Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ-Νέο ατύχημα στην Κύπρο: από το πρωι 7 τραυματίες φαντάροι σε δύο ατυχήματα και συνεχίζουν την Άσκηση κανονικά!


Nέο ατύχημα, αυτή τη φορά με στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης «ΝΙΚΗΤΗΣ- ΔΗΜΗΤΡΑ».
Το ατύχημα σημειώθηκε σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του Φιλελεύθερου της Κύπρου, στο πλαίσιο της άσκησης με πραγματικά πυρά, όταν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σφαίρα εξωστρακίστηκε και θραύσματα τραυμάτισαν τους δύο στρατιώτες.

Οι δύο στρατιωτικές μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών επέστρεψαν στην μονάδα τους.

ΕΛΔΥΚ-5 Τραυματίες στον βωμό της πολεμικής προετοιμασίας

Το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, και περί ώρα 08:50, στο πλαίσιο άσκησης ΤΑΜΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ» του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), ερπυστριοφόρο όχημα, της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), που κινούνταν προς το πεδίο βολής «ΞYΝΤΟΥΣ», ανετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 5 εκ των επιβαινόντων Οπλιτών Θητείας, οι οποίοι διακομίσθηκαν για εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
Είναι φανερό ότι το κλίμα απειλής της πολεμικής ετοιμότητας εντείνεται ολοένα και περισσότερο και τα θύματά του πληθαίνουν συνεχώς.Ήδη η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων την ίδια μέρα νωρίτερα έβγαλε ανακοίνωση όπου αποκαλύπτει τι πραγματικά συμβαίνει στην ΕΛΔΥΚ μέσα από τα μάτια των ίδιων των φαντάρων.
Επιβεβαιώνεται λοιπόν και από τους φαντάρους της ΕΛΔΥΚ η θέση της ΕΑΣ πως δεν πρόκειται για θητεία αλλά για αποστολή μισθοφόρων έξω από τα σύνορα για την κατασκευή και ανανέωση ενός πάμφθηνου στρατού επικυριαρχίας του ελληνικού κράτους, αποτελούμενο από τη φτωχή νεολαία!
Καλούμε όλους τους συνάδερφους φαντάρους να αρνηθούν την μετάθεση στην Κύπρο ως δείγμα εναντίωσης στα πολεμικά σχέδια και τις ασκήσεις που καμία σχέση δεν έχουν με τους φτωχούς.
Δεν θα σκοτώσουμε και δεν θα σκοτωθούμε εμείς για τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο του Λάτση, του Βαρδινογιάννη, της EXXXON-MOBIT, TOTAL, ENI.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Τηλ: 6932 955437


http://diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου