Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

ΜΜΕ: "Γύφτοι τα φτιάξαν τα καρφιά ..."

Το όνομα του; - Αρχικά «Γνωστός επιχειρηματίας», για τα ΜΜΕ, «34χρονος ημεδαπός» για την αστυνομία. Στην πορεία και αφού προηγουμένως χρήστες τους διαδικτύου είχαν γνωστοποιήσει το όνομα του δολοφόνου, άρχισαν να το αναφέρουν και κάποια ΜΜΕ: Παρασκευάς Κοντογιώργος 
Η εν ψυχρώ δολοφονία; - «Περιστατικό που συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες» για τα ΜΜΕ. «Ερευνώνται τα αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό», αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας 24 ώρες μετά την δολοφονία.
Λες και δεν προηγήθηκαν δεκάδες μαρτυρίες αυτοπτών ατόμων που περιγράφουν ένα άτομο το οποίο μετά έναν ανούσιο διαπληκτισμό με τσιγγάνους οι οποίοι του έκαναν παρατήρηση για την επικίνδυνη οδήγηση που έκανε σε ένα στενό δρόμο στον οποίο έπαιξαν παιδάκια, αυτός πήγε σπίτι του οπλίστηκε με καραμπίνα και επέστρεψε με σκοπό να σκοτώσει.
«Πέρασε από τον δρόμο για να πάει στο χωριό του με 130 χλμ. Του κάναμε παρατήρηση και δεν είναι η πρώτη φορά, γιατί υπάρχουν πολλά μικρά παιδιά στον καταυλισμό που παίζουν στον δρόμο» είπε χαρακτηριστικά ο θείος της 13χρονης δολοφονημένης, με την χαροκαμένη μάνα να σπαράζει: «Χόρευε η κόρη μου, εγώ ήμουν απέναντι και άκουσα τον πυροβολισμό. Βλέπω την κόρη μου κάτω.Μου σκότωσε την κόρη αυτός, σηκώθηκε κι έφυγε».


Ο φονιάς; - «φερόμενος ως δράστης της επίθεσης», για τα ΜΜΕ, τα οποία συμπληρώνουν: «Οσοι γνωρίζουν τον 34χρονο δράστη, τον αποκαλούν "καλό και φιλήσυχο άνθρωπο"». Ενώ δεν παραλείψουν να τονίσουν την «παραβατικότητα των τσιγγάνων» υπογραμμίζοντας ότι «το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, της Άμφισσας έχουν σημειωθεί πολλές κλοπές».


Συγκαλυμμένος ρατσισμός και «εξιλέωση» του φονιά από κάποια ΜΜΕ; Όχι! Απροκάλυπτος ρατσισμός και προσφορά άλλοθι στον εν ψυχρώ δολοφόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου