Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Διεθνής Αμνηστία: Βαριές οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Αφριν από την Τουρκία

Διεθνής Αμνηστία: Βαριές οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Αφριν από την Τουρκία
Η Διεθνής Αμνηστία αναφέροντας πως στο Άφριν συμβαίνουν βαριές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πρόσθεσε πως υπεύθυνη για αυτό είναι η Τουρκία .
Η Διεθνής Αμνηστεία σε αναφορά της για το Άφριν αναφέρει πως ¨οι κάτοικοι του Άφριν υφίστανται διάφορες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από ένοπλες ομάδες οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν εξοπλισθεί από την Τουρκία¨.
Στην αναφορά καταγράφεται πως ¨Αυτές οι παραβιάσεις στις οποίες οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κάνουν τα στραβά μάτια, περιλαμβάνουν αυθαίρετες συλλήψεις, εξαφανίσεις ανθρώπων, κατασχέσεις και λεηλασίες¨.

Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει πως οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής και οι συμμορίες τους, έχουν κατασχέσει και τα σχολεία και εμποδίζουν την συνέχιση της εκπαίδευσης χιλιάδων παιδιών.

H διευθύντρια ερευνών της Διεθνούς Αμνηστίας Λιν Μααλούφ δήλωσε πως ¨Η στρατιωτική επιχείρηση και εισβολή του τουρκικού στρατού στο Άφριν, επιδείνωσε ακόμη περισσότερο τον πόνο των κατοίκων του Άφριν που επί χρόνια υπέστησαν έναν θανατηφόρο πόλεμο¨.

Η οργάνωση καλεί την Άγκυρα να ¨δώσει ένα τέλος στις παραβιάσεις¨, ενώ αναφέροντας την Τουρκία ως ¨δύναμη εισβολής¨ την κρίνει υπεύθυνη για αυτά που συμβαίνουν στο Άφριν.

https://anfturkce.com/rojava-surIye/af-Oerguetue-ankara-efrin-deki-ihlallere-derhal-son-vermeli-111538

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου