Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Το επικίνδυνο bullying στον στρατό


ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΣ
Και όμως υπάρχει ΚΙΝΔΥΝΟΣ.
Οι τακτικές Εκπαίδευσης που ακολουθεί το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας στο πλαίσιο του νέου συστήματος Κατάταξης των Νεοσυλλέκτων είναι προσβλητικές, απάνθρωπες και Επικίνδυνες.
Το φαινόμενο των Αυτοκτονιών νεοσυλλέκτων που σχεδόν είχε εξαλειφθεί τα τελευταία χρόνια απειλείς να επιστρέψει.
Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είχαμε προειδοποιήσει από την πρώτη στιγμή τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο για τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Γιατί το Υπουργείο Άμυνας κατάφερε να κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα από ότι συνέβαινε στα ΚΕΝ!
Το βίαιο αυτό ανακάτεμα φαντάρων διαφορετικών Σειρών Κατάταξης από την πρώτη μέρα θητείας, το πέταμα των νεοσύλλεκτων συναδέλφων από την πρώτη στιγμή στις μονάδες της παραμεθορίου που στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού εξαιτίας των υπουργικών αποφάσεων, η συνεχής και εντεινόμενη πολεμική προετοιμασία αποτελούν παράγοντες που στήνουν ένα τοπίο ενταντικοποίησης και έντονων ανταγωνισμών μεταξύ των συναδέλφων.
Αυτό που όμως είναι το Χειρότερο είναι οι τρόποι Εκπαίδευσης που επιβάλλει το ΓΕΣ αναζητώντας την Πειθάρχηση και ουσιαστικά την Υποταγή των Νεοσυλλέκτων, σε συνδυασμό με την άθλια αντίληψη που θέλει τις νέες Σειρές Κατάταξης Απαλλαγή των αγγαρειών για τους προηγούμενους.
Αυτό που μας καταγγέλλεται είναι ότι το ΓΕΣ επιλέγει να ΔΙΧΑΣΕΙ τους συναδέλφους ανάμεσα σε Παλιούς και Νέους.
Οι Παλιοί φαντάροι αναλαμβάνουν ρόλο Εκπαιδευτή των Νεοσυλλέκτων και καθημερινά πρωτοστατούν σε μια χυδαία καθημερινότητα βαναυσότητας, εθνικιστικής προπαγάνδας και ρατσισμού με θύματα κυρίως τους συναδέλφους Αλβανικής καταγωγής και διαφορετικού θρησκεύματος από το Ορθόδοξο Χριστιανικό Δόγμα. 
Ουσιαστικά δηλαδή το Υπουργείο Άμυνας γενικεύει την Αθλιότητα και το Καθεστώς Βίας που επικρατεί στις Μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων [χαρακτηριστικά τα όσα συμβαίνουν στις ΜΑΛ, στην 35η Μοίρα Καταδρομών, στην ΕΛΔΥΚ και αλλού].
Στο πλαίσιο αυτό οι Παλιοί φαντάροι θα πρωτοστατήσουν στα εθνικιστικά-φασιστικά συνθήματα αλλά και στα καψόνια.
Η Διοίκηση των μονάδων παραχωρεί ανεπίσημα εξουσία στους παλιούς φαντάρους οι οποίοι Διατάζουν τους νέους συναδέλφους  σε Ατομικά και Ομαδικά καψόνια, σε Απειλές και Τρομοκρατία!
Όλα αυτές οι αθλιότητες δικαιολογούνται από τα μιλιταριστικά κλισέ -ο Στρατός θα σας κάνει Άνδρες-, με τον σεξισμό εχθρό κάθε διαφορετικότητας, τους φασίστες επιθετική εμπροσθοφυλακή της εμπέδωσης των "εθνικών δικαίων". 
Βεβαίως υπάρχει σχέδιο και όλα αυτά γίνονται με την υπόδειξη της Διοίκησης αλλά και των στρατιωτικών.
Δηλαδή οι Διοικητές γνωρίζουν ότι οι βίαιες και απάνθρωπες μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι Παλιοί φαντάροι-Εκπαιδευτές είναι Παράνομες, Παραβιάζουν τον Νόμο και τον Στρατιωτικό Κανονισμό.
Στο βαθμό επομένως που αποκαλυφθούν όλα αυτά, τότε οι Διοικητές θα παρουσιαστούν Ανήξεροι και εύκολα θα επιρρίψουν ευθύνες στους Παλιούς φαντάρους που θα πληρώσουν το ρόλο του Πραιτοριανού.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΤΗΣ 1Ης ΜΑΛ
Σε ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ που έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ από φαντάρους που υπηρετούν στην 1η ΜΑΛ καταγγέλλονται αισχρά βασανιστήρια και χυδαίο κλίμα τρομοκρατίας.
Πρωταγωνιστές των βαναυσοτήτων στους νέους φαντάρους είναι και σε μια ακόμη μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων, οι Εκπαιδευτές, δηλαδή οι παλιοί φαντάροι που μόλις πριν από λίγους μήνες ήταν οι ίδιοι θύματα της βίας.
Δηλαδή, οι Ειδικές Δυνάμεις δρουν οι βιομηχανίες παραγωγής βασανιστών που εναλλάσσουν το ρόλο θύτη-θύματος.
Αυτό γίνεται αφενός για να τσακίζει και υποτάσσει ο ένας φαντάρος τον άλλο, αφετέρου, αν αναζητηθούν ευθύνες, τα στελέχη να μην εμπλέκονται άμεσα.
Και εδώ αποκαλύπτεται το σκηνικό του τρόμου που έχει στηθεί με ευθύνη του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΣ, του Διοικητή και των στελεχών, για να καταλήξουμε στους φαντάρους.
Τα καψόνια πρέπει να γίνονται σε κλειστούς χώρους ώστε να μην τα δει, εκτεθεί και πρέπει να λάβει μέτρα ο διοικητής.
Όμως η βία ενορχηστρώνεται, κατευθύνεται και καθοδηγείται από τον αρμόδιο Λοχαγό και Υπολοχαγό, που καλύπτουν φυσικά τους παλιούς φαντάρους!
Καψόνια που γίνονται όλη τη μέρα μέχρι αργά τα μεσάνυχτα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Εκπαιδευτές-Ανδρείκελα της βίας θα επιτεθούν με κραυγές και βρισιές στις 1.30 ή στις 2.00 το πρωί στους νέους φαντάρους. Αφού τους ξυπνήσουν πετώντας τους από τα κρεβάτια (τα οποία πρέπει να στρώσουν αργότερα), θα τους διατάξουν να εκτελέσουν τις πιο άνανδρες, παράλογες, αναξιοπρεπείς και επικίνδυνες βαναυσότητες για όση ώρα τους κάνει κέφι.
Κάμψεις, έρπειν μέσα στους θαλάμους ώστε να μην τους δουν...
Επαναλαμβάνουμε, Λοχαγός και Υπολοχαγός είναι ενήμεροι για όλες αυτές τις ασχήμιες...
Οι βρισιές και οι απειλές δεν σταματούν ποτέ από τους ανδρειωμένους αυτούς Εκπαιδευτές που κάνουν χρήση της εξουσίας που τους παραχωρήθηκε από τη διοίκηση:
"είσαι μπάσταρδ..."
"είσαι και είστε μαλάκ.."
"άντε στο διάολ..."
"τρεχάτε ζώα και κουράδ..."
Η μέρα εξάλλου ξεκινά με βρισιές και φωνές.
Για να συνεχιστεί με παραλογισμό και καθυπόταξη, θυμίζοντας όμως τις σύγχρονες συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, για τις οποίες σε εκπαιδεύουν:
Για να πας τουαλέτα θα πρέπει να πάρεις άδεια.
Ο Εκπαιδευτής θα σου πει πόσος χρόνος χρειάζεται (2 μέχρι 3 λεπτά), αφού ακούσει το αίτημα σου και τον λόγο για τον οποίο θέλεις να πας τουαλέτα.
Το ζητούμενο είναι να Εκπαιδεύσουν ΣΚΛΑΒΟΥΣ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ ΑΚΟΥΝΗΤΑ και ΑΜΙΛΗΤΑ,αδίστακτους και πλήρως ελέγξιμους Αναλώσιμους Ράμπο που θα σκοτώσουν και σκοτωθούν για ξένα συμφέροντα.
Στα εστιατόρια δεν επιτρέπεται να ακουστεί "κιχ".
Όποιος διανοηθεί να κοιτάξει γύρω του ή να ψιθυρίσει στον διπλανό του Τιμωρείται με μέρες κράτησης.
Μέθοδοι Νταχάου που επιδιώκουν την Υποδούλωση.
Και φυσικά τα βασανιστήρια συνεχίζονται και εμπλουτίζονται με κάμψεις και έρπειν μέσα σε αγκάθια και χαλίκια μέχρι το Πεδίο Βολής!
Ο Ελεύθερος χρόνος  είναι Απαγορευμένος.
Όσος χρόνος προβλέπεται τα βράδυ ώστε οι φαντάροι να κάνουν ένα μπάνιο και να προετοιμαστούν για την επόμενη μέρα, είναι στην πραγματικότητα αφιερωμένος στους Εκπαιδευτές Σαδιστές για να πέσουν ως αγέλη άγριων βασανιστών και πάλι πάνω στους νέους φαντάρους για καψόνια...
Αλήθεια, αναρωτιούνται ακόμη ο Π.Καμμένος, ο ΑΓΕΣ Στεφανής και ο Διοικητής της 1ης ΜΑΛ γιατί ο φαντάρος "τρελάθηκε" εξαιτίας όλων αυτών και άρχισε να πυροβολεί;
  Καυχιούνται ότι έτσι να μας κάνουν Άνδρες, ενώ στην πραγματικότητα μας κάνουν Υποταγμένα, φοβισμένα και Αναλώσιμε Στρατιωτάκια. 
 Η Ακροδεξιά ηγεσία στο Υπουργείο Άμυνας δεν είναι γραφική. Είναι Επικίνδυνη
Ας δούμε τώρα τι συμβαίνει στην ΕΛΔΥΚ-Κύπρου:
1ο Τάγμα ΕΛΔΥΚ: Καταρχήν, αυτό που επισημαίνουν οι συνάδελφοι είναι ότι ο στρατός και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας συστηματικά αντιμετωπίζουν τους ΕΛΔΥΚάριους ως μισθοφόρους στρατιώτες, που πρέπει να υποταχθούν και να διαπαιδαγωγηθούν κατάλληλα. Είτε οι φαντάροι διαλέξουν τη μετάθεση στην Κύπρο εθελοντικά είτε σταλούν παράνομα και καταναγκαστικά.
Πρωταγωνιστές της εθνικιστικής προπαγάνδας και της βαναυσότητας δεν είναι τα στελέχη. Η αθλιότητα έχει ως πρωταγωνιστές τους «παλιότερους» φαντάρους. Η επιλογή αυτή γίνεται από τη διοίκηση, το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με σκοπό να μην ζητηθούν ευθύνες από αξιωματικούς εξαιτίας καταγγελιών του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος». Στα Σχολεία Προχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΣΠΕΝ) και στην υπόλοιπη εκπαίδευση, οι παλιότεροι στρατιώτες έχουν λάβει την προφορική εντολή να καψονάρουν και να διατάζουν τους «νέους».
Σε καθημερινή βάση οι στρατιώτες διατάζονται να τραγουδούν εθνικιστικά εμβατήρια. «Αίμα να ‘ναι κι ότι να ‘ναι, τα G3 να βαράνε, χήρες κι ορφανά να κλαίνε και τα σπίτια τους να καίμε», «‘Η ταν ή επί τας», «Η Κύπρος είναι ελληνική και η Μακεδονία, γ….. η Τουρκία».
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ – Ενωθείτε Μαζί μας
στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον φασισμό, εθνικισμό, το ρατσισμό και το σεξισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου