Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018

Ελληνικός Στρατός: Χωροφύλακας σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο-νέα Άσκηση Βαλκανικών Ειδικών Δυνάμεων στην Αττική

Τελικά λεφτά δεν έχει το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας ΜΟΝΟ για τις ανάγκες των φαντάρων!
Για εξοπλισμούς και ασκήσεις έχει και παραέχει..

Σαν την SALAMIS STORM, τη νέα Βαλκανική Άσκηση Ειδικών Δυνάμεων που διεξάγεται από σήμερα έως τις 9 Ιουνίου 2018 στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Πρόκειται για τετραμερή τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Forces Exercise-SOFEX), με την επωνυμία “SALAMIS STORM 2018”. Στην άσκηση, που διεξάγεται για πρώτη φορά μετά από ελληνική πρωτοβουλία και θα συντονισθεί από τη Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, θα συμμετάσχει προσωπικό Ειδικών Επιχειρήσεων Ενόπλων Δυνάμεων από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία. Επίσης έχουν προσκληθεί και παρατηρητές από Κύπρο, Αίγυπτο, Εσθονία, ΗΠΑ, Ιορδανία, Ισραήλ και Πολωνία. Σκοπός της άσκησης είναι η προαγωγή του επιπέδου της στρατιωτικής συνεργασίας και διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών μονάδων.
Η άσκηση αυτή, που σαφώς εκφράζει την προνομιακή σχέση μεταξύ της ελληνικής και αμερικανικής κυβέρνησης, έρχεται να εξυπηρετήσει ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για τον Έλεγχο των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, περιοχή που κλιμακώνεται ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός μεταξύ ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ρωσίας και όπου το ενεργειακό ζήτημα -ενεργειακά κοιτάσματα, αγωγοί, έλεγχος αγορών- παίζει καθοριστικό ρόλο. Εξάλλου στην περιοχή αυτή εστιάζονται και οι Μεγαλοιδεατικοί στόχοι του ελληνικού κεφαλαίου που την θεωρεί Ζωτικό του Χώρο. 
Η σύνθεση αυτών των παραμέτρων εκφράζονται σήμερα από τον Ελληνικό Στρατό που αναλαμβάνει αποστολή ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ στην περιοχή. Είναι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που αναλαμβάνουν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιβολή των Δογμάτων Πολέμου-Καταστολής εναντίον των λαών όχι για λόγους Εξάρτησης-Υποταγής στον Αμερικανικό παράγοντα, αλλά γιατί και ο Ελληνικός Στρατός είναι το ΝΑΤΟ στην περιοχή, γιατί έτσι προωθούν την γεωστρατηγική αναβάθμιση του ελληνικού αστικού κόσμου.
Επαναλαμβάνουμε: ο Πόλεμος και η Καταστολή, οι Βομβαρδισμοί και οι Επεμβάσεις,  η Καταστροφή λαών και η Ανοικοδόμηση είναι τα οχήματα για τα Πολιτικά και Οικονομικά κέρδη του ελληνικού καπιταλισμού! 
Αυτή την διάσταση της αστικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήρθε να αναδείξει η ανάλυση μας για τον συνδυασμό των νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων, των αναγκών του ΝΑΤΟ και πως εξυπηρετούνται από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και τους σχεδιασμούς συνολικά του Ελληνικού κεφαλαίου:
Να πληρώσουμε 1,5 δις ευρώ για τα F16 ώστε να Αστυνομεύει το ΝΑΤΟ και η Πολεμική Αεροπορία τα Βαλκάνια! http://diktiospartakos.blogspot.com

Γράφαμε πρόσφατα για την Βαλκανική αυτή άσκηση:

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στα Δυτικά Βαλκάνια! Άσκηση Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας-Σερβίας από 1η ως 10 Ιουνίου

Σε ανακοίνωση μας καταδικάζαμε την Άσκηση Καταστολής Πλήθους και γράφαμε:
σήμερα 24/4/2018, πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, στην 113 Πτέρυγα Μάχης, άσκηση που είχε σαν σενάριο την αντιμετώπιση πλήθους διαδηλωτών.

Και όμως είναι κάτι αναμενόμενο, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καλλιεργεί κλίμα "εθνικών κινδύνων" και προβάλλεται ο "εθνοσωτήριος" ρόλος του Στρατού.

Ο στρατός που θα εξυπηρετήσει τα στρατηγικά συμφέροντα της ελληνικής άρχουσας τάξης, ο Ελληνικός Στρατός που θα επιβάλλει τις βλέψεις του ελληνικού αστικού κόσμου στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού (ΑΟΖ-Ενεργειακά κοιτάσματα), είναι ο ίδιος στρατός που θα επιβάλλει τα Δόγματα Πολέμου-Καταστολής στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, σε Αφρική και Μέση Ανατολή. Ο ίδιος στρατός που θα μας θέλει κρέας στα κανόνια του για τα συμφέροντα του Λάτση και του Βαρδινογιάννη, είναι ο Στρατός που πολεμά στον πόλεμο κατά των προσφύγων, που κάνει εμπάργκο στο Λίβανο, συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες σε Κόσσοβο-Αφγανιστάν-Μάλι κλπ, περιπολεί στα χωρικά ύδατα της Λιβύης... Είναι ο Ελληνικός Στρατός που θα υπερασπίσει τις ιδιωτικοποιήσεις, τα Μνημόνια, την Ανεργία, τις περικοπές, την αστική καπιταλιστική ανασυγκρότηση.

Αυτές τις ασκήσεις Καταστολής Πλήθους εκπαιδεύεται να διεξάγει στην Κοζάνη, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, αλλά και στην Ιορδανία, στην Βουλγαρία-Ρουμανία κλπ.http://diktiospartakos.blogspot.gr

Σήμερα 25/04/2018 ανακοινώθηκε:
"η Δεκαήμερη άσκηση Ειδικών Δυνάμεων με τη συμμετοχή Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας-Σερβίας, θα γίνει από τη 1η ως τις 10 Ιουνίου στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη φορά που οι Ειδικές Δυνάμεις αυτών των χωρών θα συνεκπαιδευτούν κι αυτό τη δεδομένη χρονική στιγμή έχει τη σημασία του. Οι ηγέτες των τεσσάρων συναντήθηκαν χθες στη πρωτεύουσα της Ρουμανίας και συμφώνησαν στην ανάγκη κοινού βηματισμού για την επιτυχία της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Δυτικών Βαλκανίων, που θα γίνει στη Σόφια στις 16-17 Μαΐου".
Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ επιταχύνουν το βηματισμό τους για τον απόλυτο έλεγχο των λαών των Βαλκανίων και οι αστικές τάξεις της περιοχής δεν κρύβουν τις προθέσεις τους. Δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη του στρατιωτικού-κατασταλτικού βραχίωνα υπεράσπισης των κρατικών επιλογών και των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων.
Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις λειτουργώντας στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών της ελληνικής αστικής τάξης -που πάντα βλέπει τα Βαλκάνια ως Ζωτικό της Χώρο-, αλλά και των ευρύτερων σχεδίων των Δυτικών ιμπεριαλιστικών Δυνάμεων -με το ενεργειακό ζήτημα να έχει κεντρική θέση- θα ηγεμονευόσουν στην επιβολή των δογμάτων Πολέμου-Καταστολής, "θα εκπροσωπήσουν" το ΝΑΤΟ σε όλα τα επίπεδα! Στην επιβολή συγκεκριμένων συμφερόντων, αλλά και στον ανταγωνισμό με το Ρωσικό Ιμπεριαλισμό.
Έτσι εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης και προφυλάσσονται οι επενδύσεις τους...
Αξίζει όμως να θυμηθούμε τι έχει προηγηθεί.

Τι ρόλο παίζουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε Αλβανία, Μαυροβούνιο και Βουλγαρία


Τι σημαίνει άραγε η παρακάτω είδηση;
Την προστασία του εναέριου χώρου του Μαυροβουνίου, του νεότερου μέλους του ΝΑΤΟ, αναλαμβάνουν η Ελλάδα και η Ιταλία.
Όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις του προς την κρατική τηλεόραση ο υπουργός Άμυνας του Μαυροβουνίου Πέντραγκ Μπόσκοβιτς, μια τεχνική συμφωνία είναι υπό συζήτηση με τις δύο γειτονικές χώρες.
«Η αεροπορική επιτήρηση είναι η καλύτερη επιλογή για την προστασία του εναέριου χώρου μας», υπογράμμισε ο Μπόσκοβιτς.

Το Μαυροβούνιο μετά την απόσχισή του από τη Σερβία το 2006 έχει μείνει χωρίς πολεμικά αεροσκάφη και διαθέτει μόνο δώδεκα επιχειρησιακά ελικόπτερα. 
Θυμίζουμε ότι η ελληνική Πολεμική Αεροπορία, αναλαμβάνοντας σταθερά τέτοιους ρόλους έξω από τα σύνορα της χώρας, έχει επωμιστεί καθήκοντα «Air Policing» («εναέριας αστυνόμευσης») στην Αλβανία εκ περιτροπής με την Ιταλία, ενώ το Μάρτη του 2014 υπογράφηκε και τεχνική συμφωνία με τη Βουλγαρία για την εκτέλεση «διασυνοριακών επιχειρήσεων εναέριας επιτήρησης».

Επιπλέον, την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 υπεγράφη στο ΓΕΕΘΑ, το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) έτους 2018 μεταξύ της Ελλάδας και του Μαυροβουνίου. Το ΠΣΣ υπέγραψαν ο Διευθυντής της Διευθύνσεως Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ, Ταξίαρχος Μιλτιάδης Γρυλλάκης, και ο Γενικός Διευθυντής Αμυντικής Πολιτικής του ΥΠΑΜ Μαυροβουνίου, κ. Ίβιτσα Ιβάνοβιτς. 
Το εν λόγω ΠΣΣ περιλαμβάνει δραστηριότητες στους τομείς επιχειρησιακής και ατομικής εκπαίδευσης. 
Μαυροβούνιο και Ρωσία ήρθαν σε σύγκρουση πρόσφατα καθώς η ηγεσία της χώρας προσέγγισε τις ΗΠΑ και εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ. 
Αποτέλεσμα να χάσει η Ρωσία το μοναδικό λιμάνι στην Αδριατική και να γίνει ένα ακόμη βήμα προκειμένου να πεταχθεί από τα Βαλκάνια.
Οι αμερικανικοί σχεδιασμοί είναι σαφείς, υποβάλλονται με ωμό τρόπο και οξύνουν καθημερινά τον ανταγωνισμό με την Ρωσία. 
Η ανακοίνωση της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ περιγράφει αυτές τις εξελίξεις και τον ρόλο του ελληνικού κράτους: 

"Εκβιασμοί ΗΠΑ στα Βαλκάνια: 
Ή μαζί μας ή εναντίον μας! http://diktiospartakos.blogspot.gr"
Η παρουσία του ελληνικού κράτους αποκαλύπτει την ποιοτική στρατιωτική του αναβάθμιση. Δρώντας ως αιχμή του δόρατος για το ΝΑΤΟ, είναι μια από τις πιο ισχυρές συνιστώσες του ΝΑΤΟ. 
Στο πλαίσιο αυτό υπογράφεται η παραπάνω συμφωνία, υλοποιούνται οι καλοκαιρινές πολεμικές προετοιμασίες της 71Ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας για την ΠΓΔΜ, αλλά και καταγράφεται ο κομβικός της ρόλος στην υλοποίηση της Νατοϊκής Άσκησης στη Ρουμανία.
Σε συνδυασμό με την ανακοίνωση μας "Άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων στα Καρπάθια Όρη της Ρουμανίας http://diktiospartakos.blogspot.gr"
Επιλέγουμε να αναδημοσιεύουμε μια είδηση που αποκαλύπτει την κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλγαρίας και τον καθοριστικό ρόλο που έχει αναλάβει να παίξει για το ΝΑΤΟ η Πολεμική Αεροπορία:
"Ορισμένοι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας της Βουλγαρίας αρνήθηκαν να πετάξουν με τα μαχητικά MiG-29 που διαθέτει η χώρα. Η Βουλγαρία βασίζει την πολεμική της αεροπορία με την οποία προσπαθεί να ανταποκριθεί στις ΝΑΤΟικές της υποχρεώσεις με μαχητικά που κατασκευάστηκαν επί Σοβιετικής εποχής. 
Σύμφωνα με την Deutsche Welle ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας της Βουλγαρίας επιβεβαίωσε το γεγονός πως ορισμένοι πιλότοι δεν θα συμμετάσχουν σε μια προγραμματισμένη εκπαίδευση αυτή την εβδομάδα. «Κάποιοι από τους πιλότους της αεροπορικής βάσης στο Γκραφ Ιγνατίεβο, έθεσαν ζήτημα ασφάλειας σχετικά με τα γηραιά MiG-29 ο υπουργός Ατανάς Ζαπριανόφ επέμεινε πως τα μαχητικά είναι ασφαλή και χρησιμοποιούνται για τις περιπολίες που θέλει το ΝΑΤΟ. 
Μόνο 7 από τα 16 μαχητικά αυτού του τύπου που διαθέτει η Βουλγαρία είναι σε πτητική κατάσταση και για αυτό η Βουλγαρία εξήγγειλε αγορά 8 νέων μαχητικών έναντι του ποσού των 770 εκατομμυρίων ευρώ. Βάση των συμφωνιών με το ΝΑΤΟ η Βουλγαρία οφείλει να διατηρήσει τουλάχιστον ένα σμήνος 12 μαχητικών σε πτητική κατάσταση. Με πάνω από τα μισά από τα μαχητικά που διαθέτει όμως να είναι σε κακή κατάσταση, η Σόφια έχει εξουσιοδοτήσει το ΝΑΤΟ να προστατέψει τον εναέριο χώρο της. Στο πλαίσιο αυτό και ελληνικά μαχητικά έχουν ως αποστολή την προστασία του εναέριου χώρου της Βουλγαρίας.
Επομένως, τα 2,4 δις δολάρια που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχεδιάζει να δαπανήσει για τον εκσυγχρονισμό των F16, κρίνονται απαραίτητα για την υλοποίηση αυτών των σχεδιασμών της ελληνικής άρχουσας τάξης, που ταυτίζονται με τους αμερικανικά ιμπεριαλιστικά πλάνα και είναι ταυτόχρονα Νατοϊκές προτεραιότητες. Επιπλέον απόδειξη όλων αυτών είναι  η Τρομοκρατική πτήση F16 στα ελληνο-αλβανικά σύνορα! http://diktiospartakos.blogspot.gr

Κάλεσμα της ΑΔΚ για ανάληψη δράσεων του αντιπολεμικού κινήματος
Σε αυτή τη συγκυρία, πρώτιστο καθήκον του αντιπολεμικού κινήματος στην Ελλάδα είναι η άμεση συγκρότηση ενός ισχυρού αντιπολεμικού κινήματος που θα σταματήσει την πολεμική προετοιμασία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες γειτονιάς και τις ριζοσπαστικές κινήσεις/συντονισμούς, σε κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή του μαζικού κινήματος, να συζητήσουμε για την αναγκαία και επιτακτική ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού κινήματος.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου