Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Αυτός είναι ο Εχθρός! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!


6ο Συνέδριο EXPOSEC-DEFENSEWORLD: Το Συνέδριο του Πολέμου και της Καταστολής.

Δεν υπάρχει ίσως καλύτερη απόδειξη για το πως διαμορφώνεται το Μαύρο μπλοκ του Πολέμου και της Καταστολής από το 6ο Ετήσιο Συνέδριο EXPOSEC-DEFENSEWORLD με θέμα «Defense &amp: Security in a Digital World, που διοργανώνεται από το  Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο την Τρίτη 15 Μαΐου 2018, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ).

Στο συνέδριο αυτό που διοργανώνεται στο πλαίσιο των ευρύτερων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή, όπου ο ελληνικός καπιταλιστικός κόσμος επιχειρεί να αναβαθμίσει τον ιμπεριαλιστικό του ρόλο μέσω της "προνομιακής" του συμμαχίας με τις ΗΠΑ και με επίκεντρο το ενεργειακό ζήτημα να εξυπηρετήσει  τα στρατηγικά του συμφέροντα.

Αναζητούνται απαντήσεις από την σκοπιά του ενοποιημένου πλέγματος Πολέμου-Καταστολής, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, όπου η αντιμετώπιση των λεγόμενων ασύμμετρων απειλών αλληλοσυνδέονται με την επιβολή των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, ο πόλεμος και η καταστολή αναδεικνύονται από τους βασικούς πυλώνες της επαναχάραξης των δρόμων καπιταλιστικής παραγωγικής ανασυγκρότησης και κερδοφορίας.


Το μαύρο μέτωπο που συγκροτούν οι κυβερνήσεις, οι δεξαμενές σκέψης, το αστικό καθηγητικό, διπλωματικό και στρατιωτικό κατεστημένο, οι έμποροι-βιομήχανοι της πολεμικής-ενεργειακής-ναυτιλιακής βιομηχανίας, τα καθεστωτικά ΜΜΕ δεν μασά τα λόγια του, είναι αποκαλυπτικό των προθέσεων και των επιλογών τους.

Λέει π.χ ο Αντιναύαρχος εα Κυριάκος Κυριακίδης, Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, δήλωσε: 

«Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας στην μακροχρόνια δοκιμαζόμενη ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι υποχρεωμένη να διατηρεί ισχυρές ένοπλες δυνάμεις για να συμβάλει, μεταξύ άλλων στην διατήρηση του φρονήματος ασφάλειας των πολιτών της. Ισχυρές ένοπλες δυνάμεις απαιτούν αύξηση αυτοδυναμίας στους εξοπλισμούς για μεγιστοποίηση της ασφάλειας εφοδιασμού. Αυτό αποτελεί κύριο μέλημα για την Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) και για αυτό το λόγο τα τελευταία έτη έχει στοχεύσει στην εξωστρέφεια της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας ώστε να επιτευχθούν συνέργειες με εταιρείες κύριου αμυντικού υλικού. Μια δράση για την επίτευξη του σκοπού αυτού είναι η συμμετοχή των αμυντικών μας βιομηχανιών σε εθνικά περίπτερα, με την συνδρομή και καταλυτική συμμετοχή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας".   



Η νέα κούρσα των εξοπλισμών, η στρατιωτικοποίηση του λαού μας και η μεγαλύτερη-πιο άμεση πολεμική εμπλοκή, ο πυρετός των ΑΟΖ και των ενεργειακών κοιτασμάτων που απειλεί με πόλεμο και οικολογική καταστροφή, οι συμμαχίες και οι ανταγωνιστές περιγράφονται ωμά!
Διαβάζουμε στο ενημερωτικό προπαγανδιστικό υλικό του Συνεδρίου:       
"Στη χρονική περίοδο που διανύουμε όπου οι κοινωνικοπολιτικές και γεωστρατηγικές ανακατατάξεις αγγίζουν πλέον τις σχέσεις μεταξύ κρατών και διαμορφώνουν διεθνείς συμμαχίες, η χώρα μας καλείται να διαχειριστεί με δυναμισμό και αποτελεσματικότητα τις προκλήσεις και τις απειλές που εμφανίζονται, να εδραιώσει τον σημαντικό της ρόλο στον γεωπολιτικό χάρτη και να διασφαλίσει πλήρως την εθνική της άμυνα και την εσωτερική της ασφάλεια στο πλαίσιο του σύγχρονο, ψηφιακά συνδεδεμένου κόσμου.
Παράλληλα, η διασφάλιση της βιωσιμότητας, η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και γενικότερα η θέση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας τόσο ως σημαντικός παράγοντας υλοποίησης προγραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και ως πολύτιμος εταίρος σε διεθνή προγράμματα (συνεργασίες, συμπαραγωγές, μεταφορά υψηλής τεχνολογίας), είναι ορισμένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στο πλαίσιο του συνεδρίου.
Στόχος του 6ου Ετήσιου Συνεδρίου EXPOSEC-DEFENSEWORLD, το οποίο έχει καθιερωθεί ως κορυφαίο forum διαλόγου μεταξύ ειδικών, εκπροσώπων διεθνών οργανισμών και εθνικών οργάνων χάραξης πολιτικής, είναι να συμβάλει στη χάραξη της εθνικής στρατηγικής για την αποτελεσματική θωράκιση της χώρας σε επίπεδο άμυνας και εσωτερικής ασφάλειας.
Τα θέματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες του συνεδρίου:
Προκλήσεις Ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο: Δημιουργία ισχυρών αμυντικών δεσμών
Διαχείριση της Ύφεσης: Πώς η Ελληνική αμυντική βιομηχανία μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια και να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα μέσω και της παραγωγικής της ανασυγκρότησης
Το μέλλον του πολέμου: Ο ρόλος των προηγμένων τεχνολογιών
Μεταναστευτική Πολιτική και Εσωτερική Ασφάλεια
Προστασία από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο".

Έχει όμως σημασία να δούμε ποιοι απαρτίζουν αυτί την ανίερη αστική-ιμπεριαλιστική συμμαχία κατά του κόσμου της εργασίας!
Διαβάζουμε λοιπόν:
Κατά την έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιήσουν:
Κεντρικές Ομιλίες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, o Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα Amb. Geoffrey Pyatt, και ο Βουλευτής και Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Κικίλιας ενώ αμέσως μετά στην πρώτη ενότητα του συνεδρίου μιλάει ο κ. Γιάννης Αμανατίδης, Υφυπουργός Εξωτερικών.

Το συνέδριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ), το Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) και την Ένωση Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ).
Υποστηρικτές: Lockheed Martin, Drone Solutions, Encode, IDE-INTRACOM Defense Electronics
Χορηγοί Επικοινωνίας: Η εφημερίδα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, τα περιοδικά ΑΜΥΝΑ και ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ, ΠΤΗΣΗ και ΔΙΑΣΤΗΜΑ και ΣΤΡAΤΗΓΙΚΗ (DNM Group)


Χορηγοί Διαδικτυακής Επικοινωνίας: armyvoice.gr, e-amyna.com, defenceline.gr, liberal.gr, militaire.gr, pronews.gr

Για να δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε εδώ
Εμείς επιλέξαμε να παρουσιάσουμε τους βασικούς ομιλητές:

Simos Anastasopoulos, President, American-Hellenic Chamber of Commerce

Symeon Tsomokos, Managing Director, Symeon G. Tsomokos S.A.

Elias Spirtounias, Executive Director, American-Hellenic Chamber of Commerce


Opening Addresses


Panos Kammenos, Minister of National Defence

Nikolaos Toskas, Alternate Minister of Citizen Protection

Keynote Addresses


H.E. Geoffrey Pyatt, Ambassador of the United States of America to the Hellenic Republic

Vassilis Kikilias, MP, Shadow Minister for Defense, New Democracy Party

Session 1 | East Med Security Challenges: Building strong defense ties

Chair: Panayiotis Tsakonas, Professor of Security Studies, University of the Aegean & President of the BoD, Center for Security Studies (KE.ME.A)

Ioannis Amanatidis, Deputy Minister of Foreign Affairs

George Koumoutsakos, MP, Shadow Foreign Minister, New Democracy Party

Thanos Dokos, Director General,Hellenic Foundation for European and Foreign Policy

Constantinos Filis, Director of Research Programs, Institute of International Relations

Session 2 - Discussion | Managing the Downturn: How the Greek defense industry can overcome the obstacles and achieve sustainability through its productive reconstruction
Chair: Alexia Tasouli, Military Correspondent

Vice Admiral (HN) ret. Kyriakos Kyriakides, Director General, General Directorate for Defense Investments and Armaments (GDDIA)

Zacharias Gkikas, Chairman of BoD, Hellenic Aerospace Industry

Vice Admiral George Roidis, Chairman, Hellenic Defence Systems

Tassos Rozolis, President, Hellenic Manufacturers of Defense Material Association (SEKPY)

Dr. George Troullinos, CEO, IDE-INTRACOM Defense Electronics

SESSION 3 | The Future of Warfare: The role of advanced technologies

Adapting Military training to modern capabilities

Chair: Konstantinos Loukopoulos, Lieutenant General (ret), Defence Analyst, Coordinator and Chief Editor for Defence and Diplomacy -columnist in liberal.gr

Dr Grigorios Koutsogiannis CEng, Int’l Business Development Director–Middle East and Africa, Lockheed Martin

Athanassios Platias, Professor of Strategy, University of Piraeus

Konstantinos Lambropoulos, Assistant Fellow Geneva Center for Security Policy, Associate KEMEA & ELIAMEP

Session 4 | Immigration Policy and Homeland Protection
Chair: Sofia Nikolaou, Lawyer, Supreme Court of Justice | Member of the Athens Bar Association

Rena Dourou, Governor, Region of Attica

Petros Mastakas, Associate Protection Officer, UNHCR Greece

Triantafyllos Karatrantos, Senior Research Advisor, Center for Security Studies (KEMEA), Lecturer, National Security School of Greece

Session 5 | Defending against Cyber Attacks

Chair: Konstantinos Lambropoulos, Assistant Fellow Geneva Center for Security Policy, Associate KEMEA & ELIAMEP 

Spyros Papageorgiou, Navy Captain,Commander & Director, Cyber Defence Directorate, Hellenic National Defence General Staff

Georgios Papaprodromou, Police Colonel, Forensic Document Examiner, Director of Cyber Crime Division, Hellenic Police

Director, National Authority Against Electronic Attacks (NAAEA), National CERT

Panos Dimitriou, CTO & Co-Founder, ENCODE

Dimitris Kavallieros & Dr. Georgios Kioumourtzis, Research Associates, KE.ME.A.

To Θέμα δεν είναι Αν και Πότε θα γίνει Πόλεμος-Το θέμα είναι να Αγωνιστούμε για να μην τους Επιτρέψουμε να μας οδηγήσουν στην Σφαγή-Να Μπλοκάρουμε τη Μηχανή του Πολέμου


ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
To τοπίο μυρίζει μπαρούτι. Ενώ η λεηλασία του κόσμου της εργασίας συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό –με ή χωρίς μνημόνια-, η ελληνική επικράτεια μετατρέπεται σε ένα τεράστιο πολεμικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, με το ελληνικό κράτος όχι μόνο να συμμετέχει σε μια σειρά πολεμικές αναμετρήσεις, αλλά να απειλεί με Διακρατική σύγκρουση. Οι πολεμικές προετοιμασίες εντείνονται καθώς σχεδιάζουν να μας στείλουν "κρέας στα κανόνια" του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τον έλεγχο θαλάσσιων εμπορικών-ενεργειακών ροών στρατηγικής σημασίας. Τα ενεργειακά σχέδια των ΗΠΑ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Μεγαλοϊδεατισμός, ο Νεοοθωμανισμός και ο Επεκτατισμός Ελληνικού-Τουρκικού κράτους, ο τυχοδιωκτισμός της Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής άρχουσας τάξης φέρνουν τον Πόλεμο.
Απαιτούμε: ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΟΥΝ ΑΟΖ και ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ  που σημαίνει μόνο κέρδη για τις εταιρείες, πόλεμο, περιβαλλοντική καταστροφή για το λαό. 
Το Εργατικό και Αντιπολεμικό κίνημα καλείται να πάρει θέση ΤΩΡΑ, να αναλάβει αγωνιστικές πρωτοβουλίες για το μπλοκάρισμα της πολεμικής μηχανής και τη Ματαίωση της «εθνικής ενότητας». Που θα κριθεί η προσπάθεια μας;
1.       Η πάλη ενάντια στα Μνημόνια και την αστική καπιταλιστική ανασυγκρότηση είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον αντιπολεμικό αγώνα. Τώρα που περισσότερο από ποτέ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει τον πόλεμο πυλώνα της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Η δουλοποίηση του κόσμου της εργασίας, οι ιδιωτικοποιήσεις και η επιβολή της Δικτατορίας της Αγοράς, είναι ο βατήρας για την νέα εκτίναξη των κερδών τους, η αφετηρία για τη διεκδίκηση ευρύτερου ρόλου στην περιοχή, ο παρανομαστής των νέων συμμαχιών τους και της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Μας το δείχνουν  οι εξελίξεις στα Ναυπηγεία και την πολεμική βιομηχανία, οι αντεργατικές απαιτήσεις των εφοπλιστών και του ΣΕΒ, η επιπλέον ιδιωτικοποίηση των ΕΛ.ΠΕ. Ταυτόχρονα επιχειρούν να ταυτίσουν τους όρους ύπαρξης των εργαζομένων με την συμμετοχή στους πολέμους και τις επεμβάσεις, τη δράση του Ελληνικού Στρατού.  
2.       Στην πάλη ενάντια στην πολεμική προετοιμασία, εντός και εκτός του Στρατού. Στο να βάλουμε φραγμό στους πολεμικούς εξοπλισμούς των 6 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ και να εμποδίσουμε την ανανέωση του οπλοστασίου με όπλα μαζικής καταστροφής και απίστευτης φονικότητας που στρέφονται κατά Αμάχων. Η ενίσχυση του Κινήματος των Φαντάρων και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενάντια στην εντεινόμενη πολεμική προετοιμασία και ΑΞΙΟΜΑΧΟ των Ε.Δ., για το μπλοκάρισμα των ασκήσεων και την συμμετοχή στους πολέμους με τις ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ. Να βάλουμε τέλος στα Δόγματα Πολέμου-καταστολής που στρέφονται εναντίον του κόσμου της εργασίας-Εσωτερικού Εχθρού, εντός και εκτός συνόρων.   Να μην γίνει πράξη η Αύξηση της Θητείας, η Στράτευση των φτωχών Ανδρών-Γυναικών στα 18, να Ακυρωθούν οι Προσλήψεις Μισθοφόρων. Ο αγώνας ενάντια στην Στρατιωτικοποίηση του λαού, την ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ και τις φασιστικές Λέσχες Εφέδρων. Να «πετάξουν» οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές-φοιτητές τον Στρατό, το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και τις Πολεμικές Βιομηχανίες από σχολεία και πανεπιστήμια. Ο πόλεμος είναι εδώ: είναι στις φιέστες, στις μιλιταριστικές-εθνικιστικές επιδείξεις και τις επισκέψεις Στρατιωτικών στα σχολεία για στρατολόγηση μαθητών, είναι στα ερευνητικά προγράμματα και τις έδρες των ΑΕΙ.
3.       Ενάντια στην Διεθνή του Πολέμου. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα από το εξωτερικό. Να Διαλυθούν ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ-ΕΕ. Να διαλύσουμε τους Άξονες του Πολέμου Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου. Δε δεχόμαστε τον Ενιαίο Χώρο του Πολέμου Ελλάδας Κύπρου. Να αποχωρήσουν τα ξένα στρατεύματα ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ και οι Βρετανοί από την Κύπρο.   
4.       Πάλη κατά του πολέμου εναντίον των προσφύγων-μεταναστών ΕΕ-ΝΑΤΟ-ελληνικής-τουρκικής κυβέρνησης. Σύνορα ανοιχτά. Όχι σε χώρες-φυλακές. Ανοιχτά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας. Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Καμιά εμπλοκή του Στρατού. Αλληλεγγύη, Κοινός Αγώνας.
5.       Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Διεθνιστικές πρωτοβουλίες Συναδέλφωση των λαών και στόχο τον Αγώνα για Αντικαπιταλιστική Ανατροπή και Κοινωνική Απελευθέρωση.                                                    
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου