Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018

Κατέληξε ο εργάτης που είχε ακρωτηριαστεί από μηχάνημα... Αλλά δε θα το δεις ούτε σε μονόστηλο γιατί δεν είναι καλό για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις...

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ...
Κάνουν γάργαρα τις συνεχείς δολοφονίες εργαζομένων από τους Εργοδότες και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και καλλιεργούν τον εθνικισμό-πολεμοκαπηλεία με την Τουρκία.
Διαφημίζουν και Απαιτούν ΠΡΟΝΟΜΙΑ για τους Στρατιωτικούς σε ΖΩΗ και ΘΑΝΑΤΟ, αλλά μας δολοφονούν στο γιαπί, στους ΟΤΑ και στο εργοστάσιο για τρεις και εξήντα... 
Κατέληξε σήμερα τα ξημερώματα στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ο 32χρονος εργάτης Γιάννης Ζυγοροδήμος, που είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά τη Δευτέρα 21 Μάη, όταν είχε εγκλωβιστεί σε μηχάνημα στην κατασκευαστική εταιρεία «ΑΡΜΟΣ», όπου δούλευε, στη Λάρισα.
Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, σε ανακοίνωσή του, «αποχαιρετά τον 32χρονο αδικοχαμένο εργάτη Γιάννη Ζυγοροδήμο, που έχασε τελικά τη ζωή του, μετά το βαρύτατο τραυματισμό του την ώρα της δουλειάς στην κατασκευαστική εταιρεία “ΑΡΜΟΣ”, λόγω της έλλειψης μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, της χρησιμοποίησης ανειδίκευτων εργατών σε ειδικευμένες εργασίες και της εντατικοποίησης της δουλειάς.
Ο άδικος χαμός του συναδέλφου Γιάννη, που δεν πρόλαβε να χαρεί το παιδί και τη γυναίκα του, δεν πρέπει να περάσει ως ένα ακόμα άτυχο περιστατικό. Πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους τις έχουν.

Ταυτόχρονα να αποτελέσει την αφορμή για να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο χώρο και σε κάθε χώρο δουλειάς την εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας της ζωής τους, το σταμάτημα της εντατικοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου