Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Ανοικτές πολιτικές εκδηλώσεις της Διεθνιστικής Πρωτοβουλίας

Στα πλαίσια οργάνωσης κοινής διεθνιστικής δράσης και κλιμάκωσης της διεθνιστικής πάλης από το ταξικό εργατικό κίνημα, ένα σύνολο οργανώσεων (Α.Π.ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ, Α.Δ.Κ., Ε.Ε.Κ., Ο.Ε.Ν., Ο.Κ.Δ.Ε.–Σπάρτακος, ΟΡ.Μ.Α. και site elaliberta.gr) συμμετέχουμε στην Διεθνιστική Πρωτοβουλία – μία πλατιά πολιτική καμπάνια από μία σειρά εκδηλώσεων στις γειτονιές της Αττικής και την κεντρική διαδήλωση στις 2/6 στην Αθήνα.

Την Παρασκευή 18/5 διοργανώθηκε εκδήλωση στην πλ. Κοραή στον Πειραιά με μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Ομιλητές ήταν από Ο.Κ.Δ.Ε.–Σπάρτακος, ΟΡ.Μ.Α. και site elaliberta.gr, ενώ τοποθετηθήκαν επίσης το Ε.Ε.Κ., η Α.Δ.Κ. και η Ο.Ε.Ν.
Την Πέμπτη 31/5 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην πλ. Καλογήρων στη Δάφνη με ομιλητές από Ε.Ε.Κ. και ΟΡ.Μ.Α., ενώ τοποθετηθήκε δημοτικός σύμβουλος της Μ.ΑΡΙ.Δ.Α.
Την Παρασκευή 1/6 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην πλ. Γαρδένια στου Ζωγράφου με ομιλητές από Ε.Ε.Κ., Ο.Κ.Δ.Ε.–Σπάρτακος και ΟΡ.Μ.Α.
Επίσης, είχε πραγματοποιηθεί αντιπολεμική διεθνιστική εκδήλωση στην Πετρούπολη 12/5 με ομιλητές από Ε.Ε.Κ., Ο.Ε.Ν., Ο.Κ.Δ.Ε.-Σπάρτακος και ΟΡ.Μ.Α.
Για εμάς, η όξυνση των εθνικιστικών ανταγωνισμών στα Βαλκάνια βάζουν σε κίνδυνο την εύθραυστη ισορροπία της περιοχής. Ο πατριωτισμός δεν είναι παρά ο Δούρειος Ίππος του εθνικισμού στο ταξικό κίνημα. Όλες οι πολιτικές εθνικής ενότητας αναγκαστικά προσαρμόζονται σε ρατσιστικά – εθνικιστικά στερεότυπα που διακόπτουν τη διαδικασία συνεννόησης των λαών. Ο εθνικισμός παραμένει το όχημα ανασυγκρότησης της ακροδεξιάς και του φασισμού.
Η ταξική διεθνιστική αλληλεγγύη των εργαζομένων στα Βαλκάνια είναι η μόνη εφαρμόσιμη, ρεαλιστική πολιτική κόντρα στην πολεμική κλιμάκωση. Η συγκρότηση ενός ταξικού στρατοπέδου απέναντι στον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό είναι βασική συνθήκη για την ειρήνη.
Το πρόταγμα για υπονόμευση της επιθετικότητας του ελληνικού αστικού μπλοκ δεν δικαιώνει την τουρκική πλευρά, αλλά δείχνει το δρόμο για την εφαρμογή μιας διεθνιστικής πολιτικής στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή. Πρέπει να σταματήσουμε τα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζει η ελληνική στρατοκρατία.
Ο πραγματικός εχθρός μας δεν βρίσκεται στους γείτονες λαούς, αλλά είναι η “δική μας” αστική τάξη και οι συμμαχίες της, το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου