Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Τι δουλειά έχουν τα παιδιά με τα τανκς;


Πολεμοκάπηλο μιλιταριστικό ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ
Την ίδια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί να πείσει για την ανάγκη συγκρότησης "αντιδεξιού μετώπου", η ίδια προχωρά σε μια πρωτοφανή μιλιταριστική επιχείριση.
Είναι σαν ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός να συναντά τις χειρότερες σελίδες της ιστορίας του λαού μας, αυτές που έγραψαν οι Δικτάτορες Συνταγματάρχες και ο Μεταξάς.
Γιατί τι άλλο να προσπάθεια να Διαφθείρουν αθώες παιδικές ψυχές, με τον πόλεμο και τα τανκς, αποτελούν οι εικόνες από την εκδρομή που διοργάνωσε ο ΑΓΕΣ Στεφανής και το Υπουργείο Άμυνας στο ΚΕΤΘ!


Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που διέρρευσε το ΓΕΣ και ανέλαβαν να διασπείρουν οι δημοσιογραφικοί παπαγάλοι το πρόσχημα ήταν η δήθεν "ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά για μια εβδομάδα παιδιά ηλικίας από 3,5 έως 10 ετών στο ΚΕΤΘ τον περασμένο Ιούλιο".
Πρόκειται μια ολόκληρη εκστρατεία του ΓΕΣ εναντίον του λαού μας και της νεολαίας.
Τη διάδοση του Μιλιταρισμού και της Πολεμοκαπηλείας στα ίδια τα παιδιά την εντάσσουν στις δράσεις του Γενικού Επιτελείου Στρατού, που σκοπό έχουν -σύμφωνα με την προπαγάνδα τους- "τη γνωριμία από τις οικογένειες των στελεχών, του στρατιωτικού περιβάλλοντος εργασίας.
Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε το μήνα Ιούλιο 2018, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ), πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης των τέκνων των στελεχών του Κέντρου, διάρκειας μίας εβδομάδος, με τη συμμετοχή παιδιών ηλικίας από 3,5 έως 10 ετών.

Τα παιδιά, απασχολήθηκαν ζωγραφίζοντας, δημιουργώντας κατασκευές, με χορό, τραγούδι, επίλυση γρίφων, αφήγηση παραμυθιών, καθώς επίσης τους δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουν τους χώρους εργασίας των γονέων τους".

Αλήθεια, τι δουλειά είχαν παιδιά 3,5 εως 10 ετών αντί να παίζουν στις παραλίες και στις παιδικές χαρές να σκαρφαλώνουν στα τανκς και να μαθαίνουν να σκοτώνουν.
Αντί τα παιδιά να ασχολούνται δημιουργικά, να μαθαίνουν να Αγαπούν, να είναι Φίλοι και Συνοδοιπόροι στη ζωή με τα παιδάκια άλλου θρησκεύματος και άλλης εθνικότητας, να πιστεύουν στην Ειρήνη, την Αλληλεγγύη...
Γιατί πρέπει να Μαθαίνουν να Μισούν, να Δολοφονούν...
Γιατί αυτά τους είπαν στο ΚΕΤΘ μεταξύ σοβαρού και αστείου...
Δεν τους μίλησαν για το τανκς που γκρέμισε και δολοφόνησε φοιτητές που αγωνίζονταν ενάντια στη Δικτατορία και τις ΗΠΑ!
Τώρα οι ΗΠΑ είναι προνομιακοί σύμμαχοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ούτε τους μίλησαν για τους στρατιωτικούς που πήραν να τανκς, όντας αποφασισμένοι να μας βάλουν σε "γύψο"!
Τώρα τους είπαν ότι ο Ελληνικός Στρατός άλλαξε, προσφέρει "κοινωνικό έργο"!
Αλήθεια, γιατί δεν ρωτούν τους πρόσφυγες που ο Στρατός καταδιώκει, συλλαμβάνει, φυλακίζει;
Οι δύο "ήρωες" Έλληνες στρατιωτικοί θα έχουν πολλά να πουν για το κυνήγι μεταναστών που πραγματοποίησαν 200 μέτρα εντός της Τουρκίας!
Γιατί δεν ρωτούν τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, εναντίον των οποίων ήταν αποφασισμένη η κυβέρνηση να στείλει τον στρατό ως Απεργοσπαστικό μηχανισμό...
Ή γιατί δεν ρωτούν τους εργαζόμενους στην Κοζάνη, εκεί που ο Στρατός μαζί με την ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ και τις φασιστικές Λέσχες Εφέδρων εκπαιδεύεται να προχωρήσει σε ανακατάληψη εργοστασίων από διαδηλωτές που αγωνίζονται ενάντια στις Ιδιωτικοποιήσεις!

Αυτά όμως δεν είναι ζητήματα που αφορούν παιδιά από 3,5 έως 10 ετών...

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποκαλύπτει ότι επιδιώκει να συνδυάσει την στυγνή αντεργατική και πολεμοκάπηλη αστική πολιτική της με τη διάδοση του εθνικισμού και του μιλιταρισμού. Κάλλιστα μπορείς να πεις ότι όσο η αστική πολιτική όλων των τελευταίων κυβερνήσεων απογείωσε τα κοινωνικά αδιέξοδα, άλλο τόσο γέμισε τις πλατείες με στρατιωτικές μπάντες και έκανε συνήθη φαινόμενο τα στρατιωτικά αγήματα. 

Είναι μια πολιτική επιλογή που έγινε εμφανής από την πρώτη στιγμή της άθλιας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με κορυφαία στιγμιότυπα τη μετατροπή της Παρέλασης της 25ης Μαρτίου σε εθνικιστική φιέστα με την αγαστή συνεργασία Καμμένου-Ήσυχου-Τόσκα-Δούρου-Κωνσταντοπούλου, για να ακολουθήσει το χουντικής έμπνευσης «Πάσχα των Ενόπλων Δυνάμεων» πάλι με την σύμπραξη Καμμένου-Ήσυχου, η «Γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων» .

και η πρόσφατη Στρατιωτική Παρέλαση της Θεσσαλονίκης-Αθήνας, όπου η συμμετοχή των μηχανοκίνητων μέσων απογείωσε το κόστος της στα 1,5-2 εκατομμύρια ευρώ!

Οι όποιες «πολιτιστικές εκδηλώσεις», ακολουθούνται από το σύγχρονο μιλιταριστικό παιδομάζωμα, με ιδιαίτερο στόχο την νεολαία, αλλά και την εθνικιστική χειραγώγηση του συνόλου της κοινωνίας. Μάλιστα, οι πιλότοι μετατρέπονται σε ντίβες του μιλιταρισμού και του εθνικισμού, με επιδείξεις F16 και διάπυρους εθνικιστικούς λόγους. 

Η επιδίωξη τους είναι να ποδηγετήσουν την νεολαία από τα πρώτα χρόνια της για να την σύρουν στο άρμα του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, καλώντας την να υπηρετήσει στα πιο νεανικά και ανώριμα χρόνια της, από άποψη κοινωνικών-πολιτικών εμπειριών. Να ενσωματωθεί ως Μισθοφόρος στον Ελληνικό Στρατό με δέλεαρ τον σταθερό μισθό για ορισμένα χρόνια.

Είναι μια οργανωμένη προσπάθεια που αποκαλύπτεται από την επίσκεψη στρατιωτικών στα σχολεία αλλά και την επίσκεψη σχολείων σε Στρατιωτικές Σχολές, σε Πολεμικά Αεροδρόμια και Πλοία. Όλα αυτά γίνονται είτε στο πλαίσιο Εορτών των διάφορων Όπλων, εκδηλώσεων γνωριμίας των πολιτών με τα πολεμικά μέσα, είτε ως κατεύθυνση του επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών. Αλλά και ως Εκθέσεις Οπλικών Συστημάτων των διαφόρων πολεμικών βιομηχανιών που διαφημίζουν τη δολοφονική τους πραμάτεια σε κυβερνήσεις, στρατιωτικό κατεστημένο και πολίτες.
Εμείς καλούμε τις συλλογικότητες του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος, τις δυνάμεις της Αριστεράς να καταγγείλουν αυτή την ακροδεξιά πολιτική εκστρατεία του Υπουργείου Άμυνας και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Να απαιτήσουμε ο Στρατός να μείνει πίσω από τη μάντρα του στρατοπέδου, εκεί που έκλεισε η Μεταπολίτευση των λαϊκών αγώνων τους θιασώτες και τους μηχανισμούς επιβολής του Ολοκληρωτισμού.
Μια αναγκαιότητα που επικαιροποιείται και αποκτά διαφορετική ποιότητα την εποχή του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου