Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Τι δουλειά έχει ο Ελληνικός Στρατός στην Ιορδανία;

Αλήθεια, η πρόσφατη κρίση και η εξέγερση του λαού στην Ιορδανία πρέπει να μας απασχολήσουν;
Μήπως οι λαϊκές κινητοποιήσεις που ξέσπασαν εξαιτίας των μέτρων του ΔΝΤ απασχολούν εθνικά και υπερεθνικά επιτελεία, ενδιαφέρουν τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που ασκούνται ήδη στην Επιβολή των Δογμάτων Πολέμου/Καταστολής εντός και εκτός συνόρων;
Τι τελικά σημαίνει ότι το Ελληνικό κράτος αναλαμβάνει ρόλο Χωροφύλακα στην περιοχή, ποιος είναι ο Εχθρός του, εναντίον ποιου στρέφεται και για το συμφέρον ποιων θέλει να επιβάλλει Σταθερότητα;  

Διαβάζουμε: Η παραίτηση του πρωθυπουργού, Χάνι Μούλκι, τη Δευτέρα, είναι η πιο ηχηρή εξέλιξη των πολυήμερων και μαζικών διαδηλώσεων στην Ιορδανία, με αφορμή τα νέα μέτρα λιτότητας που πήρε η κυβέρνησή του σε συνεννόηση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ο βασιλιάς Αμπντάλα ο Β’ έκανε δεκτή την παραίτηση και ανέθεσε στον υπουργό Παιδείας Όμαρ αλ-Ρανζάζ να σχηματίσει νέα κυβέρνηση.


Το σχετικό νομοσχέδιο που έβγαλε στον δρόμο χιλιάδες Ιορδανούς, προβλέπει, μεταξύ άλλων, αύξηση της φορολογίας των ατομικών εισοδημάτων κατά τουλάχιστον 5% και των εταιρειών μεταξύ 20 και 40%. Πρόκειται για το πικρό «κερασάκι» σε μια επίσης καθόλου γλυκιά «τούρτα» άγριων μέτρων κατά των λαϊκών εισοδημάτων, τα οποία επιβάλλονται απανωτά από το 2016, μετά από το δάνειο ύψους 723 εκατομμυρίων δολαρίων που πήρε η Ιορδανία από το ΔΝΤ. Στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης του ΔΝΤ, η κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή μέτρα λιτότητας που περιλάμβαναν περικοπές επιδοτήσεων σε πάνω από 150 αγαθά και εμπορεύματα. Ιδιαίτερα επιβλαβής ήταν η κατάργηση των επιδοτήσεων στα βασικά είδη διατροφής και η καθιέρωση φόρου 10% επί των αγροτικών προϊόντων που μέχρι τότε απολάμβαναν φοροαπαλλαγών. Οι διαμαρτυρίες κατά της αύξησης της τιμής του ψωμιού ξεκίνησαν πριν από έξι μήνες από λιγοστούς άνεργους σε απομονωμένες περιοχές και εξελίχθηκαν σε οργανωμένες και μαζικές διαδηλώσεις. Η κυβέρνηση προσπάθησε να «διασκεδάσει» τον πόνο των ανθρώπων με έκτακτα επιδόματα στα χαμηλά εισοδήματα, αλλά τα προβλήματα ήταν βαθιά διαρθρωτικά και δεν λύνονται με κινήσεις πανικοβλημένου τακτικισμού. Χαρακτηριστικό της επίθεσης που δέχονται τα εισοδήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου, είναι ότι οι τιμές των καυσίμων έχουν αυξηθεί πέντε φορές από την αρχή της χρονιάς και οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν αυξηθεί κατά 55% από τον Φεβρουάριο. Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και μια κυβέρνηση υπό τον Ρανζάζ - ο οποίος, εκτός από υπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση Μούλκι ήταν και στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας - δεν είναι βέβαιο ότι θα καθησυχάσει τους Ιορδανούς.  
Αμμάν, η πιο ακριβή πόλη στον αραβικό κόσμο
Η Ιορδανία είναι μία χώρα με πληθυσμό περίπου 9,5 εκατομμυρίων ανθρώπων, με σημαντικό αριθμό προσφύγων από τη Συρία και τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη. Πάνω από το 20% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και το 18,5% του εργατικού δυναμικού (ιδιαίτερα οι νέοι) είναι άνεργοι. Ο θυμός των Ιορδανών, λοιπόν, έχει βαθύτερες αιτίες, όπως σημειώνει και ο Τιμ Πέτσουλατ, επικεφαλής του ιορδανικού γραφείου του Ιδρύματος Φρίντριχ Εμπερτ. Σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού The Economist, το Αμμάν είναι η πιο ακριβή πρωτεύουσα σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο. Το κόστος ζωής είναι σημαντικά υψηλότερο από αυτό του Ντουμπάι ή του Αμπού Ντάμπι, αλλά με πολύ χαμηλότερους μισθούς.
Υψηλοί φόροι, λίγες και κακές υπηρεσίες
Η γεωγραφική θέση της Ιορδανίας περιπλέκει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, λέει η ανεξάρτητη δημοσιογράφος στο Αμμάν, Ράνα Σαμπάγκ. Η χώρα δεν διαθέτει φυσικούς πόρους και οι συγκρούσεις σε ορισμένες από τις γειτονικές της χώρες αναγκάζουν την κυβέρνηση να δαπανά μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού στον στρατιωτικό εξοπλισμό. Γεγονός το οποίο καθιστά δυσκολότερο για τον ήδη πιεσμένο δημόσιο τομέα της χώρας να απορροφήσει εργατικό δυναμικό. Κάθε χρόνο, 60.000 νέοι πτυχιούχοι αναζητούν δουλειά. «Παράλληλα, ο ιδιωτικός τομέας βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση, καθώς η Ιορδανία δεν μπορεί να εξάγει τίποτα: Η Σαουδική Αραβία, το Ιράκ, η Συρία και η περιοχή του Κόλπου είναι αρκετά κλειστές λόγω της τρέχουσας πολιτικής κατάστασης», λέει η δημοσιογράφος. «Πληρώνουμε πολύ υψηλό τίμημα λόγω της γεωπολιτικής κατάστασης στην γειτονιά μας».
Αυτό που εξόργισε τους συμπατριώτες της, ωστόσο, είναι η εντύπωση ότι η κυβέρνηση δεν εκπληρώνει τα καθήκοντά της: Το εκπαιδευτικό σύστημα και η υποδομή της χώρας είναι και τα δύο ξεπερασμένα. «Οι άνθρωποι έχουν κουραστεί» λέει η Σαμπάγκ. «Πληρώνουν τεράστιους φόρους και παίρνουν πολύ λίγα σε αντάλλαγμα». Επιπλέον, λέει ότι το μεγαλύτερο βάρος του κρατικού προϋπολογισμού το σηκώνουν οι μισθωτοί του δημόσιου τομέα ενώ και οι συντάξεις των πρώην υπουργών έχουν επίσης τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο.
Η γειτνίασή της με τη Συρία είχε σαν αποτέλεσμα η Ιορδανία να φιλοξενεί πάνω από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες, ενώ έχει λάβει μόνο ένα μέρος της απαιτούμενης διεθνούς βοήθειας. Η 'Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Προςφυγες (UNHCR) προχώρησε σε επείγουσα έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να υλοποιήσει τις υποσχέσεις βοήθειας στους Σύριους πρόσφυγες, αλλά μέχρι στιγμής, έχει καταβληθεί μόνο το ένα πέμπτο των 4,8 δισ. ευρώ που απαιτούνται για το τρέχον έτος, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο διευθυντής της UNHCR για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, Αμινε Αουάντ.
Οι διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών έχουν φέρει περισσότερους ανθρώπους στους δρόμους από ποτέ, ακόμα περισσότερους από το 2011, κατά τη λεγόμενη «Αραβική ‘Ανοιξη», όταν το κύμα των εξεγέρσεων εξαπλώθηκε σε μεγάλο μέρος του αραβικού κόσμου. Ένα πράγμα είναι εντυπωσιακό αυτή τη φορά, λέει η Σαμπάγκ: Οι σημερινοί διαδηλωτές είναι σίγουρα κοσμικοί. «Δεν είναι οι ισλαμιστές, που προσπαθούν συνεχώς να κυριαρχούν σε όλα. Οι άνθρωποι που διαδηλώνουν τώρα ανήκουν σε ό,τι έχει απομένει από τη μεσαία τάξη, είναι οι νέοι Ιορδανοί. Πήγαν στο πανεπιστήμιο και συνδέονται με τον κόσμο μέσω του Διαδικτύου, μέσω του Facebook και του Twitter. Είμαι πολύ ευχαριστημένη με αυτό, διότι έχουμε μια μεσαία τάξη που εκφράζεται».
Ο γεωπολιτκός παράγοντας
Είναι και η παραπάνω μια ερμηνεία της κατάστασης. Αλλά τα πράγματα έχουν όλες τις προϋποθέσεις να γίνουν πολύ πιο σοβαρά από την ανάγκη έκφρασης των μορφωμένων τέκνων της ιορδανικής μεσαίας τάξης.
Η γεωγραφική θέση της χώρας, την οποία έθιξε και η Σαμπάγκ, σε συνδυασμό με την οικονομίας της, είναι μια σημαντική πηγή αυτής της δυστοπίας. Η επιθεώρηση «Geopolitical futures» σημειώνει ότι για χρόνια, η Ιορδανία ήταν μια αρκετά σταθερή χώρα σε μια ασταθή περιοχή. Όσα έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο δημιουργούν μια νέα πραγματικότητα. Πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι μια μικρή χώρα όπως η Ιορδανία βιώνει το είδος της κοινωνικής αναταραχής που είναι φυσιολογική για την χαοτική περιοχή της; «Ενδεχομένως αρκετά» είναι η απάντηση και υπάρχει εξήγηση: 
Η Ιορδανία κατέχει στρατηγική θέση στη Μέση Ανατολή, μεταξύ του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας, δύο από τις ηγετικές δυνάμεις της περιοχής. Στα βόρεια και βορειοανατολικά της βρίσκονται η Συρία και το Ιράκ, οι χώρες, δηλαδή, όπου έχουν τα τελευταία χρόνια «στριμωχτεί» πολλές περιφερειακές και παγκόσμιες δυνάμεις όπως το Ιράν, η Τουρκία, η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.   https://tvxs.gr

Ο Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ...
Η αναλυτική εισαγωγή που προηγήθηκε δίνει τη βάση για να απαντηθούν τα αρχικά μας ερωτήματα καθώς αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά ότι ο κοινωνικός πόλεμος βρίσκει την προέκταση του στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Στη πρόσφατη ανακοίνωση μας περιγράφαμε τον σύγχρονο ρόλο του Ελληνικού Στρατού, όπου σύμφωνα με τις πρόσφατες εξαγγελίες του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου εμπλουτίζει την Πολεμική του Αποστολή με Αστυνομικά-Κατασταλτικά καθήκοντα, εντός και εκτός συνόρων:
Ο Στρατός σε ρόλο Αστυνομίας και Στρατιωτικοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας ! Εξαγγελίες του Πάνου Καμμένου
Κοινό Πολεμικό-Κατασταλτικό ρόλο σημαίνουν οι Κοινοί Κανόνες Εμπλοκής Στρατού-Αστυνομίας.
Ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ήταν ξεκάθαρος στο Συνέδριο που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με θέμα «Άμυνα και Ασφάλεια σε έναν ψηφιακό κόσμο», υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ). Tόνισε ότι ο Ελληνικός Στρατός εμπλέκεται σε σχεδιασμούς «εσωτερικής ασφάλειας» και επιβολής του Νόμου και της Τάξης!Φυσικά και πάλι το πρόσχημα ήταν η τρομοκρατία. Σημείωσε λοιπόν ότι «στην εποχή μας, το θέμα της ασφάλειας εμπλέκεται με το θέμα της άμυνας και πέραν της σκληρής εργασίας που γίνεται μεταξύ των υπουργείων και των Αρχηγείων, πρέπει να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω, να δημιουργήσουμε κοινούς κανόνες εμπλοκής μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.
Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια πρόκληση που δεν αφορά μόνο την ασφάλεια, αλλά και την άμυνα της χώρας, δεν απασχολεί μόνο την ασφάλεια της Συμμαχίας, αλλά και την άμυνα της Συμμαχίας και, πιστέψτε με, αυτό το Συνέδριο θα φροντίσει να μπουν οι πρώτες γραμμές για να προχωρήσουμε σε αυτήν την πολύ σημαντική συμμαχία για την πατρίδα μας, αλλά και για τη Συμμαχία».

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ;
Στην πρόσφατη παρέμβαση μας για την αμερικανική-νατοϊκή βάση της Λάρισας περιγράφαμε τους ευρύτερους σχεδιασμούς που εξυπηρετεί, με το ελληνικό και αμερικανικό ενδιαφέρον να φτάνει στην Ιορδανία:
αποκαλύπτεται η σημασία της συγκεκριμένης διάστασης της πολεμικής συνεργασίας αμερικανικής-ελληνικής κυβέρνησης αλλά και η σοβαρότητα αυτής καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πλημμυρίζει την ελληνική επικράτεια με βάσεις αλά Σούδα! Η Αεροπορική βάση της Λάρισας μετατρέπεται σ' ένα ακόμα ιμπεριαλιστικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με κομβικό ρόλο στους σχεδιασμούς τους σε Ανατολική Μεσόγειο και Βαλκάνια.
Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλαν ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, στη διάρκεια της επίσκεψής τους στην 110 Πτέρυγα Μάχης, σε συνέχεια και των όσων συμφώνησε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τραμπ, τον περασμένο Οκτώβρη στην Ουάσιγκτον.
Τα αμερικανικά UAV MQ-9 «Reaper» («Θεριστής») μπορούν να δρουν, κάνοντας συλλογή πληροφοριών, παρακολούθηση, αναγνώριση και βομβαρδισμούς σε μια εκτεταμένη ζώνη, από τη Βόρεια Αφρική και το Σουέζ μέχρι τη Λευκορωσία και τη Μαύρη Θάλασσα.
Ας παρακολουθήσουμε όμως την ομιλία του Π.Καμμένου που ήταν αποκαλυπτικός ως προς στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στους οποίους εμπλέκεται πλέον το ελληνικό κράτος, τονίζοντας στις επίσημες δηλώσεις του «τη σημασία της παρουσίας του εδώ, που αποδεικνύει τη στρατηγική συνεργασία της χώρας μας με τις ΗΠΑ στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, αλλά και στο πλαίσιο ενός ισχυρού άξονα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου» στον οποίο η Ελλάδα «παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο» σε δύο, όπως είπε, κατευθύνσεις: 
Προς τα νότια «με στενές σχέσεις μέσω της Κύπρου με το Ισραήλ, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (...) τον ιδιαίτερο ρόλο της Σούδας σαν κύριο λιμάνι της Συμμαχίας στη Μεσόγειο, αλλά και τη Λάρισα που πλέον μετατρέπεται σε ένα κέντρο αεροπορικό (...) για τη στήριξη της Συμμαχίας στην ευρύτερη περιοχή».
Επίσης, αναφέρθηκε στους πρωταγωνιστικούς ρόλους που αναλαμβάνει η κυβέρνηση στους ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια, λέγοντας ότι «ο ίδιος άξονας σταθερότητας προς τα βόρεια επεκτείνεται με τις χώρες της Βαλκανικής, με τις οποίες στήνουμε πλέον στενές σχέσεις σε επίπεδο στρατιωτικό».
Όμως ο Πάνος Καμμένος ήταν ασυγκράτητος. Περιέγραψε την αλληλουχία των πολιτικών-οικονομικών-στρατιωτικών βλέψεων του ελληνικού αστικού κόσμου λέγοντας: 

«Η Ελλάδα σε λίγο καιρό γίνεται μια παραγωγός χώρα φυσικού αερίου - και αργότερα ίσως πετρελαίου - και έχει ιδιαίτερη σημασία η στενή συνεργασία που έχουμε και η ασφάλεια που παρέχει η παρουσία των ΗΠΑ εδώ»!   http://diktiospartakos.blogspot.com

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΑΠΛΩΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 
Ή Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ
Απάντηση μας δίνει η ανακοίνωση μας:

 Τι δουλειά έχουν οι Ειδικές Δυνάμεις στην Ιορδανία;

Η ανακοίνωση μας Ειδικές Δυνάμεις: 
Ποιοι είναι πραγματικά οι Ατρόμητοι της Ζ ΜΑΚ; 
Ακραίοι εθνικιστές-μιλιταριστές ΕΧΘΡΟΙ του Εργαζόμενου λαού! 
προσπάθησε να απαντήσει στην προπαγανδιστική εκπομπή της ΥΕΝΕΔ της Χούντας των Συνταγματαρχών - συγνώμη, παρασυρθήκαμε-, στην άθλια πολεμοκάπηλη εκπομπή του STAR του Βαρδινογιάννη και της ΕΡΤ του Καμμένου, παρουσίασε την ακραία μιλιταριστική συμπαραγωγή "ΑΡΕΤΗ και ΤΟΛΜΗ", την ευθύνη της οποίας έχει το επικοινωνιακό επιτελείο της Ακροδεξιάς ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας. 

Εκτός επομένως από τα πολυπληθή αντιπολεμικά και αντιμιλιταριστικά μηνύματα που λάβαμε και τα οποία σίγουρα αντιστρατεύονται την πολεμοκαπηλεία της Ακροδεξιάς ηγεσίας του Υπουργείο Άμυνας και των εφοπλιστών.
Είχαμε και τις περιορισμένες τελικά αντιδράσεις των φασιστών, των ακραίων μιλιταριστών και του Υπουργείου Άμυνας!
Τους ρωτάμε λοιπόν:

ΤI ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ
Εκπαίδευση Προσωπικού Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ιορδανία
Κλαίγονται οι Στρατοκράτες και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ότι δεν έχουν πολλά λεφτά για τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Όμως, την ίδια στιγμή που κόβουν ακόμη περισσότερα από τα είδη ένδυσης-υπόδησης που δίνουν στους φαντάρους, αυξάνοντας το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης την οποία μας φόρτωσαν.
Ταυτόχρονα, κλιμακώνουν τις ασκήσεις με το ΝΑΤΟ, τον Ευρωστρατό, το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ...
Ακόμη και με την Ιορδανία... Και προετοιμάζονται για μάχες στην έρημη, για μάχες στη Μέση Ανατολή!
Για το καλό της "εθνικής άμυνας", για τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας", προπαγανδίζουν βαριεστημένα...
Έτσι λοιπόν, από 14 έως 18 Νοεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε σε κέντρα εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων στην Ιορδανία, εκπαίδευση προσωπικού μονάδων ειδικών επιχειρήσεων και των τριών κλάδων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο δράσεων του υφιστάμενου Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας έτους 2016 μεταξύ των δύο χωρών.
Αποκαλύπτοντας ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ενταγμένες σε πολύ ευρύτερους σχεδιασμούς, έτοιμες να εφαρμόσουν -όπου και να χρειαστεί σε μια τεράστια ζώνη που επεκτείνεται από τα Βαλκάνια μέχρι την Μέση Ανατολή και Αφρική-, τα δόγματα Άμυνας/Ασφάλειας για την επιβολή της καπιταλιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Για να εξυπηρετήσουν με Πόλεμο και Καταστολή τα συμφέροντα των Ελλήνων αστών.
Εμείς απαιτούμε να επιστρέψουν τώρα όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται στο εξωτερικό.
Να βγούμε από το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και να διαλυθούν οι βάσεις του θανάτου. 

Είναι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που αναλαμβάνουν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιβολή των Δογμάτων Πολέμου-Καταστολής εναντίον των λαών όχι για λόγους Εξάρτησης-Υποταγής στον Αμερικανικό παράγοντα, αλλά γιατί και ο Ελληνικός Στρατός είναι το ΝΑΤΟ στην περιοχή, γιατί έτσι προωθούν την γεωστρατηγική αναβάθμιση του ελληνικού αστικού κόσμου.
Επαναλαμβάνουμε: ο Πόλεμος και η Καταστολή, οι Βομβαρδισμοί και οι Επεμβάσεις,  η Καταστροφή λαών και η Ανοικοδόμηση είναι τα οχήματα για τα Πολιτικά και Οικονομικά κέρδη του ελληνικού καπιταλισμού! 
Αυτή την διάσταση της αστικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήρθε να αναδείξει η ανάλυση μας για τον συνδυασμό των νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων, των αναγκών του ΝΑΤΟ και πως εξυπηρετούνται από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και τους σχεδιασμούς συνολικά του Ελληνικού κεφαλαίου:
Να πληρώσουμε 1,5 δις ευρώ για τα F16 ώστε να Αστυνομεύει το ΝΑΤΟ και η Πολεμική Αεροπορία τα Βαλκάνια! http://diktiospartakos.blogspot.com

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου