Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ


Όποιος ισχυρίζεται ότι στον Στρατό οι φαντάροι δεν έχουν δικαιώματα και δεν μπορούν να τα Υπερασπιστούν είτε δεν έχει καμιά σχέση είτε το λέει επίτηδες...
Οι αντιπαραθέσεις του Κινήματος των Φαντάρων είναι συνεχείς και η αδιάκοπη δράση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταφέρνει διαρκώς να αμφισβητεί του Παραλόγου τη Θητεία, που βεβαίως κρύβει όλη την αδίστακτη λογική του Ελληνικού Στρατού.

Επιβάλλοντας την Υποταγή, την Πειθαρχία, την άκριτη εκτέλεση κάθε παράνομης και απάνθρωπης διαταγής.
Όμως όλα αυτά αμφισβητούνται από τους φαντάρους του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Στρατός είναι ο χώρος που η νεολαία μπορεί να μετρά ΝΙΚΕΣ, μπορεί να κοντράρει την βάναυση χακί καθημερινότητα και να βελτιώνει τις Συνθήκες.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΧΕΙ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ύστερα από καταγγελία του Δικτύου Σπάρτακος στις 23 Μαίου για τις Άθλιες συνθήκες και τα καψόνια ήταν καθεστώς στα ΣΠΕΝ της Μυτιλήνης εκείνη την Περίοδο, τα επόμενα δύο διεξαχθείσα ΣΠΕΝ στο νησί μέσα στο καλοκαίρι δεν έγιναν στο στρατόπεδο της Καλλονής.
Είναι προφανής ο φόβος τους ότι άμα τα ΣΠΕΝ συνεχίζονταν στην Καλλονή θα υπήρχαν συνεχιζόμενες καταγγελίες για τις κακές συνθήκες με καψόνια, άθλιες εγκαταστάσεις, το κρύο νερό κ.ο.κ.
Πράγμα που έφερε και άμεσες βελτιώσεις στις συνθήκες διεξαγωγής των σχολείων και της διαβίωσης των φαντάρων.
Συνάδελφοι ο μόνος δρόμος για να νικήσουμε τον παραλογισμό του στρατού, για να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσής μας είναι να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά και να τα βάλουμε μαζί τους. 
Μη μασάτε.
Μη ψαρώνετε.
Αγωνιστείτε με το Δίκτυο Σπάρτακος μπορείτε να νικήσετε.

Θυμίζουμε:
23 Μαΐου 2018


ΣΠΕΝ Μυτιλήνης: καψόνια, άθλιες συνθήκες και ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ Αξιωματικοί που χτυπούν φαντάρους!


ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ Αξιωματικοί
ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Στρατιωτών με Σωματική Ικανότητα Ι3-Ι4
ΑΘΛΙΕΣ Συνθήκες
ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ και Θρησκοληψία
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 18 Μάη, τα ΣΠΕΝ της 2018 ‘Β ΕΣΣΟ. Σε πανελλαδικό επίπεδο οι άθλιες εγκαταστάσεις, η προετοιμασία του ειρηνικού πολίτη σε φονικό οπλίτη – βασικό στοιχείο της εκπαίδευσης-, η άνθηση του εθνικισμού, και τα καψώνια ήταν στον πυρήνα των σχολείων.

Δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν από τα παραπάνω τα ΣΠΕΝ που έγιναν στη Λέσβο. Ειδικότερα στο ΣΠΕΝ Καλλονής, οι εγκαταστάσεις ήταν άθλιες  -κάτι που το γνώριζαν τα ίδια τα στελέχη - . 4 τουαλέτες και 4 μπάνια για 70 άτομα του ισογείου, με ταυτόχρονες βλάβες, διακοπές νερού – που ποτέ δεν ήταν ζεστό . Τα μαγειριά στάθηκαν ανεπαρκή να χωρέσουν τα 100+ άτομα του ΣΠΕΝ με αποτέλεσμα να επικρατεί πανικός.
Φυσικά δεν έλειψαν και τα καψώνια και η συνεχή επιβολή τιμωριών. Το 4κ (4 μέρες κράτηση) ήταν βούτυρο. Συγκεκριμένος λοχίας  καθώς και ανθυπολοχαγός με απαράδεκτη συμπεριφορά –και κάλυψη από τα ανώτερα στελέχη – έδιναν μόλις 10 λεπτά προκειμένου οι φαντάροι να λάβουν το πρωινό τους, με αποτέλεσμα οι τελευταία να μένουν πεινασμένοι μπροστά στις απαιτήσεις τις εκπαίδευσης. Μάλιστα ο συγκεκριμένος λοχίας, είχε τρέλα με την καθαριότητα – ενώ ταυτόχρονα πέταγε σκουπίδια επιδεικτικά μπροστά στους φαντάρους, την ώρα των καθαριοτήτων – είχε βάλει  τους στρατιώτες να καθαρίσουν 5 φορές τις τουαλέτες σε μία μέρα. Το αποκορύφωμα ότι έβαλε εξοδούχους στρατιώτες να καθαρίσουν τις τουαλέτες μετά το σιωπητήριο στις 11 το βράδυ.
Ξεχωριστή μνεία απαιτούν τα ΣΠΕΝ αόπλων (Ι3 και Ι4) στο 221 ΤΕ στην Μυτιλήνη. Αφενός πρώτη φορά υλοποιήθηκαν ΣΠΕΝ αόπλων, κάτι που διευρύνει ακόμα περισσότερο το χάσμα μεταξύ του φαντάρου μαχητή και του «γιωτά» - φαντάρου αγγαριομάχου, διαμορφώνοντας ένα σύγχρονο καιάδα, όπου οι «ανίκανοι» θα υποτάσσονται στους ικανούς. Χαρακτηριστική έμεινε η ρητορική ερώτηση του ταξίαρχου προς τους άοπλους στρατιώτες: «Αν ένας Ι1 πεθάνει δίπλα σου στον πόλεμο, εσύ δεν θα πάρεις το όπλο του;» Ταυτόχρονα, η πλειονότητα των ΕΠΟΠ αποδοκίμαζε την ύπαρξη αόπλων στρατιωτικών και ειδικά το συγκεκριμένο σχολείο ΣΠΕΝ, ρωτώντας συνέχεια τους φαντάρους αν έχουν όπλο ή όχι
Στα συγκεκριμένα ΣΠΕΝ τα καψώνια έδιναν και έπαιρναν. Παρόλη την «ειδική μνεία» που υπήρχε όσον αφορά τις αυξημένες ανάγκες των Ι3 και Ι4, τα «σινουκ» (βίαιο ξέστρωμα κρεβατιών) στις επιθεωρήσεις ήταν κάτι το λογικό. Ξεχωριστό περιστατικό ήταν όταν φαντάρος αρνήθηκε να πέσει για κάμψεις που του επέβαλλε δόκιμος. Μετά τον τσαμπουκά που επέδειξε ο φαντάρος, ο Δόκιμος φρόντισε να τιμωρήσει το σύνολο των στρατιωτών με συνεχιζόμενα παραγγέλματα, αγνοώντας πλήρως τα ορθοπεδικά προβλήματα του μεγαλύτερου κομματιού των εκπαιδευομένων.  Ο ίδιος δόκιμος μετά από σχετική ερώτηση περί θρησκευτικών αντιλήψεων, ξεκίνησε καταιγιστικές ερωτήσεις που αποσκοπούσαν στην αναγνώριση του εθνικού ιδεώδους ή όχι, συγκεκριμένων φαντάρων που δεν ήταν θρησκευόμενοι, ενώ οι υπόλοιποι κάτω από την «ομπρέλα του χριστιανισμού» δεν ερωτήθηκαν τίποτα.
Τέλος δεν πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός, όπου στον χαιρετισμό του συνόλου των ΣΠΕΝ Λέσβου, από τον διοικητή της ΑΣΔΕΝ στο Καμμένο Δασός, παρουσιάστηκε περιστατικό τραμπουκισμού φαντάρου από ανθυπολοχαγό, όπου ο τελευταίος χτύπησε στο κράνος τον στρατιώτη σε ένδειξη υπεροχής πάνω σε διαπληκτισμό. Ο συγκεκριμένος ανθυπολογαχός είχε πολύ «προχωρημένες απόψεις» πάνω στην ανωτερότητα του ελληνικού πολιτισμού, ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι «Μάο Μάο».
Φαντάροι από ΣΠΕΝ Λέσβου

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου