Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: Τιμή στον Κύπριο Στρατιώτη που είπε ΟΧΙ στη Χούντα και Αρνήθηκε να στρέψει το όπλο του κατά του λαού στο Πραξικόπημα του 1974

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τιμά τη μνήμη του ήρωα Σωτήρη Αδάμου που εναντιώθηκε στις παράνομες και εγκληματικές διαταγές της Χούντας των Αθηνών που προχώρησαν σε Πραξικόπημα εναντίον του λαού της Κύπρου υλοποιώντας τα Επεκτατικά σχέδια της ελληνικής άρχουσας τάξης.
Όπως μαρτυρεί η επιστημονική διερεύνηση των λειψάνων του, ο Σωτήρης μαχαιρώθηκε και πυροβολήθηκε με όπλα που τότε μόνο οι αξιωματικοί των ΛΟΚ, που πρωταγωνίστησαν στο πραξικόπημα, κατείχαν. Ο Σωτήρης αρνήθηκε να εκτελέσει τις εντολές τους και γι’ αυτό το λόγο τον δολοφόνησαν.
τ.π.: Τιμή στον ήρωα Σωτήρη Αδάμου ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΥ (Sotiris Adamou Konstantinou): Αρνήθηκε να εκτελέσει τις διαταγές της προδοσίας.

Τον σκότωσαν πισώπλατα!

Ήταν αριστερός και οι φασίστες το γνώριζαν.

Τα λείψανά του κηδεύτηκαν με τιμές ήρωα στις 23 του Δεκέμβρη 2007 στο κοιμητήριο Αγίου Δομετίου, στον τάφο του πατέρα του Αδάμου, ο οποίος πέθανε λίγα χρόνια νωρίτερα α δ ι κ α ί ω τ ο ς. 

Την αποφράδα μέρα του προδοτικού πραξικοπήματος η 31η μοίρα Καταδρομέων του Σωτήρη Αδάμου Κωνσταντίνου επιτέθηκε κατά των νόμιμων δυνάμεων στην περιοχή του ΡΙΚ.
Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, ο Σωτήρης θεωρείτο πραξικοπηματίας. Το όνομά του αντί να είναι χαραγμένο με χρυσά γράμματα στο πάνθεον των ηρώων, βρισκόταν γραμμένο στον κατάλογο των πραξικοπηματιών. Έπρεπε να ανέβουν έναν ολόκληρο Γολγοθά οι γονείς του για να τον δικαιώσουν μετά θάνατο. Για να αναγνωριστεί επίσημα ότι ο Σωτήρης εκτελέστηκε πισώπλατα και άνανδρα από τους πραξικοπηματίες, επειδή αρνήθηκε να εκτελέσει τις προδοτικές τους διαταγές. 
Όπως μαρτυρεί η επιστημονική διερεύνηση των λειψάνων του, ο Σωτήρης μαχαιρώθηκε και πυροβολήθηκε με όπλα που τότε μόνο οι αξιωματικοί των ΛΟΚ, που πρωταγωνίστησαν στο πραξικόπημα, κατείχαν. Ο Σωτήρης αρνήθηκε να εκτελέσει τις εντολές τους και γι’ αυτό το λόγο τον δολοφόνησαν. Χρόνια μετά, η Πολιτεία απολογήθηκε επίσημα γιατί το όνομά του αντί να βρίσκεται ανάμεσα στους ήρωες, βρισκόταν ανάμεσα σε αυτούς που στράφηκαν ενάντια στη Δημοκρατία και τη νομιμότητα˙ ενάντια στην Κύπρο. 
Η δολοφονία του Σωτήρη, σύμφωνα με μαρτυρίες κληρωτών στρατιωτών που υπηρέτησαν στη Μονάδα του, ήταν η κορύφωση μιας μακράς πορείας βασανιστηρίων, ξυλοδαρμών. Ανατριχιαστικές οι περιγραφές για το φριχτό καψόνι που υπέστη στη διάρκεια της θητείας του. Ήταν αριστερός και οι φασίστες το γνώριζαν. 
Η δικαίωση, έστω και αργά, ήρθε για την οικογένεια του Σωτήρη Αδάμου Κωνσταντίνου. Η κάθαρση, όμως, δεν ήρθε ακόμα. Γιατί κανένας δεν απολογήθηκε στην οικογένεια του Σωτήρη για την εν ψυχρώ δολοφονία του. Γιατί κανένας από όσους σχεδίασαν και εκτέλεσαν αυτό το έγκλημα, ούτε από τους εντός, ούτε από τους εκτός Κύπρου, δεν τιμωρήθηκε. 
Το χαρτί του πρώην Υπουργού Άμυνας, Σωκράτη Χάσικου, όπου αναγράφονταν ότι ο Σωτήρης σκοτώθηκε σε διατεταγμένη αποστολή, δεν ικανοποιούσε τους γονείς και τ’ αδέλφια του και του το έστειλαν πίσω. «Γιατί αυτοί γνώριζαν πως η ανατροφή που έδωσαν στο βλαστάρι τους, οι προοδευτικές και δημοκρατικές αρχές με τις οποίες γαλουχήθηκε δεν θα του επέτρεπαν να στρέψει το όπλο του ενάντια στη δημοκρατία, ενάντια στη συνταγματική τάξη και νομιμότητα».
Αργότερα, ο πρώην Υπουργός Άμυνας, Χριστόδουλος Πασιαρδής, διέταξε πλήρη έρευνα για τις συνθήκες που σκοτώθηκε ο Σωτήρης και επιβεβαιώθηκε και επιστημονικά ότι σκοτώθηκε μεν την ημέρα του πραξικοπήματος, «όχι όμως σε επίθεση κατά των νόμιμων δυνάμεων του κράτους, αλλά κατά τρόπο ιδιαίτερα βάρβαρο και πισώπλατα». 
Από φονικό χέρι χουντικού αξιωματικού, ακριβώς γιατί αρνήθηκε να εκτελέσει τις παράνομες διαταγές των χουντικών αξιωματικών για κατάλυση της Δημοκρατίας. 
Τα λείψανά του κηδεύτηκαν με τιμές ήρωα στις 23 του Δεκέμβρη 2007 στο κοιμητήριο Αγίου Δομετίου, στον τάφο του πατέρα του Αδάμου, ο οποίος πέθανε λίγα χρόνια νωρίτερα α δ ι κ α ί ω τ ο ς.
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:
Τον ήρωα του εργαζόμενου λαού μας Αδάμου ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ οι αγωνιστές φαντάροι και το Κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό ενάντια στους βρώμικους πολέμους του Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ το Κίνημα των Φαντάρων που αντιμάχεται τα δόγματα πολέμου-καταστολής που αντιμετωπίζει το λαό ως εσωτερικό εχθρό.
Τον Αδάμου ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ οι αγωνιστές φαντάροι που ακολουθούν το πρότυπα του και συμμετέχουν σε Αντιπολεμικά και Αντιρατσιστικά Συλλαλητήρια και δηλώνουν:
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Έλληνες επιχειρηματίες-ΝΑΤΟ-ΕΕ

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου