Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Ο Ελληνικός Στρατός προετοιμάζεται για πολεμικές εξελίξεις στα Βαλκάνια; Η Ακροδεξιά ηγεσία του Πενταγώνου έβγαλε τον στρατό στις Πρέσπες, εκεί που υπόγραψαν την συμφωνία



Το δικό του μήνυμα έδωσε ο στρατός, η Ακροδεξιά πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου και το στρατιωτικό κατεστημένο.

Ο Στρατός αναδεικνύεται ως ο σημαντικότερος αστικός θεσμός που παρεμβαίνει στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική.

Είναι σαφές ότι η ηγεσία των ΑΝΕΛ, δίνοντας μάχη πολιτικής επιβίωσης, επιχειρούν να ¨καλοπιάσουν" το ακροδεξιό πολιτικό ακροατήριο την ίδια στιγμή που ταυτίζονται με όλες τις κυρίαρχες αστικές επιλογές.
Ταυτόχρονα, αποδεικνύουν ότι η συμφωνία Τσίπρα-Ζαεφ εξυπηρετεί τις στοχεύσεις της ελληνικής αστικής τάξης που διεκδικεί αναβάθμιση του ρόλου της και όχι φυσικά την ανάγκη των Βαλκανικών λαών για Ειρήνη!

Για αυτό έβγαλαν τον στρατό στις Πρέσπες!

Στην περιοχή όπου πριν λίγο καιρό υπογράφηκε η συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και τη Δημοκρατία της Μακεδονίας:

Στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς και Φλώρινας, ο Στρατός υλοποιεί τις τελευταίες ημέρες δραστηριότητες επιτήρησης και επαγρύπνησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ, στο πλαίσιο των δράσεων αποτροπής, προσωπικό Μονάδων της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας (9η Μ/Π ΤΑΞ «ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ») και της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας (71 Α/Μ ΤΑΞ «ΠΟΝΤΟΣ»), υλοποιεί δραστηριότητες επιτήρησης και επαγρύπνησης πλησίον των Βορείων Συνόρων.

Σκοπός των δράσεων η ενίσχυση του συστήματος επιτήρησης και η επαύξηση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής.

Αυτά γράφουν οι ανακοινώσεις του ΓΕΣ, αυτά αναμασούν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια.

Αλήθεια, ποιος απειλεί την ασφάλεια των κατοίκων;
Οι κάτοικοι της περιοχής, όπως και όλοι μας βιώνουν τα Μνημόνια, τις περικοπές σε μισθούς-συντάξεις-κοινωνικές δαπάνες, τους φόρους και τις ιδιωτικοποιήσεις, την κλοπή των σπιτιών.
Όλη αυτή τη βίαιη επίθεση κατά του κόσμου της εργασίας ΕΓΓΥΑΤΑΙ ο Στρατός.
Είναι βλέπεις και αυτή μια διάσταση των καθηκόντων του στην υλοποίηση των δογμάτων Πολέμου/Καταστολής που στρέφονται εναντίον των ασύμμετρων απειλών, δηλαδή των προσφύγων, των μειονοτήτων, των κοινωνικών κινημάτων του κόσμου της εργασίας, του εχθρού λαού!
Εμάς έρχεται να ΕΚΦΟΒΙΣΕΙ και όχι να προστατέψει ο Ελληνικός Στρατός στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα, εντός και εκτός συνόρων.
Ο Ελληνικός Στρατός, είτε σε εθνικό, είτε σε Νατοϊκό επίπεδο είναι ΕΓΓΥΗΤΗΣ των καπιταλιστικών-ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στα Βαλκάνια, της επιχείρησης ενσωμάτωσης των Δυτικών Βαλκανίων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, στα ενεργειακά τους πλάνα που εντείνουν τους ενδοιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους εθνικισμούς.
Στην Κοζάνη δεν ασκούνται μαζί ο Στρατός και η ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ σε επιχειρήσεις Ανακατάληψης εργοστασίων στρατηγικής σημασίας (λέγε ΔΕΗ) εναντίον διαδηλωτών που αντιτίθενται στην Ιδιωτικοποίηση του; 
Αλήθεια, δεν δικαιούμαστε να αναρωτηθούμε "Ποιος θα μας σώσει από τους Προστάτες;"
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου