Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Αντιπολεμικά και Αντιμιλιταριστικά συνθήματα σε τοίχους της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ)στη Θεσσαλονίκη


Αντιπολεμικά και Αντιμιλιταριστικά Συνθήματα γράφτηκαν σε τοίχους της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της αντιπολεμικής-αντιεθνικιστικής πορείας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στη Λάρισα.
«Στα πλαίσια της έντασης του αντιπολεμικού λόγου και δράσης το τελευταίο διάστημα στον ελλαδικό χώρο πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις με πανό, αφίσες και στράτσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης καθώς και παρέμβαση με σπρέι στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων. Να αντισταθούμε από κοινού στα σχέδια των κυρίαρχων πριν η επιλογή γίνει αναγκαιότητα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Οι εντάσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, η στρατιωτική διαχείριση της βαλκανικής χερσονήσου και οι πολεμικές εξελίξεις στα συριακά και παλεστινιακά εδάφη, με τελευταία σκηνή τρόμου τη σφαγή δεκάδων αμάχων (και τον τραυματισμό εκατοντάδων) κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, είναι λίγα από τα παραδείγματα που σπέρνουν το τελευταίο διάστημα τη βία και τον τρόμο στους απανταχού καταπιεσμένους, για τα κέρδη και την εδαφική ισχυροποίηση των κυρίαρχων.

Η απεικόνιση των διεθνών εξελίξεων στον ελλαδικό χώρο, βρίσκει την Ελλάδα να επιχειρεί για ακόμη μια φορά να αρπάξει την ευκαιρία για στρατιωτική, εδαφική αλλά και οικονομικοπολιτική ισχυροποίηση. Μόνο το τελευταίο διάστημα το ελληνικό κράτος έχει προχωρήσει σε δεκάδες συμφωνίες που προβλέπουν δαπάνες για την εξοπλιστική αναδιάρθρωση του ελληνικού στρατού και εδαφικές παραχωρήσεις για εκ νέου στρατοπέδευση των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Με απλά λόγια η Ελλάδα, πιστή στις υπηρεσίες των μεγάλων δυνάμεων ενισχύει τις ήδη υπάρχουσες ΝΑΤΟϊκές βάσεις στη Σούδα και τον Άραξο (με τη μεταφορά πυρηνικών) ενώ ταυτόχρονα προχωρά στη δημιουργία νέων. Στην πόλη της Λάρισας τον τελευταίο μήνα έχει μεταφερθεί μια μονάδα μη επανδρωμένων αεροσκαφών (τύπου «MQ-9 Reaper») των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων. 

Η νέα μονάδα έρχεται να προστεθεί στην ήδη έντονα στρατιωτικοποιημένη περιοχή στην οποία υπάρχουν πέντε μεγάλες στρατιωτικές βάσεις, με σημαντικότερες την 1η Στρατιά, το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και την 110 Πτέρυγα Μάχης (αεροδρόμιο) όπου και μεταφέρθηκε η αμερικάνικη μονάδα.

Η Λάρισα είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα πρώτα παραδείγματα της νέας συνθήκης στρατοπέδευσης των στρατιωτικών δυνάμεων στον αστικό ιστό, τη στιγμή που ο κίνδυνος άμεσης εμπλοκής της Ελλάδας σε έναν πόλεμο κυριαρχικών συμφερόντων απέναντι στην Τουρκία μοιάζει όλο και πιο ορατός.

Απέναντι σε αυτή τη στρατηγική έντασης που επιβάλλει η κυριαρχία καλούμαστε να οξύνουμε τις αντιστάσεις μας στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός μαχητικού αντιπολεμικού κινήματος με ελευθεριακά χαρακτηριστικά ενάντια στα εγκληματικά σχέδια των κρατιστών.

Στα πλαίσια της έντασης του αντιπολεμικού λόγου και δράσης το τελευταίο διάστημα στον ελλαδικό χώρο πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις με πανό, αφίσες και στράτσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης καθώς και παρέμβαση με σπρέι στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων.

Να αντισταθούμε από κοινού στα σχέδια των κυρίαρχων πριν η επιλογή γίνει αναγκαιότητα.

Να αγωνιστούμε για ένα κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και αυτοδιάθεσης χωρίς πολέμους και στρατούς, έθνη και σύνορα, πατρίδες και θρησκείες».


Κάλεσμα συμμετοχής στην αντιπολεμική πορεία που διοργανώνουν μεθαύριο Σάββατο 26 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ταχυδρομείου απευθύνουν τα μέλη της «Συνέλευσης Αναρχικών Λάρισας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου