Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Πετσοκόβουν Μισθούς-Συντάξεις εργαζομένων και δίνουν αυξήσεις 400-500 Εκατ. ευρώ σε Στρατιωτικούς-Χαφιέδες ΕΥΠ-ΜΑΤ!


ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ-ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αποφασισμένη να επιβάλλει με κάθε τρόπο την αντεργατική πολιτική της και να μας σύρει σε Πολεμικό σφαγείο για τις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά Κοιτάσματα. 
Διαβάζουμε:
Γίνονται προσπάθειες να αρχίσει να καταβάλλεται από τους επόμενους μήνες το υπόλοιπο 50% των αναδρομικών στους ενστόλους, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας. Σημείωσε παράλληλα ότι «στη διάρκεια των τριών προηγούμενων χρόνων καταβλήθηκε το 50% των αναδρομικών στους ένστολους, όπως προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ»
Πρόσφατα, ο ΑΝΥΕΘΑ επικαλέστηκε μελέτη του υπουργείου, σύμφωνα με την οποία το κόστος για την υλοποίηση της απόφαση του ΣεΤ κυμαίνεται μεταξύ 400 και 500 εκατομμυρίων ευρώ. 
Αμφιβάλει κανείς ότι το κράτος είναι ΤΑΞΙΚΟ;
Ότι ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ και ΑΥΞΑΝΟΥΝ τα ΠΡΟΝΟΜΙΑ των Ένστολων σε Στρατό-Αστυνομία-ΕΥΠ για να υλοποιήσουν τα Δόγματα Πολέμου-Καταστολής, εντός και εκτός συνόρων;
Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι Κράτος-Στρατός-Αστυνομία, σε Ελλάδα και Τουρκία, είναι ΕΧΘΡΟΙ του κόσμου της εργασίας!
Γράφαμε πρόσφατα:
Είναι ΝΤΡΟΠΗ και τεράστια κοινωνική αδικία αυτά που κάνουν Π.Καμμένος-Φ.Κουβέλης με τους στρατιωτικούς:
ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ, ΤΟΥΣ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ
Πραγματικά, αυτά που κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τους Στρατιωτικούς, η κυβέρνηση των Μνημονίων, της απόλυτης ταύτισης με τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, η κυβέρνηση του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού κάνουν τους Χουντικούς του 1967 να μοιάζουν με πολιτικούς νάνους!
Ουσιαστικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Διατηρεί και Αυξάνει το ΠΡΟΝΟΜΙΑ στους στρατιωτικούς.
Το 2018, ορίζεται ως Έτος Μέριμνας για τους Στρατιωτικούς, όχι μόνο αυξάνοντας τις διακρίσεις έναντι των φαντάρων και του κόσμου της εργασίας, αλλά οι στρατιώτες είναι οι ΑΜΙΣΘΟΙ ΔΟΥΛΟΙ που στηρίζουν αυτές τις παροχές στα στελέχη. Η κυβέρνηση ουσιαστικά προχωρά σε αυτή την προνομιακή μεταχείριση των στρατιωτικών για δύο λόγους:
  • αφενός γιατί έχουμε μπει άτυπα σε προεκλογική περίοδο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ιδιαίτερα η ακροδεξιά συνιστώσα των ΑΝΕΛ, ελπίζει στην πολιτική της διάσωση μέσω της υφαρπαγής των ψήφων των στρατιωτικών.
  • αφετέρου, τα πολεμικά σχέδια της κυβέρνησης που μετατρέπουν την χώρα σε τεράστια πολεμική βάση, απαιτούν ακόμη και την αποστολή ελληνικών στρατευμάτων σε Βαλκάνια-Αφρική-Μέση Ανατολή, η ένταση του ιμπεριαλιστικού ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ-Έλεγχο Ανατολικής Μεσογείου προϋποθέτουν την "ενσωμάτωση" των στρατιωτικών.
Αποκορύφωμα λοιπόν αυτής της προκλητικής ευνοιοκρατίας ήταν η ομιλία του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην κήρυξη του 2018 ως Έτους Μέριμνας Προσωπικού των ΕΔ. Μάλιστα, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και ο ΑΝΥΕΘΑ Φ.Κουβέλης διαγνωνίζονται ποιος θα ανακοινώσει πρώτος την καταβολή του υπολοίπου 50% των χρημάτων στους στρατιωτικούς με βάση την απόφαση του ΣτΕ.
Να θυμίσουμε ότι η απόφαση του ΣεΤ κάνει λόγο για επιστροφή των μνημονιακών κρατήσεων στα στελέχη του βαθέος κράτους -δικαστές, αστυνομικούς, στρατιωτικούς, πράκτορες ΕΥΠ κλπ- και μόνο αυτούς, καθώς δε δημιουργεί δεδικασμένο για καμιά κατηγορία εργαζομένων! 
Επιδιώκουν την πιο μαχητική συστράτευση  των ένστολων δυνάμεων στο πλαίσιο της εφαρμογής των δογμάτων Πολέμου-Καταστολής, για να επιβάλλουν στον κόσμο της εργασίας την αντεργατική αστική πολιτική και την αστική κυριαρχία.

Η απόφαση της Επιτροπής του ΣτΕ σημαίνει ότι οι απόστρατοι, ανάλογα με το βαθμό, θα πρέπει να λάβουν τις παρακάτω αυξήσεις, με τα ακόλουθα αναδρομικά, που παραθέτει ο Ελεύθερος Τύπος με αναλυτικό πίνακα.
* Με βαθμό Α/ΓΕΕΘΑ (και αντιστοίχων σε Ναυτικό και Αεροπορία), αύξηση 166 ευρώ και αναδρομικά 10.790 ευρώ.
* Με βαθμό ΓΕΣ (και αντιστοίχων σε Ναυτικό και Αεροπορία), αύξηση 121 ευρώ και αναδρομικά 7.896 ευρώ.
* Με βαθμό Αντιστρατήγου (και αντιστοίχων σε Ναυτικό και Αεροπορία), αύξηση 89 ευρώ και αναδρομικά 5.770 ευρώ.
* Με βαθμό Ταξίαρχου (και αντιστοίχων σε Ναυτικό και Αεροπορία), αύξηση 66 ευρώ και αναδρομικά 4.272 ευρώ.
* Με βαθμό Συνταγματάρχη (και αντιστοίχων σε Ναυτικό και Αεροπορία), αύξηση 60 ευρώ και αναδρομικά 3.907 ευρώ.
* Με βαθμό Ταγματάρχη (και αντιστοίχων σε Ναυτικό και Αεροπορία), αύξηση 32 ευρώ και αναδρομικά 2.102 ευρώ.

Δηλαδή, την χρονική περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφασίζει να καταστείλει με τον πλέον αυταρχικό τρόπο τις κινηματικές αντιδράσεις του κόσμου της εργασίας που στρέφεται ενάντια στους πλειστηριασμούς, οι Υπουργοί Άμυνας λαμβάνουν αυτές τις "προνοιακές" αποφάσεις για τα στελέχη.
Ταυτόχρονα, η λαϊκή οικογένεια που απειλείται με κλοπή του σπιτιού της πρέπει "να κόψει" το λαιμό της -σύμφωνα με την κυβέρνηση- για να καλύψει το υπέρογκο κόστος της Υποχρεωτικής Στράτευσης των παιδιών της.
Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ, ΑΔΙΚΑ, δημιουργούν τεράστιες ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ, δεν είναι ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ, αλλά έχουν συνέχεια και συνέπεια.
Η επιστροφή του 50% των χρημάτων που δικαιούνται οι στρατιωτικοί με βάση την απόφαση του ΣτΕ θα επιστραφούν λοιπόν στους στρατιωτικούς με τη μορφή επιδομάτων και παροχών.
Για να τα δούμε όλα αυτά:
Ενώ περιορίζουν σε 1 από 3 τις καταστάσεις επιβίβασης (δωρεάν εισιτήρια για τους συναδέλφους που υπηρετούν στην παραμεθόριο) δίνουν επιδόματα παραμεθορίου στους στρατιωτικούς.
Τώρα, ανακοινώνουν και την επιστροφή των Αναδρομικών, σε συνδυασμό με τις επιπλέον αυξήσεις.
Εμείς Απαιτούμε: 
Αναβολής Στράτευσης για τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν την Απειλή του Πλειστηριασμού της οικίας τους και πρέπει να σταθούν στο πλευρό της οικογένειας τους.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ στις Λέσχες Αξιωματικών και στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις. Να κλείσουν τώρα και να επιστραφούν στον εργαζόμενο λαό μας.  Να χρησιμοποιηθούν ως κέντρα αναψυχής και ψυχαγωγίας από όλους. Να λειτουργήσουν αποκλειστικά με εργαζόμενους για να δημιουργηθούν επιτέλους θέσεις εργασίας και να είναι ανοικτά στον λαό. Η εργασιακή εκμετάλλευση των στρατευμένων βολεύει τους στρατιωτικούς και την κυβέρνηση γιατί τους εξασφαλίζει τη δυνατότητα παροχής φθηνών υπηρεσιών-προϊόντων, αλλά καταστρέφει θέσεις εργασίας και αυξάνει την Ανεργία.
Καμιά κάλυψη θέσης εργασίας από Φαντάρους σε Υγεία-Παιδεία-κατασκευαστικά επαγγέλματα-ΟΤΑ κλπ από φαντάρους.
Αμοιβή των φαντάρων στο ύψος του βασικού μισθού, αναγνώρισης της στρατιωτικής θητείας ως ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ και εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας με την Απόλυση από τον Στρατό.
Παροχή όλων των απαραίτητων ειδών για τη θητεία. Αξιοπρεπή σίτιση, συνθήκες. Σεβασμό στον ελεύθερο χρόνο μας και δωρεάν δυνατότητες ψυχαγωγίας πχ. αθλητικούς αγώνες, πολιτιστικά δρώμενα κλπ.
ΟΧΙ στην υπερεκμετάλλευση: υπηρεσίες 1-1 και Απαλλαγή Υπηρεσιών μετά από 24ωρη Υπηρεσία όπως ισχύει και για τα στελέχη. 
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ - Ενωθείτε Μαζί μας
στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι μαχητικά, εργαζόμενοι-φοιτητές-άνεργοι-φαντάροι απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου