Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

"Γκρίζες ζώνες"-Απειλή Πολέμου από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τον Άγγελο Συρίγο του ακροδεξιού ΔΙΚΤΥΟΥ 21


Ο Άγγελος Συρίγος είναι γνωστός για τις ακραίες δηλώσεις και πρακτικές του.
Ο καθηγητής-μέλος του ακροδεξιού και εθνικιστικού ΔΙΚΤΥΟΥ 21 του Αντώνη Σαμαρά, σχετικά πρόσφατα συγκρούστηκε με τους αντι-εθνικιστές φοιτητές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο απαιτώντας τα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα να μετατραπούν σε άνδρα του πολέμου και της καταστολής, αλλά και με τον Ελληνοκύπριο Πρόεδρο Αναστασιάδη. 
Θυμίζουμε: "Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, εμφανίστηκε μάλλον εκνευρισμένος σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο ΣΙΓΜΑ της Κύπρου. Και μίλησε για “επισκέπτες εξ Ελλάδος”! Με αφορμή το περιεχόμενο της ομιλίας του καθηγητή Άγγελου Συρίγου στο μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου: “Θα ήθελα να παρακαλέσω όσους επισκέπτονται εξ Ελλάδος την Κύπρο, να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι το δικό τους χωριό, η δική τους κωμόπολη, η δική τους περιοχή που είναι υπό κατοχή” και πρόσθεσε: “Ο πατριωτισμός καθέδρας δεν χρειάζεται, έχουμε βιώσει και πληρώσει γι’ αυτόν τον πατριωτισμό”Φυσικά, στην προκειμένη περίπτωση ισχύει η παροιμία «χτυπάω τα σαμάρι για να με ακούσει ο γάϊδαρος» καθώς στο στόχαστρο του Προέδρου Αναστασιάδη ουσιαστικά βρίσκεται ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς που του χρεώνεται ότι κρατά απορριπτική στάση στις συνομιλίες που διεξάγονται για επίλυση του Κυπριακού.    http://diktiospartakos.blogspot.com

Ο ακραίος αυτός άνθρωπος, με τον ευρύτερο πολιτικό ρόλο στο ΥΠΕΞ, είδε τις επικίνδυνες θέσεις του να γίνονται πρωτοσέλιδο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ!
Ο χάρτης με τον τίτλο «Ποιες «γκρίζες ζώνες» θα μπορούσε να διεκδικήσει η Ελλάδα;» είναι από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Καθημερινή», την Κυριακή 3 Ιουνίου (εδώ). 
Το θέμα υπογράφει ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελος Μ. Συρίγος. 
Μπορείτε να διαβάσετε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα στο οποίο αναπτύσσεται το εξής σκεπτικό, στο οποίο επισημαίνεται ότι «στο διεθνές δίκαιο ισχύει ως αρχή ότι οι συνθήκες που καθορίζουν σύνορα δεν λήγουν ποτέ», περιγράφοντας τις συνθήκες που έχουν ρυθμίσει το εδαφικό καθεστώς στο Αιγαίο, επισημαίνεται μεταξύ άλλων: 
«Με την κρίση στα Ιμια το 1996, η Τουρκία ανακάλυψε την ύπαρξη νησιών αμφισβητούμενης ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο (…) Αν κάποιος θελήσει να μπει προς χάριν παιγνίου σε αυτή τη συλλογιστική, θα ανακαλύψει ότι εάν υπάρχει κάποιο κράτος που έχει προβλήματα με «γκρίζες ζώνες» κυριαρχίας, αυτό είναι η Τουρκία. Στην είσοδο των Δαρδανελλίων υπάρχει ένα σύμπλεγμα τεσσάρων νησιών που είναι γνωστές ως Μαυρειές ή Λαγούσες. Στη Συνθήκη της Λωζάννης αναφέρεται στο άρθρο 12 ότι επιβεβαιώνεται η ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Βορείου Αιγαίου «εκτός της Ιμβρου, Τενέδου και των Λαγουσών νήσων (Μαυρυών)». Στο άρθρο 14 αναφέρεται ότι «αι νήσοι Ιμβρος και Τένεδος, παραμένουσαι υπό την τουρκικήν κυριαρχίαν». Δεν υπάρχει, όμως, οποιαδήποτε αναφορά περί κυριαρχίας στις Μαυρειές νήσους, οι οποίες βρίσκονται πέραν των τριών μιλίων από τις τουρκικές ακτές. Επομένως, οι Μαυρειές δεν ανήκουν ούτε στην Ελλάδα αλλά ούτε και στην Τουρκία. Είναι μια κατά κυριολεξίαν γκρίζα ζώνη!».

Στο άρθρο συνεχίζεται το ίδιο σκεπτικό για να καταλήξει:

«Είναι προφανώς αδιανόητο για τους Τούρκους να συζητήσουν το νομικό καθεστώς των Πριγκηπονήσων. Αντιστοίχως, όμως, είναι αδιανόητο για την Ελλάδα να συζητά το καθεστώς των Φούρνων, των Οινουσσών κ.ο.κ. σε μια προσπάθεια κακόπιστης ερμηνείας των συνθηκών που θέσπισαν τα σύνορα και τα εδάφη των δύο χωρών. Η πόρτα του φρενοκομείου που άνοιξε με τα Ιμια, είναι καιρός επιτέλους να κλείσει».

Εμείς ως ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ έχουμε επισημάνει ότι ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός κλιμακώνεται. Μάλιστα, πολλοί αναλυτές επισημαίνουν τον κίνδυνο πολεμικού ολέθρου από την διακρατική σύγκρουση που ελλοχεύει το Φθινόπωρο εξαιτίας της εντεινόμενης προβολής ισχύος για τις ΑΟΖ και τα διεκδικούμενα ενεργειακά κοιτάσματα.
Το πρωτοσέλιδο της «Καθημερινής» τροφοδοτεί και αναπαράγει σε άλλο επίπεδο τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, απαντώντας με την προβολή της ελληνικής εκδοχής των γκρίζων ζωνών έναντι του Τουρκικού κράτους!
Ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος και η καθεστωτική εφημερίδα ευθύνονται για αυτή την Πολεμική Απειλή που αντιμετωπίζουν οι λαοί του Αιγαίου αφού συστηματικά συντηρούν το κλίμα των "εθνικών διεκδικήσεων" με τη διακίνηση χαρτών και με την περιγραφή «γκρίζων ζωνών», τις οποίες, μάλιστα, «θα μπορούσε να διεκδικήσει η Ελλάδα»!
Η συστηματική προβολή τέτοιων επικίνδυνων θέσεων από την σημαντικότερη καθεστωτική εφημερίδα με μπαράζ δημοσιευμάτων και εκδόσεων -εφημερίδα που πρωταγωνίστησε και πρωταγωνιστεί στην ένταση του κοινωνικού πολέμου με την συστηματική προπαγάνδα της για τα Μνημόνια και το σύνολο της κανιβαλικής αντεργατικής αστικής πολιτικής- δείχνει ότι σημαντικές μερίδες του ελληνικού κεφαλαίου (εφοπλιστές, επιχειρηματίες ενεργειακής και πολεμικής βιομηχανίας, αλλά και σημαντικά τμήματα του δημοσιογραφικού και πανεπιστημιακού κατεστημένου κλπ), συντάσσονται με τις στρατηγικές επιλογές του συνόλου του αστικού κόσμου που εκπροσωπεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και έχουν την συμφωνία των αστικών κομμάτων της αντιπολίτευσης. 
Είναι μια αστική στρατηγική που θεωρεί τον πόλεμο και το ενεργειακό τομέα πυλώνες της αστικής παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Επαναλαμβάνουμε: ο Πόλεμος και η Καταστολή, οι Βομβαρδισμοί και οι Επεμβάσεις,  η Καταστροφή λαών και η Ανοικοδόμηση είναι τα οχήματα για τα Πολιτικά και Οικονομικά κέρδη του ελληνικού καπιταλισμού! 
Εμείς ως ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ο κόσμος της εργασίας δεν έχει να υπερασπίσει κανένα "εθνικό συμφέρον, εθνική διεκδίκηση, κανένα κυριαρχικό δικαίωμα".
Η Εργατική τάξη σε Ελλάδα και Τουρκία δε θα γίνει Αναλώσιμος του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού τους και του Επεκτατισμού.
Απαίτηση των καιρών το Κοινό αντιπολεμικό-εργατικό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία για την αποτροπή του πολέμου
Μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου και στις δύο όχθες του Αιγαίου.
Να μπλοκάρουμε όλες τις ασκήσεις με το ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ισραήλ-Αραβικά κράτη, τη συμμετοχή και τις διευκολύνσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους βάρβαρους πολέμους τους που προκαλούν την προσφυγιά.
Να ακυρωθούν οι συμφωνίες του πολέμου μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ, ο Άξονας Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου-Αιγύπτου.
Απάντηση στον Πόλεμο είναι το εργατικό διεθνιστικό αντικαπιταλιστικό κίνημα που απαιτεί η εποχή μας ενάντια στις αστικές κυβερνήσεις και τον ιμπεριαλισμό από όπου και αν προέρχεται. Άμεση έξοδος και διάλυση ΝΑΤΟ-Ε.Ε.
Δεν θα σκοτώσουμε Εμείς, Δεν θα σκοτωθούμε για τα συμφέροντα τους.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για τα συμφέροντα ελληνικής ολιγαρχίας, ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Κοινός εργατικός διεθνιστικός αγώνας για την κοινωνική απελευθέρωση.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου