Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018

Η αστική δικαιοσύνη είναι "τρυφερή " και προστατευτική με τους εμπόρους όπλων!

Διαβάζουμε στο σαιτ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: 
Με αναστολή καταδικάστηκαν ο «εθνικός προμηθευτής» πολεμικών εξοπλισμών Θ. Λιακουνάκος και η παρέα του για το σκάνδαλο την υπόθεση προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στον στρατό ξηράς.
Ο πρώην «εθνικός προμηθευτής» πολεμικών εξοπλισμών έχει στην κατοχή του «χαρτιά και ντοκουμέντα» που εμπλέκουν μιζαδόρους πολιτικούς, υψηλόβαθμους αξιωματικούς αλλά και δυο πολύ αναγνωρίσιμους δημοσιογράφους (σύμφωνα με πληροφορίες έναν του ΔΟΛ και μία δημοσιογράφο του Mega). Αν δηλαδή ανοίξει το στόμα του –κάτι που δεν υπάρχει περίπτωση- ο Λιακουνάκος θα γίνει πολιτικός σεισμός.
Τα παραπάνω γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας.
Μ’ αυτό το δεδομένο, λοιπόν, για μας ήταν σχεδόν αναμενόμενη η σημερινή δικαστική απόφασηαπό το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Ο Θωμάς Λιακουνάκος και όλοι οι εμπλεκόμενοι –«μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα»-  καταδικάστηκαν με αναβολή σχετικά με την υπόθεσηπρομήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στον στρατό ξηράς.

Συγκεκριμένα,  το δικαστήριο καταδίκασε σε κάθειρξη 16 ετών με αναστολή τους Θωμά Λιακουνάκο και τον υψηλόβαθμο στέλεχος της Sonak, Ηλία Αρκουμανέα και τους πρώην γενικούς γραμματείς Εξοπλισμών, Γιώργο Κολλίρη και Ευάγγελο Βασιλάκο.
Επιπλέον το Δικαστήριο επέβαλλε ποινή κάθειρξης 10 ετών με αναστολή σε όλους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους και ειδικότερα στον πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή Εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα καθώς επίσης και τους Αρβανιτάκη, Βλάχο, Χατζηνάκη, Πετρόπουλο, Αντωνακόπουλο, Δελατόλλα, Κουλούρα, Λεονταρίτη, Ηρακλείδη, Ντούμα, Κλάρα, Πατσιαούρα.
Κάποιες λεπτομέρειες. Η εισαγγελική πρόταση ήταν να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι.
Σε όλους τους κατηγορουμένους αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά (κατά περίπτωση) του προτέρου εντίμου βίου και καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.
Το δικαστήριο επιδίκασε στο Δημόσιο αποζημίωση 48.408.000 ευρώ και χρηματικές ποινές από 100.000 ευρώ στους Λιακουνάκο, Αρκουμανέα, Κολλίρη και Βασιλάκο και από 50.000 ευρώ για τους υπόλοιπους.
Υπάρχει και το Εφετείο όπου δεν αποκλείεται να δούμε τους σημερινούς καταδικασμένους

Ας κάνουμε ένα αφιέρωμα για να θυμηθούμε τι σημαίνει Λιακουνάκος:
26 Ιουλίου 2013
Ποια είναι η SONAK για την οποία διώκονται 19 άτομα και γιατί είχαν παραιτηθεί αξιωματικοί

Ποια είναι η εταιρεία SONAK για την οποία διατάχθηκαν οι ποινικές διώξεις 19 ατόμων,μεταξύ των οποίων είναι επιχειρηματίες,δύο γενικοί γραμματείς εξοπλισμών ,ένας αρχηγός επιτελείου και αρκετοί στρατιωτικοί.

Το Onalert είχε εκτενώς αναφερθεί στην ιστορια της με αφορμή την ...δικαίωσή της σε δικαστική διαμάχη που είχε με το ελληνικό δημόσιο.

Στην φωτογραφία είναι οι εγκαταστάσεις της. Και είναι σαφές ότι η εταιρεία μάλλον έχει αρκετό καιρό να λειτουργήσει.http://diktiospartakos.blogspot.gr
18 Νοεμβρίου 2014
Γνώριζε ο Θωμάς Λιακουνάκος για την έφοδο της οικονομικής αστυνομίας στα γραφεία και στο σπίτι του; Πολύ πιθανό. Το τι βρέθηκε και τι δεν βρέθηκε στις εφόδους αλλά και τους διαλόγους μεταξύ του επιχειρηματία με το κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας,μεταφέρει ο Δήμος Βερύκιος μ΄ένα “καυτό” ρεπορτάζ από το οποίο προκύπτει ότι το μοναδικό σημαντικό έγγραφο που προέκυψε από τις έρευνες ήταν …η χειρόγραφή διαθήκη Λιακουνάκου!

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΑΜΑΡΙΚΑΝΙΚΑ ΟΠΛΑ 2 ΔΙΣ ΔΟΛ.ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΕ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΟΠΛΩΝ

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

Προνομιακός προμηθευτής εξοπλισμών των Ενόπλων Δυνάμεων για πάρα πολλά χρόνια ο Θωμάς Λιακουνάκος που συνελήφθη τη νύχτα για την υπόθεση των ERIEYE.
Ο Πειραιώτης επιχειρηματίας που άρχισε από τις τροφοδοσίες πλοίων , βρέθηκε στο χώρο των εξοπλισμών λόγω της γνωριμίας που διατηρούσε με τον Ευάγγελο Αβέρωφ. Και από τότε ασχολήθηκε συστηματικά και με μεγάλη επιτυχία με την αγορά των εξοπλισμών. Τα “χρυσά χρόνια” των αγορών επί Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου κυριολεκτικά “σάρωσε” όλα τα μεγάλα προγράμματα (Apache,Leopard κλπ) , έχοντας μόνο μια ήττα στο παθητικό του, το 1999,όταν η κυβέρνηση Σημίτη επέλεξε την τελευταία στιγμή τα F 16 , αντί τα F 15.

Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

Ένα κείμενο που παρουσιάστηκε την 1η Νοεμβρίου 2010 και σήμερα αποκτά εξαιρετική επικαιρότητα!
Ας κοιτάξουμε με προσοχή ορισμένες ειδήσεις: ενώ ο κόσμος της εργασίας υφίσταται μια τεράστια επίθεση από την κυβέρνηση, το ΔΝΤ, την Ε.Ε. και τον κόσμο του πλούτου, οι οποίοι επιβάλουν εργασιακό μεσαίωνα, βάναυση κρατική καταστολή εξαφανίζοντας τις λαϊκές ελευθερίες, ακραία λιτότητα και περικοπές στο όνομα της μείωσης των ελλειμμάτων και για την αντιμετώπιση της κρίσης που δημιούργησαν, ταυτόχρονα, οι πολεμικές δαπάνες όχι μόνο δεν μειώνονται αλλά εκτοξεύονται και υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τα 25 δις ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου