Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Ψήφισμα συμπαράστασης στους Φυλακισμένους Φαντάρους από την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης


Το συγκεκριμένο Ψήφισμα Συμπαράστασης στους Φυλακισμένους Φαντάρους από την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης αποδεικνύει την αίσθηση που έχει κάνει στον λαό μας η απόφαση της κυβέρνησης να τιμωρήσει τρεις (3) αγωνιστές φαντάρους γιατί συμμετείχαν σε Αντιπολεμικό-Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο και στην Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.
Τα δεκάδες Ψηφίσματα από εργατικές συλλογικότητες και κοινωνικά κινήματα αποδεικνύουν την σαφή καταδίκη του Πολέμου, του Ρατσισμού και του Φασισμού, αλλά και την τεράστια ανησυχία για τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της κυβέρνησης, με ταυτόχρονη εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στην "εσωτερική ασφάλεια"!

 ΨΗΦΙΣΜΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ
Ολόκληρος ο κατασταλτικός μηχανισμός του Ελληνικού Στρατού κινητοποιήθηκε εναντίον του «εσωτερικού εχθρού», των αγωνιστών φαντάρων που συμμετείχαν στην Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη ο ένας και στην αντιρατσιστική πορεία της Αθήνας ο άλλος.
Η ηλεκτρονική υπηρεσία του ΓΕΣ έκανε την αρχή ώστε να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία τους, για να ακολουθήσουν οι άτυπες αλλά ουσιαστικές ανακριτικές διαδικασίες των Διοικήσεων στις μονάδας που υπηρετούν. 
Οι μεθοδεύσεις αυτές που υλοποιήθηκαν στο ευρύτερο αυταρχικό πλαίσιο που επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του αντιδραστικού πολεμοκάπηλου πνεύματος που επικρατεί στην πολιτική και την στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ολοκληρώθηκαν όταν επέβαλαν ποινή φυλάκισης στους στρατιώτες, παραβιάζοντας τα συνταγματικά τους δικαιώματα, στέλνοντας ένα ακραίο τρομοκρατικό  μήνυμα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ουσιαστικά ποινικοποιεί την συμμετοχή στην Εργατική Πρωτομαγιά και συνολικά στους αγώνες του κόσμου της εργασίας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τιμώρησε και φαντάρους που συμμετείχαν σε Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο και σε Αντιπολεμική Κινητοποίηση.
Με την Αξιοπρεπή και Υπερήφανη στάση τους έστειλαν ένα μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής που θέλει τις Ένοπλες Δυνάμεις να συμμετέχουν στους βάρβαρους πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ενάντια στην εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων και την παροχή κάθε είδους διευκολύνσεων στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που καταστρέφουν λαούς και προκαλούν ποτάμια ανθρώπινης δυστυχίας και προσφυγιάς. 
Έτσι εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των επιχειρηματιών της πολεμικής βιομηχανίας, των εφοπλιστών και εργολάβων, των πετρελαϊκών εταιρειών.
Ζητάμε να αρθούν άμεσα οι ποινές στους φαντάρους.
Να σταματήσουν οι διώξεις στους φαντάρους που διαδηλώνουν μαζί με τον λαό για έναν καλύτερο κόσμο.
Οι φαντάροι είναι πολίτες με στολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου