμως, παρά τις προσπάθειες των γιατρών η Esma πέθανε μετά το εγκεφαλικό που υπέστη.

Στο βίντεο η άτυχη μητέρα είχε δηλώσει ότι χρειάστηκε έξι ώρες για να διασχίσει το μονοπάτι προς την Ελλάδα και ότι προσεύχεται ο Θεός να βοηθήσει όσους θα επιλέξουν αυτό τον δρόμο για να δραπετεύσουν από την Τουρκία. Πηγή: stockholmcf.org

Οι πρόσφυγες από την Αφρίν πνίγονται στον Έβρο


Τις τελευταίες μέρες η καθεστωτική προπαγάνδα έχει ενταθεί και επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την ένταση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού προκειμένου να καμουφλαριστεί ο απάνθρωπος πόλεμος που διεξάγει και το ελληνικό κράτος ενάντια στους πρόσφυγες.http://www.evros-news.gr
Μάλιστα, τα καθεστωτικά μέσα αναβαθμίζουν την επικοινωνιακή τους φαρέτρα και στρέφουν τα βέλη τους ενντίον των προσφύγων που επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα.
Μιλούν για κόλπα της Τουρκίας, για εκβιασμό του καθεστώτος Ερντογάν στην Ε.Ε. και στον συνεργάτη του στον πόλεμο κατά των προσφύγων Τσίπρα.
Η πραγματικότητα όμως είναι πιο σύνθετη.
Οι πρόσφυγες που επιχειρούν να περάσουν τον Έβρο για να βρουν καταφύγιο από τον πόλεμο και πέφτουν πάνω στα αναβαθμισμένα στρατιωτικά μέτρα και για αυτό γίνονται ολοένα πιο ριψοκίνδυνοι στην απελπισία τους...
Είναι πρόσφυγες από την Αφρίν της Συρίας.http://www.evros-news.gr
Οι πρόσφυγες που πνίγονται και δολοφονούνται από τα κράτη και την ΕΕ αυτή την περίοδο στον Έβρο είναι τα θύματα της εισβολής του Τουρκικού στρατού στην Συρία, είναι τα θύματα του Τουρκικού στρατού και των αιμοβόρων παραστρατιωτικών τους που σκότωσαν και σκοτώνουν, βιάζουν, λεηλατούν, απαγάγουν, προχωρούν σε εθνοκάθαρση της περιοχής, με την πλήρη κάλυψη της Δύσης, με την πλήρη κάλυψη της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της ΕΕ.     
Αυτοί οι πρόσφυγες πέφτουν πάνω στον ελληνικό στρατό και της FRONTEX, αφού το μπλοκάρισμα τους και η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος μακριά από τις καπιταλιστικές μητροπόλεις της Ευρώπης, είναι απαραίτητος όρος για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την καταλήστευση-επανασχεδιασμό της περιοχής. 
Και σύμφωνα λοιπόν με το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ "με λεωφορεία του ΚΤΕΛ έφτασαν στη Θεσσαλονίκη 106 πρόσφυγες από την Αφρίν της Συρίας, αργά το βράδυ χθες, Πέμπτη 5 Απριλίου.
Οι πρόσφυγες είναι Κούρδοι, οι οποίοι είχαν περάσει παράνομα τα ελληνοτουρκικά σύνορα και παρέμεναν στα κρατητήρια του Έβρου, μέχρι να γίνει η διαδικασία της ταυτοποίησής τους. Ήδη έχουν μεταφερθεί στα κέντρα φιλοξενίας στα Λαγκαδίκια και στα Διαβατών".
Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες.
♦ Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσής τους. Στήριξη των αναγκών και των δικαιωμάτων τους με στόχο την αυτοοργάνωση της ζωής τους.
♦ Ανοιχτά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας. Ούτε κλειστά, ούτε ημίκλειστα. Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
♦ Όχι στους πολέμους και στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς. Επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτών από τις ξένες χώρες.
♦ Σύνορα ανοιχτά. Όχι σε χώρες-φυλακές.
Εμείς απαιτούμε
– ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
– ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Ε.Ε.
– ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ-Ε.Ε.
– ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
– ΜΑΖΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου