Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Πόσο Αναλώσιμος είσαι στον Ελληνικό Στρατό;

ΠΟΣΟ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ;
ΑΤΥΧΗΜΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ ΑΛΛΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ!
Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, με τον συνήθη άχαρο τρόπο, ανακοινώνεται ότι, ο Εθελοντής Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) Αρχιλοχίας Μηχανικού Δ.Α., που υπηρετεί στο Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), 37 ετών, έγγαμος με 2 τέκνα, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής αιτίες, τραυματίστηκε σοβαρά στο αριστερό χέρι, στην έδρα της Μονάδας.
Δηλαδή, άλλος ένας τελευταίος των τελευταίων στον Ελληνικό Στρατό, ένας ΕΜΘ πατέρας δύο παιδιών, απειλείται να χάσει την ζωή του.
Πολεμοκαπηλεία, συνεχείς ασκήσεις, κούραση στα όρια εξάντλησης.
Εκεί, στο ΤΕΝΞ, που η αναμέτρηση με τον θάνατο είναι καθημερινότητα.
Μετρά άραγε κανείς τους νεκρούς, τις Αυτοκτονίες, τα συνεχή ατυχήματα;
Ας προσέξουμε όμως κάτι:
Ένας στρατιώτης έσωσε τη ζωή του Αρχιλοχία του ΤΕΝΞ, που τραυματίστηκε σοβαρά“από αδιευκρίνιστες συνθήκες”, όπως γράφει το ΓΕΣ σε ανακοίνωσή του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ατύχημα έγινε με χειροβομβίδα.militaire.gr
Ο Αρχιλοχίας τραυματίστηκε στο χέρι αλλά από τα θραύσματα, “χτυπήθηκε” και στη μηριαία αρτηρία. Στρατιώτης που βρισκόταν δίπλα του, είχε γνώσεις πρώτων βοηθειών από την εργασία του στο ΕΚΑΒ. Αμέσως έκανε ότι έπρεπε για να σταματήσει την αιμορραγία κι έτσι η ζωή του Αρχιλοχία σώθηκε.
Συγχαρητήρια στον συνάδελφο στρατιώτη....
Αλλά που ήταν ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ;
Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δεν αποκαλύπτει συστηματικά ότι διεξάγονται επικίνδυνες ασκήσεις χωρίς την παρουσία Στρατιωτικού γιατρού χωρίς το ΓΕΣ να λαμβάνει μέτρα...
ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΓΕΣ και οι ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΜΥΝΑΣ;
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου