Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Τιμητικές Άδειες: Μια Άτιμη διαδικασία εξαγοράς και χωσίματος των φαντάρων!

Πότε παίζουν οι τιμητικές  άδειες από τους ανώτερους στον στρατό και τι σημαίνουν για τους φαντάρους; 
Πως ή χρησιμοποιούνται από το ΓΕΣ και τις διοικήσεις των διαφόρων μονάδων; 
Σε αυτή  μας την επιστολή  καταπιανόμαστε με αυτό το θέμα και δίνουμε μια εναλλακτική οπτική στους συναδέλφους..
Γενικώς τιμητική άδεια παίρνει ένας στρατιώτης από τον διοικητή του για κάποια συνεισφορά του στην μονάδα του π.χ. βαψίματα τοίχων & οχημάτων,  ξεχορτάριασμα, υπερβάλλον ζήλος στις επισκέψεις στρατηγών ή επίσημων κλπ..
Οι διοικήσεις των μονάδων λοιπόν πολλές φορές αφήνουν σκόπιμα να διαδίδονται φήμες πως μοιράζονται τιμητικές γύρω από κάποιες εργασίες.
Το αποτέλεσμα αυτής της τακτικής είναι οι φαντάροι που θέλουν να φύγουν για το σπίτι τους ή να "μικρύνουν" του "παραλόγου"  τη θητεία να κυνηγούν συγκεκριμένες εργασίες/αγγαρείες και επί της ουσίας να ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλο  για το "ποιος θα πάρει και τι" ανάλογα με τον αριθμό των ημερών που οι φήμες της διοίκησης θέλουν να δίνονται οι άδειες.
Ο φαντάρος λοιπόν μετατρέπεται εύκολα σε έναν κυνηγό κεφαλών/ ατομιστή που βγάζει πολύ δουλειά για τον στρατό χωρίς αυτό να κάνει όμως σίγουρη την "ανταμοιβή" /άδεια του ή οποία μπορεί και να μην "παίξει" τελικά ανάλογα με το "πρόγραμμα" της μονάδας .
Ο τελικός κερδισμένος λοιπόν είναι σίγουρα ο Ελληνικός Στρατός και οι διοικητές καθώς θα "βγει" η δουλειά του ενώ οι φαντάροι διασπούνται μεταξύ τους. 
Οι διοικήσεις μάλιστα ποτέ δεν θα αναφέρουν ότι οι τιμητικές για αυτούς που θα βάλουν πλάτη θα γυρίσει μπούμερανγκ για τους υπόλοιπους μιας και θα μείνουν περισσότερες υπηρεσίες για τους μη αδειούχους και φυσικά λιγότεροι έξοδοι απ το στρατόπεδο.
Εμείς λοιπόν καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να μην "τσιμπούν" σε τέτοιες φήμες και άθλιες πρακτικές! 
Να διεκδικούν τα κοινά μας δικαιώματα που αντιστοιχούν στους Φαντάρους με Στολή από διοικητές και ανώτερους στην αναφορά και με συγκεκριμένες δεσμεύσεις μάλιστα! 
Να ενωθούμε σε επιτροπές φαντάρων ναυτών σμηνιτών και να καταγγέλλουν δημόσια τα ζητήματα των αδειών ή  των "εμπλοκών" που προκύπτουν οποία και να ναι κάθε φορά η δικαιολογία της διοίκησης. 
Πάνω απ όλα όμως τους καλούμε να μην βάλουν πλάτη σε αυτόν τον αστικό στρατό! 
Που θέλει πόλεμο και να Αστυνομεύει στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, καριέρες για τα στελέχη του και ανθρώπους ξεριζωμένους και σκοτωμένους σε Παλαιστίνη, Συρία και χώρες της Αφρικής που καταστρέφουν για τους επενδυτές και τους ιμπεριαλιστικές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ!
 Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου