Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Ισραήλ: Παγκόσμιο βάπτισμα πυρός για τα F-35 - ΦΩΤΟ-Πετώντας εκ του Ασφαλούς, εναντίον καλάσνικοφ και από τα ρωσικά ατιεροπορικά

Το συγκεκριμένο άρθρο το συναντά κανείς σήμερα σε όλα τα μιλιταριστικά σάιτ, αλλά και σε καθεστωτικά μέσα.
Είναι μια σαφή διαφήμιση του κράτους του Ισραήλ, των αεροπορικών του δυνατοτήτων, αλλά και της αμερικανικής πολυεθνικής.
Το κείμενο όμως δεν μας λέει τρία σημαντικά στοιχεία: 
ΠΡΩΤΟΝ: το συγκεκριμένο πολεμικό αεροσκάφος που προβάλλεται ως ότι πιο ανώτερο απειλεί γειτονικά κράτη που δεν έχουν κανένα πολεμικό αεροσκάφος. 
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ φαίνεται ότι παραβιάζει τον εναέριο χώρο του Λιβάνου, παραβιάζοντας ταυτόχρονα το Διεθνές Δίκαιο. Χωρίς καμιά συνέπεια από την λεγόμενη Διεθνή κοινότητα, χρησιμοποιεί τις φωτογραφίες για να Τρομοκρατήσει!
ΤΡΙΤΟΝ: Δεν είναι τυχαίο ότι το Ισραηλινό κράτος παρουσιάζει φωτογραφίες από τις πτήσεις των F35 στη Βηρυτό του Λιβάνου.
Από τον εναέριο χώρο του οποίου εξαπολύει τις βόμβες και τους πυραύλους.
Γιατί αν παραβιάσουν τον εναέριο χώρο της Συρίας θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο των ρωσικών Αντιαεροπορικών συστημάτων.
Ε, είναι άλλο πράγμα να πετάς πάνω από Καλάσνικοφ και άλλο πάνω από S300!

Παγκόσμιο βάπτισμα πυρός για τα F-35, καθώς το Ισραήλ ανακοίνωσε πως είναι η πρώτη χώρα που έχει χρησιμοποιήσει ήδη τα νέα υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη σε μάχες. 
Το Ισραήλ είναι η πρώτη χώρα που χρησιμοποίησε τα αμερικανικής κατασκευής αεροσκάφη F-35 σε μάχη, επεσήμανε σήμερα ο επικεφαλής της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στον επίσημο λογαριασμό του στρατού στο Twitter.

Commander of the IAF, Maj. Gen. Amikam Norkin, commented on the events in Syria: “The Iranians fired 32 rockets, we intercepted 4 of them & the rest fell outside Israeli territory. In our response attack, more than 100 ground to air missiles were fired at our planes.”
“The Adir planes are already operational and flying in operational missions. We are the first in the world to use the F-35 in operational activity”

«Πετάμε τα F-35 σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και έχουμε ήδη επιτεθεί δύο φορές σε δύο διαφορετικά μέτωπα», φέρεται να πρόσθεσε ο υποπτέραρχος Αμικάμ Νόρκιν απευθυνόμενος στους επικεφαλής 20 ξένων Πολεμικών Αεροποριών.
Ο Νόρκιν τους έδειξε επίσης τη φωτογραφία ενός ισραηλινού F-35 που πετούσε πάνω από τη Βηρυτό, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Το F-35, που κατασκευάζεται από την εταιρεία Lockheed Μartin Corp, είναι επίσης γνωστό με το όνομα Joint Strike Fighter και στο Ισραήλ με το εβραϊκό όνομα Αντίρ (Ισχυρός).


Το Ισραήλ ήταν η πρώτη χώρα εκτός ΗΠΑ που απέκτησε F-35. Τον Δεκέμβριο του 2016 έλαβε τα δύο πρώτα αεροσκάφη από μια συνολική παραγγελία 50. Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα, τουλάχιστον εννέα έχουν παραδοθεί μέχρι στιγμής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Jeruslaem Post, Israeli Defence Force και Ynetnews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου