Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Μιλιταριστική ΜΚΟ έβγαζε λεφτά εκμεταλλευόμενη τους πρόσφυγες-Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Αναδημοσιεύσαμε χτες την είδηση: Τριάντα μέλη MKO συμμετείχαν σε οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, http://diktiospartakos.blogspot.com/2018/08/mko.html

Tην ώρα που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες μέρες τουλάχιστον τρία κύματα αντιστάσεων-εξεγέρσεων των προσφύγων-μεταναστών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης (στη Μυτιλήνη, τη Θεσσαλονίκη, τη Μαλακάσα), έρχεται στο φως της δημοσιότητας η εξής είδηση: μια ΜΚΟ, η ERCI, μέλος του ομίλου ASPIDA, εφοπλιστικών συμφερόντων (σεκιουριτάδες εμπορικών πλοίων), κερδοφορεί εκμεταλλευόμενη τους πρόσφυγες-μετανάστες/-ιες, εμπορευόμενη τη μετακίνησή του (https://www.efsyn.gr/arthro/se-rolo-diakiniti-30-meli-tis-mko-erci-sti-lesvo). Αξιοποιώντας τις απαγορεύσεις, τον φράχτη του Έβρου, την πολεμική καταστροφή και την αιχμαλώτιση στο σύστημα hot spot-στρατόπεδο συγκέντρωσης που έχουν επιβάλλει Ελλάδα-Ε.Ε, ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ελληνικός στρατός, μαζί με τις ιδιωτικές εταιρείες που επιδοτούνται. 

Την ίδια στιγμή, διάφοροι Έλληνες εργαζόμενοι στη Μόρια ''απαιτούν περισσότερο μέτρα ασφαλείας'' απέναντι στους μετανάστες και τις μετανάστριες που αντιδρούν-προστατεύουν δηλαδή τον εαυτό τους από ''εργατικά ατυχήματα'':  

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ-Τις ρατσιστικές δολοφονίες που βασιλεύουν στη Μόρια. Τα ελληνικά στρατόπεδα συγκέντρωσης http://diktiospartakos.blogspot.com/2018/08/blog-post_620.html


Mάλιστα, το BBC έκανε ρεπορτάζ για τη Μόρια, "το χειρότερο στρατόπεδο προσφύγων στον κόσμο" 

To σκηνικό μιας "μεταμνημονικής Ελλάδας" και τον πανηγυρισμών της κυβέρνησης, αλλά και των ''εταίρων", όταν στην Ελλάδα έχουν νομιμοποιηθεί τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών-μεταναστριών, οι διαλυμένες εργασιακές σχέσεις, αλλά και οι δουλειές και οι μπίζνες με αντικείμενο της αιχμαλωτισμένες ζωές των άλλων. Αυτό συναντάμε σήμερα στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Τον ρατσισμό, τον εθνοπατριαρχικό μιλιταρισμό, την ακροδεξιά και το φασισμό ως οργανικό και χρήσιμο κομμάτι των πολιτισμένων κρατών. 

Σε λίγες μέρες έχουμε, στη ΔΕΘ, άλλο ένα μπαράζ εθνικισμού και κυβερνητικής προπαγάνδας. ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, Ν.Δ και λοιποί εφαρμοστές ή επίδοξοι εφαρμοστές των Μνημονίων, θα τσακώνονται και θα αυτοπαρουσιάζονται ως το "δημοκρατικό τόξο" απέναντι σε ακροδεξιούς-ρατσιστές που θα φωνάζουν για τη "μία και ελληνική Μακεδονία". Δήθεν σε αντιπαράθεση όλοι αυτοί μεταξύ τους, ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες για την κυβερνητική γραμμή προώθησης του εκφασισμού, ώστε να στηθεί για άλλη μια φορά το δίπολο "Καραμανλής ή τάνκς" http://diktiospartakos.blogspot.com/2018/08/blog-post_734.html 

Απέναντι σε όλα αυτά, θα το ξαναπούμε.

 ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ξεκινώντας από το κολαστήριο στη Μόρια. Να αναλάβουν οι οικονομικοί και στρατιωτικοί δολοφόνοι τις ευθύνες τους, να αναγκαστούν να τις αναλάβουν. Να σταματήσει ο πόλεμος, στον οποίο συμμετέχει πολύμορφα η Ελλάδα. 

Να αρνηθούμε να γίνουμε ανθρωποφύλακες. 

Να διεκδικήσουμε συλλογικά τα εργασιακά μας δικαιώματα, λιγότερες ώρες δουλειά, περισσότερο μισθό, απέναντι σε κυβέρνηση-Ε.Ε. 

Να γυρίσουμε την πλάτη στην εθνικιστική-πολεμοκάπηλη προπαγάνδα Ελλάδας-ΗΠΑ απέναντι στον τουρκικό λαό, να χτίσουμε πολυεθνικές-πολυπολιτισμικές κοινότητες αγώνα καταπιεσμένων-εργαζομένων. 

Δεν είμαστε φιλάνθρωποι με χρηματικά ανταλλάγματα. Είμαστε αλληλέγγοι και και αλληλέγγυες, απέναντι στον μιλιταρισμό και τον εθνικισμό, την εργοδοσία, και το σεξισμό. 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου