Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Ο Στρατός της Μητέρας Πατρίδας πολεμά "Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος" σε όλα τα μέρη που υπάρχει ελληνικό έθνος!

Πρόσφατα και στην προσπάθεια επιβολής της άθλιας συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, που εκφράζει τους σχεδιασμούς για ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων σε ΝΑΤΟ-ΕΕ, με υπεργολάβο το ελληνικό κράτος, ικανοποιώντας ταυτόχρονα τις ιμπεριαλιστικές βλέψεις της ελληνικής άρχουσας τάξης για επικυριαρχία στο γειτονικό κράτος, με τα Βαλκάνια Ζωτικό Χώρο της. 
Ενώ παράλληλα καταγράφεται η εμπλοκή της στα ευρύτερα ενεργειακά σχέδια που οξύνουν τους ανταγωνισμούς και απειλούν με πολεμική σύγκρουση και οικολογική καταστροφή την Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Και αφού προηγουμένως δημοσιεύτηκε το κείμενο εκατοντάδων ανθρώπων του πνεύματος που υποστήριζαν την συμφωνία. 
Σήμερα, με κοινή επιστολή τους στη βρετανική εφημερίδα Guardian δεκάδες προσωπικότητες και πανεπιστημιακοί εκφράζουν την υποστήριξή τους στην «ιστορική και δίκαιη», όπως τονίζουν, συμφωνία της 17ης Ιουνίου που υπογράφηκε ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, η οποία, όπως σημειώνουν «τερματίζει μια διένεξη που κακοφόρμιζε τα τελευταία 25 χρόνια». 
«Αυτές τις κρίσιμες στιγμές που η Ευρώπη αντιμετωπίζει την άνοδο του ακροδεξιού εθνικισμού και ρατσισμού και επικίνδυνοι αναθεωρητισμοί ξαναέρχονται στην επιφάνεια στα Βαλκάνια και την Ευρώπη, διαιρώντας τους ανθρώπους σε "προδότες" και "πατριώτες", είναι σημαντικότερο από ποτέ να υποστηριχθούν αυτοί που αναλαμβάνουν το ρίσκο για την συμφιλίωση. Υποστηρίζουμε αυτήν την δίκαιη συμφωνία και καλούμε όλες τις πλευρές να εκπληρώσουν το δικό τους μέρος της συμφωνίας»...https://tvxs.gr 

Πολύ μονόπλευρη, επιφανειακή προσέγγιση αλήθεια για ανθρώπους του πνεύματος...
Που ξεχνούν ότι η άνοδος των εθνικισμών είναι άμεσα συνδεδεμένη με την τρομερά καπιταλιστική κρίση, τον ολοκληρωτικό καπιταλισμό και την αστική πολιτική που εκφράζουν τα κράτη-μέλη της ΕΕ και οι ΗΠΑ. Τον πρωτόγνωρο κοινωνικό πόλεμο που διεξάγουν κατά του κόσμου τις εργασίας και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, το πως ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας τους -με παρανομαστή τον εθνικισμό και ρατσισμό που εκφράζουν επίσημα- στρέφεται ενάντια στις ασύμμετρες απειλές που απειλούν την κατεστημένη αστική Τάξη Πραγμάτων στοχοποιώντας εργατικά κινήματα, πρόσφυγες και μειονότητες!
Ο Εθνικισμός είναι όπλο που χρησιμοποιείται από τις κυβερνήσεις για να υποτάξουν-εντάξουν τους εργαζόμενους στην "εθνική ενότητα", για να τους χρησιμοποιήσουν ως Αναλώσιμους της καπιταλιστικής κερδοφορίας, κρέας στα κανόνια των εθνικισμών τους. Αυτός είναι ο εθνικισμός που εκπροσωπεί το Τουρκικό αστικό κατεστημένο και ο Ερντογάν, ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς, ο Καμμένος...
Αυτός ο θεσμικός-κρατικός εθνικισμός δίνει τον τόνο στην απειλητική για τους λαούς Αναθεωρητική και Επεκτατική κρατική πολιτική του Ελληνικού και Τουρκικού κράτους!
Χωρίς να κάνουμε το λάθος να απομονώνουμε τις εξελίξεις στα Βόρεια σύνορα από τον πολεμικό καμβά που απλώνεται από την Συρία και την Αφρική μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο σήμερα και χθες την Ουκρανία. Από μια πραγματικότητα που θέλει το Ελληνικό κράτος το πιο σημαντικό πολεμικό ιμπεριαλιστικό ορμητήριο κατάμεστο με βάσεις και τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμέτοχες-συνένοχες στους βρώμικους πολέμους τους.


Είμαστε αναγκασμένοι να παρακολουθήσουμε τις δηλώσεις και παρεμβάσεις του Κυβερνητικού εταίρου και ΥΕΘΑ Π.Καμμένου. 
Δηλώσεις που έχουν καταγεγραμμένη όλη την παρακαταθήκη της ακροδεξιάς ρητορείας της Δικτατορίας του Μεταξά και της Χούντας των Συνταγματαρχών, με ιδεώδες το "Στρατός-Έθνος-Θρησκεία" και διακύβευμα την Κύπρο, με στόχο την κυριαρχία του ελληνικού αστικού κόσμου στο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης-Ανατολικής Μεσογείου!
Από το σημείο που το Noratlas με τους Έλληνες καταδρομείς καταρρίφθηκε από φίλια πυρά, ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, έστειλε το μήνυμα πως “η Κύπρος δεν είναι μακριά”. Στην ομιλία τους τόνισε:
“Σήμερα βρισκόμαστε εδώ, στην τιμητική παρουσία, μετά από 44 ολόκληρα χρόνια, των επιζώντων ηρώων, υπό τις ευλογίες εκείνων που έπεσαν – και επί 44 χρόνια δεν δικαιώθηκαν – στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα της Κύπρου, τον Εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του Έθνους.
Είμαστε εδώ στην ηρωική Α’ Μοίρα Καταδρομών, που συνεχίζει τις παραδόσεις, τις αξίες και την ηρωική πορεία των καταδρομέων μας. Εκείνων που υπερασπίζονται πατρίδα και θρησκεία. Υπέρ πίστεως και πατρίδας αγωνίζονται οι Έλληνες στρατιώτες σε όλα τα μέρη που υπάρχει ελληνικό έθνος. Συνεχίζουν την παράδοση και βεβαιώνουν τον ελληνικό λαό, το ελληνικό έθνος, είτε βρίσκεται εδώ στην Κύπρο μας είτε στη μητέρα πατρίδα, ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή".
Οι πολεμοκάπηλες αυτές και επιθετικές δηλώσεις έχουν συνέπεια και συνέχεια, αποκαλύπτουν τις πραγματικές κατευθύνσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τις επιδιώξεις του ελληνικού αστικού κόσμου.
Πριν από ένα μήνα, σε ανακοίνωση μας γράφαμε:
Καταδικάζουμε τον Επεκτατισμό και την Επιθετικότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!
O αμυντικός χώρος του έθνους είναι κοινός και περιλαμβάνει τα σύνορα της Ελλάδας και της Κύπρου μαζί. Μαζί σχεδιάζουμε, μαζί αποφασίζουμε, μαζί κτίζουμε το μέλλον και όχι μόνο το μέλλον του εθνικού κορμού της Ελλάδας και της Κύπρου"
Αυτή την τρομερά επιθετική δήλωση με πολλούς αποδέκτες, εντός και εκτός των συνόρων, έκανε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος.
Είναι μονομέρεια να θεωρήσεις ότι οι εθνικιστικές και πολεμοκάπηλες αυτές δηλώσεις γίνονται μόνο για την τόνωση του κομματικού ακροατηρίου των ακροδεξιών ΑΝΕΛ ή για την βελτίωση του προφίλ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που επιχειρεί να αποδείξει ότι αυτή υπερασπίζεται καλ'υτερα τα εθνικά-αστικά συμφέροντα.
Ο Π.Καμμένος όχι μόνο επιχειρεί να οικοδομήσει "εθνική ενότητα" πείθοντας τον εργαζόμενο λαό και την νεολαία μας ότι πρέπει να θυσιαστεί για την ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα της Κύπρου, των πολυεθνικών και ελληνικών εταιρειών, αλλά στέλνει μήνυμα Επικυριαρχίας και Εγγύησης των στρατηγικών συμφερόντων της Ελληνικής και Ελληνοκυπριακής άρχουσας στην Ανατολική Μεσόγειο.
"Στα σύνορα της καρδιάς μας" του Νεοοθωμανισμού του Ερντογάν απαντά η θεωρία "των δύο Ελληνικών κρατών της Μεσογείου" ενώ πλέον "ο αμυντικό χώρος του Έθνους είναι κοινός και περιλαμβάνει τα σύνορα Ελλάδας – Κύπρου μαζί".
Ο Ελληνικός επεκτατισμός φανερώνεται απέναντι στον Τουρκικό. Ένας ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός που κλιμακώνεται και αποκαλύπτει τις στοχεύσεις τους, αλλά και τα μέσα τα οποία που επιλέγουν για να επιβάλλουν τα συμφέροντα τους. Η Προβολή Στρατιωτικής Ισχύος, η αλληλοδιαπλοκή με τους ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, οι Άξονες του Πολέμου μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου, η συμμετοχή τους στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, η ένταση του κοινωνικού πολέμου. Ο ακήρυκτος πόλεμος στο Αιγαίο βρίσκει την συνέχεια του στην Πολυεθνική Άσκηση Μέδουσα και την συνάντηση των Υπουργών Άμυνας Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ.
Η Τουρκία ζητά μοιρασιά και Συνδιαχείριση, ενώ η απάντηση του ελληνικού και Κυριακού κράτους είναι το Δόγμα της Αποτροπής. Είναι πολεμικές επιλογές που κάνουν τα αστικά κράτη με νονοτροπία Κουρσάρων του ολοκληρωτικού καπιταλισμού που ταυτόχρονα στρέφονται από κοινού κατά του κόσμου της εργασίας και απειλούν να μας οδηγήσουν στα πολεμικά σφαγεία έχοντας εξοβελίσει την διεκδίκηση πολιτικής λύσης.
Μαζί στο ΝΑΤΟ, μαζί εναντίον των προσφύγων. Συνεργάτες για το μεγάλωμα της ιμπεριαλιστικής λείας, σκληροί ανταγωνιστές για το μοίρασμα της, εγγυητές της Νέας καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης.
Τονίζει ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος:
"Μαζί σχεδιάζουμε, μαζί αποφασίζουμε, μαζί κτίζουμε το μέλλον και όχι μόνο το μέλλον του εθνικού κορμού της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά χάρη στη σταθερότητα την οποία έχουν επιδείξει η Ελλάδα και η Κύπρος σε δύσκολες στιγμές στην ευρύτερη περιοχή, κτίζουμε ένα πυλώνα σταθερότητας που εκτείνεται προς τα νότια με την Αίγυπτο, προς τα ανατολικά με την Ιορδανία, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Λίβανο αλλά και προς τα βόρεια μέσω της Ελλάδας με τις Βαλκανικές χώρες».
Αλλά: 
Η Τουρκία, συνέχισε «ακολουθώντας μια αλλοπρόσαλλη πολιτική, μια πολιτική η οποία προάγεται μέσω απειλών για χρήση βίας, παραβιάζοντας κάθε αρχή του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη και παράλληλα προβάλλει αξιώσεις ως προς το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου».
Στο μεταξύ: 
Θέματα περιφερειακής ασφάλειας και ειδικότερα θέματα που άπτονται της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και η διερεύνηση τομέων συνεργασίας, όπως κοινές ασκήσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες των Ενόπλων Δυνάμεων Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ απασχόλησαν την 2η Τριμερή Συνάντηση των Υπουργών Άμυνας της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ισραήλ που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στη Λευκωσία. 

Όμως Αναλώσιμοι είμαστε εμείς
Πρόσφατα 5 φαντάροι της ΕΛΔΥΚ τραυματίστηκαν αφού η πολεμική ετοιμότητα χτυπά κόκκινο!
Στις 4 έφτασαν οι Αυτοκτονίες στον Ελληνικό Στρατό που Δολοφονεί την νεολαία σε καιρό ειρήνης και πολλαπλάσιες είναι οι απόπειρες.
Τα ατυχήματα συνεχή. 
Τα καψόνια και η Βαρβαρότητα κορυφώνονται στον Ελληνικό Στρατό με χαρακτηριστικά παραδείγματα τα όσα αποκαλύφθηκαν για την 1η ΜΑΛ και την 35η Μοίρα Καταδρομών στην Κύπρο.
Αυτά Υπερασπίζει ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος γιατί θεωρεί την νεολαία Αναλώσιμη, κρέας στα κανόνια των ανταγωνισμών τους.
Εμείς καταδικάζουμε τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το καθεστώς Ερντογάν, την κοινή τους Αναθεωρητικότητα, Επιθετικότητα, τον Επεκτατισμό.
Λέμε όχι στην Αλλαγή Συνόρων, δεν υπερασπιζόμαστε τα κρατικά κυριαρχικά δικαιώματα (αλήθεια ποια είναι αυτά).
Δεν σκοτώνουμε και δεν σκοτωνόμαστε για τις ΑΟΖ και τα πετρέλαια τους.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ στην Εκμετάλλευση των Ενεργειακών κοιτασμάτων γιατί σημαίνει Πόλεμο, κοινωνική λεηλασία, καταστροφή της Μεσογείου. 
Καλούμε σε Κοινό Αγώνα τους φαντάρους, την νεολαία, τους εργαζόμενους σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο ενάντια στις κυβερνήσεις της άγριας ταξικής αντεργατικής επίθεσης και του πολέμου.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ 
για ελληνική ολογαρχία, ΝΑΤΟ, Ε.Ε.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου