Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί: ένα καλό νέο που "σκορπά" ερωτήματα...


Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης.
Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες Τουρκικό δικαστήριο άφησε ελεύθερους τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Πέρασαν πάνω από 5 μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Για "αιφνιδιαστική κίνηση" κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί είχαν συλληφθεί την 1η Μαρτίου του 2018 όταν κατά την διάρκεια περιπολίας τους στον Έβρο μπήκαν 200 μέτρα σε τουρκικό έδαφος. Το δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα για αποφυλάκιση, απεφάνθη ότι δεν συντρέχουν πλέον λόγοι να είναι προφυλακιστέοι. Πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση δεν προβλέπει περιοριστικά μέτρα οπότε θα μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Τα τουρκικά μέσα κάνουν λόγο επίσης για μια «αιφνιδιαστική απόφαση».

Εμείς θεωρούμε ότι είναι μια σημαντική κίνηση.
Μια ευχάριστη εξέλιξη που δίνει μήνυμα ελπίδας πρώτα απ' όλα στους δύο στρατιωτικούς και στα αγαπημένα τους πρόσωπα που ζουν τόσο καιρό μέσα στην αγωνία.
Ένα καλό νέο μέσα στον ορυμαγδό απειλών για την ειρήνη σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο, αποτέλεσμα της τεράστιας σύγκρουσης των ανταγωνισμών ΗΠΑ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑΣ αλλά και της όξυνσης του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού δύο αδίστακτων αστικών τάξεων και κρατών για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τους δρόμους ενέργειας-εμπορίου.
Όμως όσο ΧΑΡΟΠΟΙΕΙ η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, τόσο Δημιουργεί Ερωτήματα. 
Φυσικά κάποιοι μπορεί να νοιώθουν ικανοποιημένοι από την απάντηση του Πάνου Καμμένου "για την θεία παρέμβαση της Παναγίας της Ελευθερώτριας...", αλλά μάλλον πρέπει να σκεφτούμε άλλες παραμέτρους των διεθνών σχέσεων!
Δεν ξεχνούμε ότι η σύλληψη των 2 Στρατιωτικών σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της εμπλοκής τους σε ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ προσφύγων!
Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου και Ερντογάν, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ εμμένουν στον Πόλεμο κατά των Προσφύγων, δεν αναθεωρούν τίποτε όσον αφορά την απάνθρωπη πολιτική τους, συνεχίζουν να συνεργάζονται... 
Οι συνέπειες της πολιτικής τους είναι τα πτώματα σε Έβρο και Αιγαίο...

Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις.
Κυρίως όμως θα καλέσουμε και την ώρα αυτή των "καλών νέων" το Εργατικό και Αντιπολεμικό κίνημα σε Εγρήγορση.
Γιατί τα συμφέροντα που συγκρούονται είναι τεράστια. 
Κυρίως γιατί και οι δύο αστικές κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν τους λαούς μας ως πιόνια, ως Αναλώσιμα πιόνια στην κούρσα των ανταγωνισμών τους.
Πιόνια για την επιβολή της αστικής πολιτικής τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της χώρας, καθώς ο κοινωνικός πόλεμος και οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις αποτελούν μια συνέχεια.
Αυτό μας θυμίζει ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος με την ανάρτηση του και η κυβέρνηση με την επιχείριση "ταύτισης Λαού-Στρατού", εντεινόμενης στρατιωτικοποίησης και επιβολής του σύγχρονου Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού, ευρωπαϊκής και νατοϊκής κοπής που απαιτεί ο ολοκληρωτικός καπιταλισμός τους.
  Ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μια φωτογραφία από την εικόνα της Παναγίας της Ελευθερώτριας.

Την ειρήνη στο Αιγαίο θα φέρει μόνο η κοινή πάλη του κόσμου της εργασίας σε Ελλάδα και Τουρκία, η Συναδέλφωση των Φαντάρων και η Άρνηση τους να ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ και να ΣΚΟΤΩΘΟΥΝ για τα αστικά-εθνικά τους συμφέροντα, για ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ.

Θυμίζουμε:
Απελευθέρωση των 2 στρατιωτικών: Αντίσταση στον Εθνικισμό και στην Πολεμοκαπηλία!
Οι πρόσφατες επιθετικές δηλώσεις του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου για τους δύο συλληφθέντες στρατιωτικούς, που γίνονται δεκτές με πανηγυρισμούς από γνωστά φιλοχρυσαυγίτικα μιλιταριστικά σάιτ, έχουν πολλούς αποδέκτες, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της χώρας.
Το ζήτημα της σύλληψης των δύο στρατιωτικών -με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες της για την συμμετοχή της στον βρώμικο στον Πόλεμο κατά των Προσφύγων, συνέπεια του οποίου υπήρξε η σύλληψη των δύο στελεχών-, εργαλειοποιείται! 
Των δηλώσεων του Πάνου Καμμένου, που εκφράζει την κυβερνητική πολιτική έχουν προηγηθεί αφιερώματα και ειδική έκδοση δημοσιογραφικού συγκροτήματος, ιδιοκτησίας συγκεκριμένου εφοπλιστή.
Το ζήτημα των συλληφθέντων -που πρέπει να Απελευθερωθούν άμεσα- επιλέγεται ως αιχμή του εθνικιστικού δόρατος για να καλλιεργηθεί η μισαλλοδοξία, να απαιτηθεί "εθνική ενότητα" και πολεμική ετοιμότητα  εν όψει των εξελίξεων με την κλιμάκωση της έντασης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα στην Κύπρο. 
Με νωπές τις μνήμες από το τεράστιο έγκλημα στο Μάτι εις βάρος δεκάδων συνανθρώπων μας από το Επιχειρηματικό κράτος Άμυνας/Ασφάλειας που προτάσσει τα Μνημόνια και τους Πολεμικούς εξοπλισμούς αλλά ΟΧΙ τις ανθρώπινες ζωές...
Και ενώ υπάρχουν συγκλονιστικές εκδηλώσεις εργατικής διεθνιστικής Αλληλεγγύης από τον Τουρκικό και Τουρκοκυπριακό λαό που δηλώνουν ότι "Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε, Κοινός είναι ο πόνος"...
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιλέγει ΤΩΡΑ να ακολουθήσει το επιθετικό πρότυπο των Αμερικανικών ενεργειών απέναντι στην Τουρκία. 
Εμείς καλούμε το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα, στην Ελλάδα και στην Τουρκία σε εγρήγορση.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Απάντηση μας ο Κοινός αγώνας Ελλήνων και Τούρκων Φαντάρων.
Απαιτείται  Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Θυμίζουμε τι συνέβη με την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
Καλούμε τον εργαζόμενο λαό μας σε ένταση των κοινωνικών αγώνων για την ανατροπή της εγκληματικής αντιμεταναστευτικής κυβερνητικής πολιτικής και της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.
Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους, την νεολαία και τον κόσμο της εργασίας στην συγκρότηση ενός ΜΑΖΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ενάντια στον Πόλεμο, τον Εθνικισμό, το Φασισμό, την κυβέρνηση και το κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου