Σάββατο, 12 Μαΐου 2018

Βιασμοί: το καλά κρυμμένο μυστικό του Ισραηλινού


Είναι ο Στρατός του "περιούσιου λαού" που βρίσκεται περικυκλωμένος "από εχθρούς" η ''μόνη δημοκρατία στη Μέση Ανατολή'' απέναντι στις πατριαρχικές αραβικές-μουσουλμανικές χώρες...
Το ισραηλινό κράτος είναι άλλο ένα, σύγχρονο αστικό κράτος του Ολοκληρωτικού καπιταλισμού που με κυρίαρχο τον εθνικισμό και την καλλιέργεια κλίματος "εθνικών κινδύνων", έχει επιβάλλει την στρατιωτικοποίηση της νεολαίας και του λαού.
Αυτός λοιπόν ο Στρατός που προβάλλεται ως πρότυπο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των πρώην αρχηγό ΓΕΣ Μανωλά, που μας καλεί απέναντι στην Τουρκία να αναπτύξουμε ως ''έθνος'' στρατιωτική νοοτροπία εθνικής επιβίωσης όπως το σύγχρονο ισραηλινό κράτος απέναντι στους εχθρούς του.
Αυτός ο Στρατός Κατοχής, που επιβάλλει καθεστώς αποκλεισμού και κατοχής στους Παλαιστινίους για να τους στερήσει βασικά δικαιώματά τους και να τους καταστήσει φθηνούς-υποταγμένους εργαζόμενους με όρους δουλείας για τον ισραηλινό καπιταλισμό, σε συνεργασία με την παλαιστινιακή αστική τάξη και τους φορείς της, όπως φυσικά και τους εργαζόμενους στο Ισραήλ... 
Ο Ισραηλινό Στρατός, όπως και ο ελληνικός, όπως και οι άλλοι κρατικοί στρατοί στη Μέση Ανατολή, ακόμα και όταν προβάλλονται ως ουδέτεροι μηχανισμοί αντίστασης απέναντι στους ξένους εχθρούς, κάτω από τον εθνικό μανδύα τους κρύβουν μια πολύ σκοτεινή πραγματικότητα, εξίσου χυδαία και εχθρική για την ίδια την νεολαία: 
την σεξουαλική κακοποίηση, τους βιασμούς και τις επιθέσεις εναντίων των νέων γυναικών κυρίως, αλλά και των νεαρών ανδρών!
Όταν εκπαιδεύεις τους κρατικούς-εθνικιστικούς ''στρατούς της Ελευθερίας'', απελευθερώνεις τα πιο βάρβαρα ένστικτα ανθρώπων που τους μετατρέπεις σε ένστολους Φονιάδες που θα στραφούν επίσης ο ένας εναντίον του άλλου! 


Τις αποκαλύψεις για τον ισραηλινό στρατό έκανε σε ομιλία της η Ατάλια Μπεν Αμπά, Ισραηλινή αντιρρησίας συνείδησης (https://www.wri-irg.org/en/programmes/rrtk/co-declaration/2017/atalia-ben-abba) από την οργάνωση Mesarvot - Refusing To Serve The Occupation, η οποία φυλακίστηκε 4 φορές σε στρατιωτικές φυλακές στο Ισραήλ λόγω της άρνησής της να υπηρετήσει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στον Ισραηλινό στρατό και της αντίθεσής της στην συνεχιζόμενη κατοχή της Παλαιστίνης. 
Η συναγωνίστρια συμμετείχε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Μωβ με αφορμή την τραγική επέτειο των 70 χρόνων από τη Νάκμπα (τη Μεγάλη Καταστροφή για τους Παλαιστίνιους το 1948) και μετά την πρόσφατη αποστολή του Μωβ σε Ισραήλ και Παλαιστίνη.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αντίσταση και την αλληλεγγύη των γυναικών στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ, υποστηρίζοντας τα πάγια αιτήματα για το δικαίωμα της επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων στον τόπο τους, και για τον τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής της Παλαιστίνης.
Όμως ξεχωριστή σημασία για εμάς έχουν δύο παράμετροι της ομιλίας της:
Πρώτον: ο μεγάλος αριθμός σεξουαλικών επιθέσεων που καταγράφονται στον στρατό πρότυπο του Ισραήλ. 
Η κατάσταση είναι τόσο επικίνδυνη και ανεξέλεγκτη ώστε Γυναίκες - Στρατιώτες  προκειμένου να προπαγανδίσουν το μιλιταρισμό του Ισραήλ, απαντούν στις Γυναίκες Αντιρρησίες Συνείδησης λέγοντας τους να πηγαίνουν όλες οι γυναίκες στον στρατό χωρίς αντιρρήσεις ώστε να απαντήσουν στο κύμα των βιασμών. Ισχυρίζονται ότι η Κατάταξη των Γυναικών είναι απόδειξη Ισότητας. 
Τα ίδια ακριβώς που υποστηρίζει ο ΥΕΘΑ Καμμένος και η αυλή των στρατευμένων στρατιωτικών συντακτών του!     
Ο Αντίλογος των Αγωνιστών γυναικών είναι ότι δεν θέλουμε την Ισότητα στον Πόλεμο, στην Καταπίεση και στην επιβολή της Κατοχής, αλλά θέλουμε την πραγματική Ισότητα μεταξύ των λαών Ισραήλ και Παλαιστίνης!
Το δεύτερο που αξίζει να επισημάνουμε είναι ότι το 50% της νεολαίας στο Ισραήλ δεν Στρατεύεται. 
Όσο η κοινωνία κινείται δεξιά, όσο ο φόβος του πολέμου γίνεται πιο ορατός (ιδίως με το Ιράν), η νεολαία επιχειρεί να ξεφύγει μέσω του Τρελόχαρτου, βγαίνοντας Ι5.
Είναι μια κατάσταση γνωστή στο κράτος και στην κυβέρνηση, που όμως κάνει τα στραβά μάτια στις επιλογές αυτές των νέων από τα μεσαία και ανώτερα κοινωνικά στρώματα.
Ο Νετανιάχου προτιμά να εκτονωθεί έτσι η κοινωνική αντίδραση, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την πολιτική συμφωνία στον εθνικισμό και την πολεμοκαπηλεία του, αλλά και τις απαιτούμενες μάζες αναλώσιμων στρατιωτών -Ανδρών και Γυναικών- από τις λαϊκές τάξεις.
Να επισημάνουμε ότι το ίδιο ακριβώς φαινόμενο καταγράφεται και στην Ελλάδα!
Εμείς δηλώνουμε την Αλληλεγγύη μας στον λαό της Παλαιστίνης και στην αγωνιζόμενη νεολαία στο Ισραήλ.
Απαιτούμε τώρα να ακυρωθούν οι συμφωνίες Ελλάδας-Ισραήλ και οι Άξονες του Πολέμου μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου-Αιγύπτου.
Παλεύουμε Μέσα και Έξω από το στρατό ενάντια στην πολεμική προετοιμασία, την στρατιωτικοποίηση του λαού μας, τον εθνικισμό, το ρατσισμό και το φασισμό.
Ένα κόκκινο νήμα αγώνα συνδέει το Κίνημα των Φαντάρων και τους 3 αγωνιστές φαντάρους που ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ πρόσφατα γιατί πήγαν κόντρα στα σχέδια κυβέρνησης-ΝΑΤΟ-ΕΕ, με τους αγωνιστές στο Ισραήλ και τον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης.
ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ
   ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 955437              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου