Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Τι σημαίνουν οι εξελίξεις στο Αλβανικό και Μακεδονικό ζήτημα;


Επίκειται λύση και για το Αλβανικό ζήτημα;
Πιέζουν ΗΠΑ, ΕΛ.ΠΕ. και ENERGEAN, Total κι ExxonMobil!
Η κατευθυνόμενη κυβερνητική δημοσιογραφία που ευθυγραμμίζεται απολύτως με την προπαγάνδα των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αμερικανικής πρεσβείας τονίζει ότι "στην τελική ευθεία βρίσκεται η λύση για το λεγόμενο Αλβανικό ζήτημα!
Προκειμένου να στραφεί ολοκληρωτικά το ελληνικό κράτος προς το αντίστοιχο Τουρκικό, απαντώντας με το Δόγμα της Αποτροπής στις τουρκικές επιδιώξεις για Μοιρασιά και Συνδιαχείριση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο! 
 Ενώ περιγράφεται αναλυτικά η κυρίαρχη κατεύθυνση των διπλωματικών χειρισμών, προβάλλοντας ότι "αίρονται οι αλυτρωτικές βλέψεις εκατέρωθεν: Οι αλβανικές αναφορές περί «Τσαμουριάς» και οι αντίστοιχες περί Βορείου Ηπείρου", "τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας αναγνωρίζονται πλήρως για πρώτη φορά από την αλβανική πλευρά. Έχει δε ήδη λυθεί το ζήτημα με τα νεκροταφεία όσων Ελλήνων πεσόντων σε αλβανικό έδαφος, ενώ με τη συμφωνία αναμένεται να συμπεριληφθεί η διπλωματική πράξη λήξης της εμπόλεμης κατάστασης ανάμεσα σε Ελλάδα - Αλβανία".
Αποκαλύπτεται ότι βασικό ζητούμενο είναι η ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και οι ευρύτεροι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί.
Μάλιστα, τονίζεται ως Διπλωματική Νίκη του Ελληνικού κράτους "η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης της Ελλάδας κατά 12 μίλια, κάτι που συνδέεται και με το ζήτημα της ΑΟΖ στο Ιόνιο, η οποία πλέον μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης".
Όσο και αν προπαγανδίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι ο διπλωματικός της οργασμός φέρνει την ειρήνη και την σταθερότητα στα Βαλκάνια, η καθημερινότητα αποδεικνύει ότι εντείνεται ο Κοινωνικός Πόλεμος που απειλεί να πάρει χαρακτήρα ελληνοτουρκικής διακρατικής σύγκρουσης, εντείνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας (με το κράτος του Πούτιν να πετιέται από τα Βαλκάνια, τα οποία μετατρέπονται σε βασική ενεργειακή οδό του φυσικού αερίου και των πετρελαίων που οι ΗΠΑ στοχεύουν να εξασθενήσουν την σχέση Ευρώπης-Ρωσίας. Και όλοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό)!
Το ελληνικό κράτος, εκπροσωπώντας το ΝΑΤΟ αλλά και το ελληνικά αστικά στρατηγικά συμφέροντα κατοχυρώνει ρόλο ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ στην περιοχή των Βαλκανίων, στρέφει την Πολεμική της Αεροπορία κατά της Ρωσίας αναλαμβάνοντας την υπεράσπιση του εναέριου χώρου σε Αλβανία-Μαυροβούνιο-Βουλγαρία και εμπλέκεται στην ενεργειακή σκακιέρα ως χώρα που θα διέρχονται οι αγωγοί, αλλά και ως παραγωγός, διαμέσου της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων σε Ιόνιο-Αδριατική και Ανατολική Μεσόγειο.
Έχει επομένως να δούμε ποιοι παίκτες κινούν τα νήματα από το παρασκήνιο, ποιες τεράστιες πετρελαϊκές εταιρίες δίνουν τον τόνο των εξελίξεων.
Στην Ελληνική μεριά συναντούμε τις εξής κοινοπραξίες: 
Total - ExxonMobil - ΕΛΠΕ
Κοινοπραξία Repsol - ΕΛΠΕ 
Total-ΕΛΠΕ-Edison 
Repsol-Energian Oil & Gas

Από την άλλη μεριά της ελληνοαλβανικής μεθορίου βρίσκουμε:
την καναδική "Manas Petroleum"
την επίσης καναδικής "Bankers Petroleum" (που έχει κάνει επενδύσεις στην Αλβανία περίπου 1,4 δισ. δολαρίων)
Εταιρείες, όπως οι "Shell", "Chevron", "Occidental", έσπευσαν στην Αλβανία για να πάρουν ένα καλό μερίδιο από τον ορυκτό πλούτο της χώρας.
Το 1992 εμφανίστηκαν και η γαλλική "Coparex", η κροατική "INA NAFTAPLIN" και η βρετανο-ολλανδική "SHELL".


Αυτός είναι ο λόγος που ο Πάνος Καμμένος στρατιωτικοποιεί από το 2016 σε τέτοιο βαθμό την Ήπειρο. Η Ασφάλεια των πετρελαϊκών εταιρειών πρέπει να εξασφαλιστεί τόσο από κάθε εξωτερική απειλή -όπως διαδίδει η καθεστωτική προπαγάνδα-αλλά κυρίως από κάθε εσωτερική απειλή, από τα κινήματα των κατοίκων που δεν θέλουν να καταστραφεί ο τόπος τους από τα εκατοντάδες τρυπάνια και τα ελικοδρόμια των πετρελαϊκών εταιρειών. http://diktiospartakos.blogspot.com
Τα δόγματα πολέμου/καταστολής, η εκπαίδευση του Στρατού και της Εθνοφυλακής των φασιστών για την αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών τους κατοίκους στοχεύουν, τους αγωνιστές που αρνούνται το απίστευτο φυσικό κάλλος να το διαδεχτούν οι πλατφόρμες πετρελαίου-φ.α, τις ανεπανάληπτες παραλίες και τα μοναδικά βουνά-δάση να τα μαυρίσουν οι πετρελαιάδες!

Όμως υπάρχει και μια άλλη παράμετρος.
Το λένε, δεν το κρύβουν:
το λεγόμενο Αλβανικό ζήτημα πρέπει να κλείσει!

Προκειμένου να στραφεί ολοκληρωτικά το ελληνικό κράτος προς το αντίστοιχο Τουρκικό, απαντώντας με το Δόγμα της Αποτροπής στις τουρκικές επιδιώξεις για Μοιρασιά και Συνδιαχείριση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο!  
Προετοιμάζονται... και μας προετοιμάζουν!
Διαβάζουμε:

Τριμερής ΥΠΑΜ Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ εν αναμονή «θερμού» καλοκαιριού στην κυπριακή ΑΟΖ
Η Κύπρος θα φιλοξενήσει την προσεχή Παρασκευή στο έδαφός της και συγκεκριμένα στην Λάρνακα στην έδρα του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης «Ζήνων» την δεύτερη Τριμερή σε επίπεδο υπουργών άμυνας των τριών χωρών και μάλιστα εν αναμονή σταδιακής επαύξησης των προκλήσεων από πλευράς Άγκυρας σε κυπριακή ΑΟΖ και Αιγαίο. Η περιφερειακή ασφάλεια, η περαιτέρω αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας και η προώθηση της θαλάσσιας και ενεργειακής ασφάλειας θα βρεθούν στο επίκεντρο Τριμερούς Συνάντησης Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ σε επίπεδο Υπουργών Άμυνας που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή στη Λάρνακα.

To Θέμα δεν είναι Αν και Πότε θα γίνει Πόλεμος-Το θέμα είναι να Αγωνιστούμε για να μην τους Επιτρέψουμε να μας οδηγήσουν σε Πολεμική Σφαγή

ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΦΑΓΗ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ
Η κυβέρνηση, με την στήριξη όλης της Αντιπολίτευσης, Δεξιάς, Ακροδεξιάς και καθεστωτικής Αριστεράς προπαγανδίζει τους ¨εθνικούς κινδύνους, την τουρκική επιθετικότητα", για να καμουφλάρει την επιθετικότητα και της ελληνικής άρχουσας τάξης, τον σκληρό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό που Αδίστακτα οδηγεί στον Πόλεμο για τα συμφέροντα των Πετρελαϊκών Εταιρειών, των κρατών, των αρχουσών τάξεων.
 Πρέπει να Εμποδίσουμε τον Πόλεμο. 
Και εμπόδιο στο Πόλεμο είναι η αγωνιστική Απαίτηση του Κινήματος 
ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ.
ΔΕ ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ
ΔΕ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ του Βαρδινογιάννη, του Λάτση, του Κόκκαλη...
Τα ενεργειακά σχέδια των ΗΠΑ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Μεγαλοϊδεατισμός, ο Νεοοθωμανισμός και ο Επεκτατισμός Ελληνικού-Τουρκικού κράτους, ο τυχοδιωκτισμός της Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής άρχουσας τάξης φέρνουν τον Πόλεμο.
Το Λέμε ξεκάθαρα:
ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΟΥΝ ΑΟΖ και ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ  με το αίμα των λαών
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Απάντηση μας ο Κοινός αγώνας Ελλήνων και Τούρκων Εργαζομένων και Φαντάρων, ο κοινός αγώνας των λαών των Βαλκανίων.
Δεν μας ενώνει τίποτε με τις κυβερνήσεις, δεν έχουμε κανένα Εθνικό Συμφέρον να υπερασπιστούμε.
Αντιθέτως, μας ενώνουν πολλά ΚΟΙΝΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ με την Τουρκική Αριστερά, με τον καταπιεσμένο κόσμο της εργασίας στην Τουρκία.
Ο Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Απαιτείται επομένως ένα νέο εργατικό Διεθνιστικό Αντικαπιταλιστικό κίνημα ενάντια στην Αστική Παραγωγική Ανασυγκρότηση που θέλει Δούλο τον κόσμο της εργασίας, ενάντια στους ¨εθνικού στόχους και την εθνική ενότητα¨ που απαιτεί η αστική τάξη για να μας μετατρέψει σε Κρέας στα Κανόνια της, Αναλώσιμους της Κερδοφορίας του κόσμου του πλούτου.
Δεν προετοιμαζόμαστε για να Δολοφονηθούμε μεταξύ μας εργάτες και νεολαία για επιχειρηματικά, κρατικά και Ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.
Αγωνιζόμαστε για την Ανατροπή της Καπιταλιστικής Κυριαρχίας, για την Κοινωνική Απελευθέρωση.  

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου