Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία: όταν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πρέπει να παίξεις Ποδόσφαιρο και Μπάσκετ γιατί το επιθυμεί ο Υποδιοικητής!

Ο Ελληνικός Στρατός άλλαξε, δεν είναι αυταρχικός, σέβεται το προσωπικό....
ΨΕΜΑΤΑ.
ΑΘΛΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.
Δημοσιοποιούμε την Επιστολή Καταγγελίας του στελέχους όχι μόνο για να Απαιτήσουμε την παρέμβαση του ΓΕΣ.
Κυρίως για να Αποκαλύψουμε τι πραγματικά συμβαίνει στον Στρατό με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο "δημοκρατικό στρατό" που περιγράφεται και φωτίζεται μέσα από την Επιστολή:
ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ-ΑΠΕΙΛΕΣ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ-ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!
Ας το διαβάσουν οι μαθητές που σκέφτονται την Καριέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Μισθοφόροι Στρατιώτες μια ζωή, χωρίς λόγο και ανεξάρτητη σκέψη αλλά με Υποταγή και Πειθαρχία, να πουλάς τσαμπουκά στον κατώτερο Ιεραρχικά και να γλύφεις τον Ανώτερο.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Θα ήθελα να αναφέρω κάποια προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην 71 Α/Μ Ταξιαρχία και πιο συγκεκριμένα στο 596 Α/Μ ΤΠ. 
Μονάδα η οποία επί σειρά ετών αδιαφορώντας για τις Διαταγές τις οποίες εκδίδει το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΣ ή παρερμηνεύοντας αυτές, υποχρεώνει τα στελέχη της να εκτελούν μεγάλο αριθμό υπηρεσιών πέραν του προβλεπομένου, κάνοντας συνεχώς και αντίθετα με τις Διαταγές, διαχωρισμό μεταξύ των θεσμών (Ανθστες, Μόνιμοι Υπαξιωματικοί, ΕΜΘ, ΕΠΟΠ). 
Οι ισχυρισμοί των αρμοδίων Αξιωματικών όπως και των εκάστοτε Διοικήσεων ήταν πάντοτε ότι υπαίτιο για την όλη κατάσταση είναι το ΓΕΣ, διότι παρά τις συνεχείς αναφορές που υποβάλουν οι Διοικητές (σύμφωνα με τα λεγόμενα τους), δεν επανδρώνετε η μονάδα με τον απαιτούμενο αριθμό στελεχών.
Κάτι παντελώς αναληθές, διότι ας δούμε παρακάτω μερικούς από τους λόγους που το πρόβλημα των αυξημένων υπηρεσιών παραμένει άλυτο επί σειρά ετών. 
α. Υπερβολικά μεγάλος αριθμός αποσπασμένων οπλιτών της μονάδος (Τουλάχιστον 27 στην παρούσα φάση) σε όλη την Ταξιαρχία (Επιτελικά γραφεία, Λ.Α.Φ., Στρατιωτικό Πρατήριο, Οδηγός Υποδιοικητή Ταξιαρχίας, Γ.Ε.Π., Διμοιρία Κατασκευών κ.α). Αποσπάσεις οι οποίες αντίθετα με τις ισχύουσες διαταγές, είναι διάρκειας άνω του ενός έτους τουλάχιστον, με κάποιες να ξεπερνούν και τα δύο και τρία έτη συνεχόμενα,πλην των αποσπάσεων εκτός Ταξιαρχίας (ΚΑΑΥ Λεπτοκαρυάς, ΚΑΑΥ Νέας Φώκαιας κτλ). 
β. Η κατανομή των υπηρεσιών σε επίπεδο Ταξιαρχίας, παρουσιάζει συνεχώς ανισότητες στον αριθμό υπηρεσιών που εκτελεί η κάθε μονάδα του σχηματισμού. 
Για τον μήνα π.χ Ιούλιο 2018, υπάρχουν μονάδες του σχηματισμού στις οποίες οι υπαξιωματικοί εκτελούν τρεις (3) υπηρεσίες, ενώ την ίδια στιγμή στο Στρατόπεδο Δαμιανού ο αριθμός υπηρεσιών έχει φτάσει τις έξι (6), παρά τις σχετικές διαταγές ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, κάτι το οποίο γίνετε αποδεδειγμένα λόγω αδιαφορίας. 
Για την όλη κατάσταση ενώ έχει ενημερωθεί ο Υποδιοικητής της Ταξιαρχίας, Σχης (ΠΖ), αυτός αντίθετα δίνει προφορικές Διαταγές όλοι οι Υπαξιωματικοί που είναι αποσπασμένοι στην Διμοιρία Κατασκευών να εκτελούν αυστηρά μόνο τρεις (3) υπηρεσίες τον μήνα με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται τα υπόλοιπα στελέχη. 
Την ίδια στιγμή προσθέτει και άλλες υπηρεσίες στην είδη επιβαρυμένη Μονάδα (596 Α/Μ ΤΠ), ισχυριζόμενος ότι θα μειώσει μία υπηρεσία και αυτή σε βάθος χρόνου. 
γ. Υπάρχουν ανισότητες στην κατανομή υπηρεσιών και εντός της μονάδος μιας και στον ίδιο μήνα υπάρχουν ΕΜΘ και Μόνιμοι Υπαξιωματικοί με τρεις (3) υπηρεσίες, την ίδια στιγμή που οι ΕΠΟΠ φτάνουν τον αριθμό των έξι (6) υπηρεσιών. 
Υπηρεσίες σημειωτέων «ανακάλυψη»της Ταξιαρχίας, με πρόσχημα την μείωση τους, π.χ. Χειριστής Η.Σ.Α. - Οδηγός Επιφυλακής - Λοχίας Υπηρεσίας και Δεκανέας Αλλαγής ταυτόχρονα, Σκοπός ή Περίπολο - Οδηγός Επιφυλακής - Α/Μ και Λοχίας Υπηρεσίας την ίδια στιγμή, Β.Α.Υ.Δ.Μ - Αρχιφύλακας Φρουράς, Αρχιφύλακας - Αξκός Κεντρικής Πύλης - Δεκανέας Αλλαγής - Α/Μ και η λίστα συνεχίζετε. 
ΕΠ.ΟΠ. με ειδικότητα Χειριστές Ελαφρού Οπλισμού, κάνουν χρέη μάγειρα με διαταγή να μην εκτελούν καμία υπηρεσία, ενώ ΕΠ.ΟΠ. μάγειρες στην ειδικότητα βρίσκονται αποσπασμένοι. 
ΕΠ.ΟΠ. οδηγός Διοικητή της Μονάδος, με διαταγή του ιδίου, τα τελευταία χρόνια εκτελεί μόνο δύο υπηρεσίες τον μήνα (και ποτέ αργίες). 
ΕΠ.ΟΠ. πωλητές ΚΨΜ (πέντε στον αριθμό για το ίδιο ΚΨΜ!!!) εκτελούν τρεις (3), το ανώτερο τέσσερις (4) υπηρεσίες. 
Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που οι συνάδελφοί τους καλούνται να εκτελέσουν έξι (6). Όσο για το επιχειρησιακό κομμάτι, δεν χρειάζεται να αναφέρω και πολλά, μιας και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις για να καταλάβει κάποιος τι προβλήματα δημιουργούνται σε μία μονάδα, όταν ειδικότητες μάχιμες όπως Χειριστές Όλμων, Χειριστές Α/Τ και Χείριστες Ελαφρού Οπλισμού και σε τόσο μεγάλο αριθμό, χρησιμοποιούνται ως Μάγειρες, Μπάρμαν και Σερβιτόροι σε Λέσχες ή Ταμίες σε Πρατήρια, Βοηθοί σε Επιτελικά Γραφεία κτλ. 
Επιπτώσεις αυτών των ανισοτήτων στην καθημερινότητα των στελεχών; 
Θα αναφέρω μόνο ένα μικρό παράδειγμα στελεχών τα οποία δεν μπορούν να απομακρυνθούν έστω και ένα Σαββατοκύριακο με τις οικογένειες τους, μιας και λόγω της «μη επάρκειας του προσωπικού» όπως αναφέραμε και παραπάνω, βρίσκονται μόνιμα σε επιφυλακή, μία «Σχέδιο Δευκαλίων» και μία «Δύναμη Δ» εναλλάξ, την ώρα που συνάδελφοι τους δεν συμμετέχουν ποτέ, διότι οι διαταγές της Ταξιαρχίας είναι να μη συμπεριλαμβάνονται λόγω των αποσπάσεων τους. 
Και μέσα σ’ όλα αυτά, έρχεται να στηρίξει την ανισότητα μεταξύ των στελεχών, το κλίμα που επικρατεί εντός της Μονάδος, βλέποντας καταστάσεις διαχωρισμού, όπως ΕΠ.ΟΠ. να τιμωρούνται διότι δεν συμμετείχαν στην Ετήσια Εξέταση Αθλητικών Δοκιμασιών, ενώ βοηθοί του Αξιωματικού 3ου Γραφείου (υπευθύνου για την εξέταση), ο οδηγός του Διοικητή και άλλοι, να παίρνουν προκλητικά χωρίς να εξετάζονται, εικονικές βαθμολογίες. Έναν Υπδκτή που αν ο καφές του δεν είναι έτοιμος στις 07:05-10 (είναι η ώρα εισόδου του) να ρίχνει κλωτσιές σε κάδους σκουπιδιών και να βρίζει τους πάντες και τα πάντα. 
Όταν λείπει ο Δκτής δεν υπογράφει άδειες ή απαλλαγές και το προσωπικό περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή να μάθει για την έγκριση τους, ενώ η συμπεριφορά του είναι εξαιρετικά επιθετική σε όλους τους υφισταμένους του.
Αυτό είναι το πνεύμα Μονάδος: απειλές, εξύβριση, τρομοκρατία, διακρίσεις!
Το αποκορύφωμα του Υπδκτή της Ταξιαρχίας έγινε με την οργάνωση πρωταθλήματος Μονάδων απαιτώντας να συγκροτηθούν ομάδες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, διελκυστίνδα και πικ πονγκ, αδιαφορώντας για τον προγραμματισμό αδείας του προσωπικού και την επιθυμία του να συμμετάσχει.
Για αυτό απαιτούσε να υπογράψουμε υπεύθυνη δήλωση ότι επιθυμούμε να συμμετάσχουμε στα αγωνίσματα. 
Τώρα αν μετά από όλα αυτά υπάρχει έστω και ένας ο οποίος πιστεύει ότι υπαίτιο για την όλη κατάσταση είναι το ΓΕΣ που δεν επανδρώνει με προσωπικό την μονάδα όπως ισχυρίζονται, τότε το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου