Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ,ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ 6 ΙΟΥΝΗ, 7μμ, ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Δεξιοί, ακροδεξιοί, φασίστες και “αγνοί” πολιτιστικοί σύλλογοι, μαζί με το σκοταδιστικό παπαδαριό οργανώνουν σε πανεθνική κλίμακα τη παρέμβασή τους στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τη γείτονα χώρα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. 
Παρατρεχάμενοι της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ προπαγανδίζουν το εθνικιστικό συλλαλητήριο το οποίο αφορά το όνομα, το σύνταγμα και το πως θα αποκαλείται η εθνότητα μιας άλλης χώρας.
Το κήρυγμα αγάπης του Χριστού θα αντικατασταθεί με το κήρυγμα του μίσους, το κήρυγμα του ακραίου εθνικισμού. 
Μαζί τους αυτή τη φορά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Πατούλης της ΝΔ που θέλει να πιάσει πρώτο στασίδι και καλεί τους δημάρχους της χώρας να βοηθήσουν να σωθεί, όχι η χώρα από τη χρεοκοπία και τα μνημόνια, την επιτροπεία και τους δανειστές της ΕΕ και του ΔΝΤ αλλά από τον …. σλαβικό κίνδυνο.
Τα προηγούμενα εθνικιστικά συλλαλητήρια για το όνομα της γείτονος χώρας, οργάνωσαν και πλήρωσαν για την μεταφορά του κόσμου σε Θεσ/νίκη και Αθήνα μακεδονομαχικές οργανώσεις της Aμερικής, γνωστές για τις διαχρονικές σχέσεις τους με τον ιμπεριαλισμό, τη χούντα παλιότερα και τους αντιδραστικούς κύκλους της εκκλησίας.

H διαπραγμάτευση για το «ονοματολογικό» , δηλαδή για το όνομα της Δημοκρατίας της Mακεδονίας, ανάμεσα στις κυβερνήσεις Zάεφ και Tσίπρα φαίνεται στον Φραγκούλη Φραγκο, στον μητροπολίτη Άνθιμο και τους λοιπούς φίλους τους ως… προδοσία, παρότι, ουσιαστικά, η κυβέρνηση Tσίπρα διαπραγματεύεται ένα σύνθετο όνομα στη γραμμή που η κυβέρνηση Kαραμανλή είχε χαράξει το 2007-2008. Όμως, το ξεπούλημα των πάντων στην Eλλάδα των μνημονίων, το ξεπούλημα των αεροδρομίων, της ΔEH και των δημόσιων επιχειρήσεων δεν φαίνεται να προσβάλλει την «εθνική» περηφάνια αυτών των κυρίων.

Η εργατική τάξη της Ελλάδας οφείλει να υποστηρίξει ανεπιφύλακτα το δικαίωμα του εθνικού αυτοπροσδιορισμού για το λαό της Mακεδονίας και να απορρίψει τις πρόσφατες ανιστόρητες ανακαλύψεις ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος ή μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα. Χιλιάδες μαχητές του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ πάλεψαν για την επανάσταση και όταν ηττήθηκαν, εξορίστηκαν στη Δημοκρατία της Μακεδονίας. Η “εθνική συμφιλίωση” επέτρεψε την επιστροφή στη χώρα μας όλων των πολιτικών προσφύγων εκτός από τους σλαβομακεδόνες.

Η παγκόσμια κρίση επιβάλλει την επέκταση των νατοϊκών σχεδιασμών στα Βαλκάνια με βάσεις, εξοπλισμούς κι ένα νέο πολεμικό μακελειό στο Αιγαίο. Η συμμαχία των προθύμων, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να διευθετήσει τα χρέη της, ανέλαβε το ρόλο του νονού και του νταβατζή σε μια άλλη χώρα για να υπάρξει η επαναχάραξη των στρατηγικών ιμπεριαλιστικών συμμαχιών στη Βαλκανική.

Για τους λαούς των Βαλκανίων, για τους λαούς όλου του κόσμου, οι πολεμικοί ανταγωνισμοί μεγάλων και μικρότερων ιμπεριαλισμών εγκυμονούν κατ’ αρχήν νέα βάρη από τις δαπάνες για πολεμικούς εξοπλισμούς και στρατιωτική ετοιμότητα. Θα προσθέσουν κι άλλα βάρη στον όγκο των μνημονιακών υποχρεώσεων, θα εκτινάξουν το χρέος, ενώ θα εντείνουν την κρατική καταστολή στο εσωτερικό κάθε χώρας, απειλώντας ανά πάσα στιγμή με θερμά επεισόδια.

Στη Bαλκανική χερσόνησο, με την έλλειψη συνόρων για χιλιάδες χρόνια, από την εποχή του Φιλίππου και του Mεγαλέξανδρου μέχρι τη Pωμαϊκή αυτοκρατορία, τη Bυζαντινή και μετά την Oθωμανική, ζει μια πανσπερμία λαών. Όποιος λαός καταπιέζει άλλους λαούς δεν είναι ελεύθερος. Το εργατικό αντικαπιταλιστικό και επαναστατικό κίνημα πρέπει να κηρύξει πόλεμο ενάντια στον εθνικισμό, συμπεριλαμβανομένου του “αριστερού” εθνικισμού και διάφορων βαστάζων του που ξέρουν καλά για τους εθνικιστές τη Μακεδονίας, τους φασίστες της Τουρκίας αλλά δεν βρίσκουν να πουν μια λέξη κατά των εθνικιστών της «δικής μας χώρας» που οργίασαν στη Θεσσαλονίκη.

Eίναι καιρός να ξαναφέρουμε στο προσκήνιο τα παλιά ιστορικά συνθήματα του Pήγα Φεραίου και όλων των προοδευτικών δημοκρατών, των σοσιαλιστών και κομμουνιστών μαχητών των Bαλκανίων. Tα Bαλκάνια στους Bαλκανικούς λαούς, ενάντια σε ιμπεριαλιστές, δυνάστες και τις ντόπιες αντιδραστικές αστικές τάξεις. Μόνο η κοινή πάλη των εργαζομένων , από όποια πλευρά των συνόρων και αν βρίσκονται, μπορεί να εξασφαλίσει την αξιοπρέπεια των λαών της Bαλκανικής, να φέρει ειρήνη και προκοπή στους λαούς και την εργατική τάξη.

ΤΑΞΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Συνδικαλιστικών κινήσεων, συλλογικοτήτων, οργανώσεων ανέργων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου