Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

ΚΙΝΔΥΝΟΣ τραυματισμού ή και θανάτου φαντάρου, αλλά δεν τους νοιάζει.. Βολές όπλων στην 3η Μ.Κ Ταξιαρχία χωρίς γιατρό!

Εντάξει, αυτό είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ.
Είναι δυνατόν να γίνονται Ασκήσεις με πραγματικά πυρά και να μην υπάρχει γιατρός;
Πως μπορεί να το ΓΕΣ και η Ταξιαρχία να παίζουν τόσο άσχημα παιχνίδια στην πλάτη των φαντάρων;
Την εβδομάδα που πέρασε στο Πεδίο Βολής Καβύλης, οι νεοσύλλεκτοι της 2018 Δ ΕΣΣΟ πραγματοποίησαν την πρώτη τους βολή χωρίς την παρουσία γιατρού αλλά νοσηλευτή.
Επαναλαμβάνουμε:
Στο πεδίο Βολής ασκούνταν οι νεοσύλλεκτοι από όλες τις μονάδες της 3ης Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ Ρίμινι.
Δηλαδή για 150 νεοσυλλέκτους, που μάλιστα πραγματοποιούσαν την πρώτη τους βολής κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής στράτευσης, υπήρχε μόνο ένας νοσηλευτής και όχι γιατρός όπως προβλέπουν οι Διαταγές του ΓΕΣ.
Και να φανταστεί κανείς ότι όλοι γνωρίζουν, ΓΕΣ και Ταξιαρχία, ότι η πρώτη βολή νεοσυλλέκτων, αποτελεί την πρώτη επαφή των συναδέλφων με τα όλα.
Για αυτό ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΜΗ των μέτρων Ασφαλείας και να τηρούνται με τυφλή προσήλωση οι σχετικές διαταγές.
Διαταγές όμως που παραβιάζουν οι Διοικήσεις των Σχηματισμών!
Αυτή είναι η πραγματικότητα του Ελληνικού Στρατού.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει επισημάνει ξανά και ξανά ότι πραγματοποιούνται επικίνδυνες ασκήσεις με πραγματικά πυρά χωρίς την παρουσία γιατρού.
Εδώ δεν μιλάμε για την άσκηση ενός μικρού κλιμακίου, αλλά για μια άσκηση που γινόταν υπό την εποπτεία της 3ης Μ/Κ Ταξιαρχίας!
Είναι δυνατόν, το έτος 2018, Έτος Μέριμνας Προσωπικού σύμφωνα με τις εξαγγελίες του ΑΓΕΣ Στεφανή, το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και το Κίνημα των Φαντάρων να υπερασπίζουν τη ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, τους αστικούς Νόμους και τις Διαταγές που αφορούν την καθημερινή λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων;
Που έχουμε φτάσει τελικά;
Πρόσφατα γράφαμε:

H Υγεία των φαντάρων σε θανάσιμο κίνδυνο! Mεγάλες αντιδράσεις από τις πρόσφατες καταγγελίες

Οι καταγγελίες των τελευταίων ημερών μέσα από το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος, έχουν προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.  
ΜΜΕ όπως το militaire αναρωτιούνται:''Άλλη μία αυτοκτονία στο στρατό! Τί συμβαίνει;''
Δημοσιοποιήσαμε τις τελευταίες μέρες καταγγελίες για νέους τραυματισμούς, νέα καψόνια, νέες εξαντλητικές αγγαρείες, και άλλες τεράστιες ελλείψεις του υγειονομικού προσωπικού, και άλλα βύσματα σε βάρος των συναδέλφων φαντάρων. Το Γ.Ε.Σ ήδη ερευνά τα περιστατικά που καταγγέλθηκαν, και υπόσχεται λύσεις. 
Θελήσαμε όμως να καταδείξουμε πως δεν αρκούν οι προσπάθειες μεμονωμένων προσώπων, γιατρών, φαντάρων ούτε τα παρηγορητικά λόγια σε φίλους και συγγενείς μπροστά σε κάθε νέα αυτοκτονία στο στρατό. Και δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στην πολιτική ηγεσία του τόπου, ούτε στην ικανότητα της λογικής "δαπάνες-έξοδα, κόστος-κέρδος'' να δώσει ανθρώπινες και κοινωνικές λύσεις, ενώ είμαστε σίγουροι πως η "πολεμική προετοιμασία απέναντι στην Τουρκία'' θα φέρει και άλλα ''εσωτερικά'' θύματα, με πρώτους στη γραμμή των θυμάτων τους πρόσφυγες πολέμου, και έπειτα τους φαντάρους. 
Το πρόβλημα είναι βαθύ και συνολικό. Η κατάσταση είναι δραματική, και δεν βλέπουμε πώς μπορεί να αλλάξει ουσιαστικά κάτι, παρά μόνο από ένα μαζικό κίνημα διαμαρτυρίας, δημοσιοποίησης και διεκδίκησης, μέσα και έξω από το στρατό.
Γράφαμε πριν λίγες μέρες, καταγγέλλοντας τις συνθήκες στράτευσης και προσπαθώντας να αποτραπούν τα χειρότερα:
''Ήδη μετρούμε τέσσερις (4) θανάτους στον Στρατό Ξηράς και έναν ΕΠ.ΟΠ. που δίνει μάχη για να κρατηθεί στην ζωή.
ΔΕΥΤΕΡΟ: Οι Αυτοκτονίες έγιναν και πάλι ΠΡΟΝΟΜΙΟ των Στρατιωτών και των ΕΠ.ΟΠ,, σημειώνονται ολοένα συχνότερα σε νησιά και Έβρο, αποτελούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ του Στρατού Ξηράς.
Η σύνθεση της πολεμοκαπηλείας και της εντεινόμενης πολεμικής ετοιμότητας, των άσχημων συνθηκών και της απαράδεκτης συμπεριφοράς σκοτώνει.''
Οι ελλείψεις γιατρών στο στρατό είναι τεράστιες, εγκληματικές και με συνείδηση του τωρινού και του μελλοντικού ''ανθρώπινου κόστους'' από τους υπευθύνους. Λεφτά ''δεν υπάρχουν'' για την υγειονομική περίθαλψη και τις προσλήψεις γιατρών παρ'όλο που η Ελλάδα ''βγήκε από τα Μνημόνια", η στρατιωτική θητεία παραμένει υποχρεωτική με προοπτική αύξησης θητείας και στράτευσης και των γυναικών, η ''πολεμική προετοιμασία'' συνεχίζεται με πυρετώδεις ρυθμούς δαπανώντας απίστευτα ποσά για εξοπλιστικά προγράμματα και εντατικοποιώντας την χακί καθημερινότητα, το οικονομικό βάρος της θητείας σε εποχή κρίσης για τα φτωχότερα παιδιά δυσβάσταχτο, οι περικοπές της πολιτικής ηγεσίας και της κυβέρνησης πολλές, οι αγγαρείες, τα καψόνια, τα βύσματα, ο κανιβαλισμός, ο ρατσισμός και ο σεξισμός μεταξύ φαντάρων που στρέφονται ο ένας απέναντι στον άλλο για να γλιτώσουν, καθημερινότητα. 
Πλάι, όμως, σε όλα αυτά, είναι και οι καταγγελίες των φαντάρων. Μια άλλη καθημερινότητα υπάρχει, αυτή της συναδελφικής-εργασιακής αλληλεγγύης, του συλλογικού αγώνα, της καταγγελίας. Υπάρχουν φαντάροι, γιατροί, μεσαία και μικρά στελέχη, που δεν μπορούν να κλείσουν τα μάτια σε όλα αυτά που βλέπουν. Αυτό που βλέπουν είναι ένα σύστημα τεράστιας ΑΔΙΚΙΑΣ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ για τη σωματική και ψυχική υγεία, και τη ζωή των φαντάρων. 
Σε αυτή τη στρατιωτική πραγματικότητα που σκοτώνει, εντός και εκτός συνόρων, είμαστε όλοι συνένοχοι, αν και με διαφορετικούς βαθμούς ευθύνης και σιωπής. Είμαστε θύτες και θύματα, στο βαθμό που δεν αντιδρούμε σε αυτό το ασφυκτικό στρατιωτικό, μιλιταριστικό πλαίσιο. 
Συνάδελφοι, μη προσπαθείτε ατομικά μόνο να γλιτώσετε από τη στρατιωτική καταπίεση, συχνά σε βάρος των άλλων φαντάρων, φορτώνοντας ο ένας ευθύνες στον άλλο και μη βλέποντας τα κοινά προβλήματα. Χωρίς να παραγνωρίζουμε την ιδιαιίτερη διαδρομή ζωής του καθενός, τις δικές του θυσίες, τα δικά του οικονομικά, οικογενειακά, ψυχικά όρια, μόνο οι κοινοί αγώνες πάνω στα κοινά μας προβλήματα μπορούν να δώσουν απαντήσεις. 
Για μας η ζωή του πρόσφυγα πολέμου, του φαντάρου, του εργαζόμενου και της εργαζόμενης, όλων των καταπιεζόμενων, μετρά το ίδιο. Η ευθύνη είναι τεράστια και ο καθένας διαλέγει ποιά πλευρά θα ενισχύσει.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 

Τηλ: 6932 955437

1 σχόλιο:

  1. ΘΑ ΞΑΦΝΙΑΣΤΕΙΤΕ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ, ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΘΙΣΤΟΙ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ, ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ, ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ "ΙΑΤΡΟΥ ΜΟΝΑΔΑΣ" ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ - ΛΟΧΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ) ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΛΟΥΣ "ΟΠΛΙΤΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ / ΘΗΤΕΙΑΣ" (ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΥΣ ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ) ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΟΥ - ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΑ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙ' ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΣΤΟΝ Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (πρώην ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α), ΕΝΩ ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΑΠΟΜΕΝΟΝΤΕΣ (νοσοκόμοι - τραυματιοφορείς) ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑ, Ή ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ !!! ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ Ν' ΑΝΤΕΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΣΟΚ (= ΕΚ-ΠΛΗΞΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ) !!! ΚΟΨΤΕ ΤΑ "ΛΗΓΜΕΝΑ" drugs, ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ "ΧΑΛΑΝΕ" !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή