Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Υπάρχουν και αυτοί στο Ισραήλ που λένε "Σταματήστε την Σφαγή"-Όπως υπάρχουν και αυτοί οι Αμερικανοί!

Όλη η ξεφτίλα των ΗΠΑ σε μια φωτογραφία.

Η εκπρόσωπος των ΗΠΑ Nikky Haley αφού μπλόκαρε την έναρξη έρευνας του ΟΗΕ για τη σφαγή στη Γάζα, αποχωρεί από την αίθουσα όταν σηκώνεται στο βήμα ο εκπρόσωπος της Παλαιστίνης.

Σταματήστε το Λουτρό του Αίματος
Δεν υπάρχει διαφωνία σχετικά με το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπίζεται τα σύνορά του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει το δικαίωμα να κάνει ό, τι θέλει σε όσους προσπαθούν να το διασχίσουν

Μαζικές συγκρούσεις στα σύνορα με τη Γάζα: 58 Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς από το Ισραήλ, 1.113 τραυματίες
Ένα προβλέψιμο αίμα στη Γάζα: Το Ισραήλ δεν άναψε ένα δάχτυλο για να αποτρέψει θανατηφόρες συγκρούσεις
Δεν είναι μια «πορεία της Χαμάς» στη Γάζα. Είναι δεκάδες χιλιάδες πρόθυμοι να πεθάνουν
Ο μαύρος καπνός που ανέβηκε χθες πάνω από τη Γάζα και ο αριθμός των ατυχημάτων που συνέβηκαν δεν παρεμπόδισαν το εορταστικό άνοιγμα της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, επισημαίνοντας την άσχημη ισραηλινή μεταχείριση των Παλαιστινίων εν γένει και στην Γάζα ειδικότερα.
Στην ατμόσφαιρα αλαζονείας που επικρατεί στο πολιτικό σύστημα, υποστηριζόμεν από έναν αντιπαθητικό Αμερικανό πρόεδρο που ανταποκρίθηκε σε όλες τις ιδιοτροπίες ενός ισραηλινού πρωθυπουργού που αρνείται να εξετάσει την ειρήνη, παραμένει να ελπίζουμε ότι τουλάχιστον σήμερα, η ημέρα Nakba, η κορυφή του Παλαιστινιακού "Μάρτυρα Επιστροφής", οι στρατιώτες του Άμυνας του Ισραήλ θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για να αποτρέψουν περισσότερες μαζικές δολοφονίες. Είναι καθήκον τους να σταματήσουν τις δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους διαδηλωτές που θα κατέβουν στο γειτονικό φράχτη των Γκαζάν με όσο το δυνατόν μη θανατηφόρα μέσα και με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.
Ένα μήνα και ένα μισό διαδηλώσεων από ανθρώπους που ήταν κυρίως άοπλοι οδήγησε σε δεκάδες θανάτους και χιλιάδες τραυματίες Παλαιστίνιους. Κατά τη διάρκεια αυτών των εβδομάδων διαμαρτυρίας, η Χαμάς και τα άλλα κινήματα αντίστασης στη Γάζα απέφυγαν από την εκτόξευση πυραύλων στο Ισραήλ. Κανένας ισραηλινός στρατιώτης ή κάτοικος δεν τραυματίστηκε. Το Ισραήλ, από την άλλη πλευρά, ενήργησε εναντίον των άοπλων διαδηλωτών με πυροσβέστες πυρκαγιάς, ζωντανή φωτιά που σκότωσε και κακοποίησε.
Στο πιο απομακρυσμένο σημείο από τις τελετές για την έναρξη της πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ και με τα πλήθη να γιορτάζουν τη νίκη της Netta Barzilai στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, δεκάδες χιλιάδες απελπισμένοι άνθρωποι χωρίς παρόν ή μέλλον προσπάθησαν να φωνάξουν για βοήθεια. 
Σε σειρά εκπομπών αυτή την εβδομάδα από το Ισραήλ, στις τηλεοπτικές ειδήσεις αποκαλύπτεται η έκταση της καταστροφής που αντιμετωπίζει τα δύο εκατομμύρια πολιορκημένοι και παγιδευμένοι στη Γάζα. Οι εικόνες είναι σπασμωδικές και τρομακτικές, και είναι ο πραγματικός λόγος για τη διαμαρτυρία στο φράχτη. Τα θανατηφόρα όπλα δεν θα αποτρέψουν τους νέους ανθρώπους που δεν έχουν να χάσουν τίποτα. 
Δεν υπάρχει διαφωνία σχετικά με το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπίζεται τα σύνορά του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει το δικαίωμα να κάνει ό, τι θέλει εκείνους που προσπαθούν να το διασχίσουν.
https://www.haaretz.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου