Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

96 ΤΕ και ΜΕΘ Χίου: ένα κολαστήριο για τους φαντάρους ενώ ο ΑΓΕΣ Στεφανής κάνει βόλτες με τα ελικόπτερα

Ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει που "μας έβγαλε' από τα Μνημόνια, οι καταγγελίες των φαντάρων και των γονιών τους μεταφέρουν μια τελείως διαφορετική εικόνα.
Είναι ο Στρατός των Π.Καμμένου και Φ.Κουβέλη, του απίστευτου ΑΓΕΣ Στεφανή που μας κοροϊδεύει μιλώντας για το 2018 Έτος Μέριμνας Προσωπικού...
Όταν το 2018 αποδεικνύεται σε Έτος ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του Στρατού που αναδιοργάνωσαν τα προηγούμενα έτη:
τον στρατό της οικονομικής και εργασιακής εκμετάλλευσης των φαντάρων, 
τον στρατό των δογμάτων πολέμου-καταστολής κατά του του εσωτερικού στρατού, δηλαδή των εργαζόμενων, των προσφύγων και των μειονοτήτων, 
τον στρατό της εθνικής ενότητας που βρίσκει αγκαλιά την κυβέρνηση και τους ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής, 
τον Στρατό που δαπανά ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ σε εξοπλισμούς και πανάκριβες-επικίνδυνες ασκήσεις αλλά περικόπτει τα κονδύλια για τους φαντάρους.
Αυτόν τον Στρατό περιγράφουν οι νέες καταγγελίες!
Στην 96 ΜΕΘ Χίου, εκεί που κυριαρχούν οι Κοριοί!
Βλέπεις και εκεί ο Διοικητής παίζει κρυφτούλι με τους κοριούς αλλά την πληρώνουν οι φαντάροι.
Αντί να δώσει χρήματα σε ένα επαγγελματικό συνεργείο να κάνει ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗ, αυτός διατάζει τους φαντάρους να κάνουν συνεχώς καθαριότητες και να "καίνε τα κρεβάτια".
Βλέπεις ο Διοικητής εφαρμόζει τις επιστημονικές μεθόδους της δεκαετίας του 50'.
Και μετά έχουν το ΘΡΑΣΟΣ να υποστηρίζουν ότι ο Στρατός άλλαξε.
Η μονάδα δεν έχει κόσμο όπως το σύνολο των μονάδων της παραμεθορίου αφού οι φαντάροι στέλνονται στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις για να κάνουν οι στρατιωτικοί δωρεάν διακοπές.
Ταυτόχρονα, το ΓΕΣ έσπασε το ΑΜΕΤΑΘΕΤΟ και κουβάλησε κόσμο στην Αττική για να επιδιορθώσουν τις καταστροφές στα ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα για να προλάβουν οι Στρατιωτικοί να κάνουν και πάλι ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΚΟΠΟΥΛΕΣ.
Το 96 ΜΕΘ Χίου είναι και αυτό μια φυλακή για τους εξοντωμένους από τη δουλειά φαντάρους, που τρέχουν από την μια αγγαρεία στην άλλη και από την μια σκοπιά στην άλλη.
Κοιμούνται ελάχιστα και αυτές τις λίγες ώρες κάνουν παρέα στους κοριούς!
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν εξαφανιστεί οι έξοδοι.
Οι φαντάροι καταφέρνουν να βγαίνουν άλλοτε στις 9 ή 10 μέρες.
Βλέπεις, επίτηδες το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας δεν ορίζει όριο υπηρεσιών μηνιαίως όπως έπραξε για τους Αξιωματικούς και τους Υπαξιωματικούς.
Αυτός όμως ο Στρατός των Προνομίων, των Διακρίσεων και των Ανισοτήτων τσακίζει τα παιδιά, οδηγεί τους νέους στις ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ από τον Ελληνικό Στρατό.
Εμείς απαιτούμε την λήψη μέτρων ΑΜΕΣΑ.
Καλούμε όμως τους συναδέλφους να αγωνιστούν, να βγουν Παραπονούμενοι.
Καλούμε τους γονείς να πάρουν τηλέφωνο το Διοικητή και το ΓΕΣ.
Θυμίζουμε τι καταγγελίες είχαμε στο πρόσφατο παρελθόν από την Χίο:       



96 ΤΕ και ΜΕΘ Χίου: Το χειρότερο στρατόπεδο της Ελλάδας


Σαλταρισμένοι είναι οι συνάδελφοι φαντάροι που υπηρετούν εκεί.

Σκέφτονται και ξανασκέφτονται με ποιο τρόπο θα μπορέσουν να υπηρετήσουν σε αυτές τις άθλιες συνθήκες τόσους μήνες θητείας. 

Τι έχουν να τραβήξουν οι συνάδελφοι τους που θα έρθουν στη μονάδα με μεταθέσεις, να δεν παρέμβει άμεσα το ΓΕΣ.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
96 ΤΕ ΚΑΙ ΜΕΘ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Βρεθήκαμε υποχρεωτικά σε αυτό το βάλτο μισανθρωπίας που ονομάζεται ελληνικός στρατός.
Όλα είναι Ψέμα.
Ποιες δεσμεύσεις, ποιες υποσχέσεις, ποιο έτος Μέριμνας Προσωπικού...
Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε εμείς είναι η εξής:
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΛΛ... 
ΕΞΟΔΟΥΧΟΙ ΚΑΝΕΝΑΣ..... 
ΕΜΠΛΟΚΗ ΦΟΥΛ... 
ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΚΕΙ
Υπενθυμίζουμε ότι ΥΕΘΑ είναι ο Πάνος Καμμένος, ΑΝΥΕΘΑ ο Δημήτρης Βίτσας, Αρχηγός ΓΕΣ ο Αντιστράτηγος Στεφανής και Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ ο Συνταγματάρχης Νικόλαος Φανιός.
Και Απαιτούμε να παρέμβουν Άμεσα.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ - Ενωθείτε Μαζί μας 
στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣΜόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ που δημοσιεύτηκε το 2016, αποδεικνύει ότι μόνο βγαίνοντας Παραπονούμενοι, στέλνοντας επιστολές καταγγελίας μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες.
Παράπονα φαντάρων που υπηρετούν στη 96 ΜΕΘ: το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο Διοικητής!

Κομμάτια οι Φαντάροι και Αναλώσιμοι για το καλό της καριέρας! Συστηματική Παραβίαση Νόμων-Διαταγών!
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Καταταχθήκαμε στο στρατό και πλέον αποτελούμε κομμάτι της 96 ΜΕΘ στο Χαλκείο της Χίου.
«Είναι τιμή μας φαίνεται να υπηρετούμε στην πιο μάχιμη μονάδα της Χίου με πίστη και αφοσίωση».
Αφοσίωση σε ανθρώπους που μας αντιμετωπίζουν σαν παραπετάσματα και αδιαφορούν για την σωματική και ψυχική μας κούραση καθώς και τα συναισθήματα που προκύπτουν από την παραμονή μας εδώ.

Όλα τα τελευταία είναι προϊόν μιας ανοργάνωτης, χωρίς τις απαραίτητες υποδομές μονάδας, με κύριο μέλημα τις αξιολογήσεις 
Παρόλο που η μονάδα δηλώνει πλέον δύναμη 60 ατόμων καταφέρνει και δημιουργείται χάος στις υπηρεσίες, οι οποίες μπορεί να αλλάζουν πάνω από 3 φορές τη μέρα.
Φαντάροι που έχουν 13 ώρες υπηρεσία στα μαγειρεία καλούνται να φυλάξουν σκοπιά το βράδυ. Η επιλογή των φαντάρων όταν κρίνεται αναγκαία μια αλλαγή πχ στη σκοπιά είναι σαν να γίνεται τυχαία, μέσα από μια λίστα με ονόματα, για να εξυπηρετηθεί η μονάδα με το λιγότερο δυνατό κόπο για τα στελέχη.
Αντίστοιχες περιπτώσεις συναντάμε κάθε μέρα και τα παράπονα μας απορρίπτονται με αγένεια και φωνές από το Γ’ Γραφείο και τον κ.Μωραϊτη, Διοικητή της μονάδος, ενώ μετά συνεχίζουν και αδιαφορούν.
Στα φυλάκια όπου η παραμονή διαρκεί κανονικά 4 μέρες, μας κρατάνε 8 μέρες, έχοντας κάθε μέρα υπηρεσία (9 ώρες υπηρεσία- 6 ώρες βραδινή), σε αντίξοες συνθήκες, με ελάχιστο σπαστό ύπνο, χωρίς τα απαραίτητα πράγματα για να μείνουμε τόσες μέρες.
Στο φυλάκιο, το οποίο αναφερόμαστε, μας απαγορεύουν να κάνουμε μπάνιο, για να περιορίσουν την κατανάλωση ρεύματος.
Επίσης στέλνουν και άοπλους φαντάρους να κάνουν περίπολο, που αντιμετωπίζουν σωματικές βλάβες, παρά τις ενστάσεις και τις εντολές των γιατρών.
Οι ανώτεροι μας θέλουν να είμαστε τυπικοί στις υπηρεσίες μας και να γίνονται όλα όπως προβλέπεται.
Όταν όμως εκείνους τους βολεύει κάνουν τα στραβά μάτια. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που οι φαντάροι ενώ έχουν γυρίσει από ΣΤΕΠ και έχουν βγει ελεύθεροι υπηρεσιών ή ενόπλων ασκήσεων, τα στελέχη να παρακάμπτουν τις εντολές των γιατρών και να τους βάζουν υπηρεσία. Για παράδειγμα 1 φαντάρος με πρόβλημα στο πόδι, είναι ελεύθερος ενόπλων ασκήσεων, λόγω προβλήματος στο πόδι και την ίδια μέρα τον βάζουν υπηρεσία περιπόλου χωρίς όπλο.
Σε άλλη περίπτωση, ένας συνάδελφος αντιμετωπίζει πρόβλημα στο αυτί και οι γιατροί απαγορεύουν να εκτίθεται στο κρύο, όμως τον στέλνουν υπηρεσία στο πιο κρύο φυλάκιο σαν να μη συμβαίνει τίποτα.
Αυτά είναι μερικά μόνο από τα παραδείγματα αδιαφορίας των στελεχών .
Όλα ξεκινούν από τη διοίκηση. Τι σημασία έχει αν 60 φαντάροι είναι κουρασμένοι, αγχωμένοι και άυπνοι από τις συνεχόμενες υπηρεσίες (2 ίσως την ημέρα) και τις αγγαρείες. Όπως δηλώνει ο διοικητής μας, έχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες του νησιού και δεν θα έπρεπε να παραπονιόμαστε.
Το καλοκαίρι όπου ο αριθμός των οπλιτών ήταν ακόμα μικρότερος, πήρε δυο φυλάκια, ενώ δεν επαρκούσαν οι οπλίτες για να βγουν οι υπηρεσίες, για τη δικιά του και μόνο προώθηση της καριέρας.
Πιο πρόσφατα, ενώ δήλωσε πως όλοι οι φαντάροι θα πάρουν φοιτητική άδεια, την επόμενη μέρα ακύρωσε όλες αυτές τις άδειες, επειδή έστειλε την πλειονότητα των φαντάρων στα ΣΠΕΝ, οι οποίοι περνάνε εκπαίδευση και έχουν παράλληλα και υπηρεσίες.
Λόγος για τιμητικές δε γίνεται σχεδόν ποτέ και όταν γίνεται κόβονται και αυτές .
Αντίθετα στην 96 ΤΕ η οποία στεγάζεται στο ίδιο στρατόπεδο, η κατάσταση είναι διαφορετική. Οι φαντάροι λαμβάνουν κανονικά άδειες, τιμητικές για τις παραπάνω υπηρεσίες που προσφέρουν και έχουν τις καλύτερες υπηρεσίες του στρατοπέδου. 
Ναι, είναι 9 μήνες και θα περάσουν και για μας και για τις επόμενες σειρές φαντάρων, όμως κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν σε αυτό το βάλτο μισανθρωπίας που ονομάζεται ελληνικός στρατός.
Κυρίως η αντιμετώπιση μας σαν ανθρώπους που κάτι έχουν αφήσει πίσω και έχουν κάνει μια προσωρινή παύση στη ζωή τους για να κάνουν τα θελήματα των ΕΠΟΠ! 
Από τους φαντάρους της 96 ΜΕΘ...»
Ευχαριστούμε τον ΑΓΕΣ Τελλίδη και τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο για την «υπέροχη εμπειρία» της Υποχρεωτικής Στράτευσης που μας προσφέρουν θα λέγαμε εμείς… 
Και απαιτούμε από το ΓΕΣ να παρέμβει άμεσα.
Αυτές οι άθλιες συνθήκες και οι αντίστοιχα άθλιες συμπεριφορές ήταν η αιτία που θρηνήσαμε 5 παλικάρια τον Αύγουστο, καθώς ο Στρατός τα εξώθησε στην Αυτοκτονία!
Απαιτούμε τον σεβασμό των δικαιωμάτων των στρατευμένων και καλούμε τους ίδιους να βγουν μαζικά και αποφασιστικά Παραπονούμενοι σε όλη την Ιεραρχία.
Δηλώνουμε σταθερά στο πλευρό τους και τους καλούμε να μας ενημερώσουν για την πορεία εξέλιξης των πραγμάτων στη μονάδα. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ. Επικ. 6932955437 
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου