Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ στο 221 Τάγμα Μυτιλήνης: έδωσαν πίσω τα κινητά που αφαίρεσαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ μετά τις καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

"Τα κινητά επεστράφησαν, σας ευχαριστούμε".
Το μήνυμα αυτό μας έστειλαν φαντάροι πιστοποιώντας τη μεγάλη υποχώρηση της Διοίκησης του 221 Τάγματος Μυτιλήνης που έδωσε πίσω τα κινητά χωρίς κάμερα που είχε αφαιρέσει από τους νεοσύλλεκτους φαντάρους.
Παράλληλα, υποσχέθηκε να παραδώσει και τα υπόλοιπα κινητά με κάμερα το Σαββάτο, όταν και θα πάρουν τις μεταθέσεις τους οι συνάδελφοι.
Πρέπει να τονίσουμε όμως και την τεράστια κινητοποίηση της Ιεραρχίας που προκάλεσαν οι ανακοινώσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Η πρώτη μας ανακοίνωση δημοσιεύεται την Τετάρτη (19/9) το βράδυ και την επομένη ο Στρατηγός επισκέπτεται το 221 Τάγμα στη Μυτιλήνη.
Η δεύτερη ανακοίνωση δημοσιεύεται την Παρασκευή 21/9, ενώ γίνονται τηλεφωνικές παρεμβάσεις τόσο στο 221 Τάγμα, όσο και στο ΓΕΣ.
Το ΓΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΊΤΑΙ, ψάχνει τις καταγγελίες και ουσιαστικά επιβεβαιώνονται τα όσα καταγγέλλουμε από την πρώτη στιγμή, παρά τις όποιες δικαιολογίες!
Το μέγα θέμα όμως που αναδεικνύεται είναι η ίδια η ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ που είναι ένα ακραίο, αναχρονιστικό, αυταρχικό κατασταλτικό μέτρο.
Πηγές του Πενταγώνου επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για μια διαταγή που αφορά μόνο τους νεοσύλλεκτους, αφού τα στελέχη, με πρόσχημα ότι έχουν διαπίστευση, κρατούν τα σύγχρονα κινητά τους.        
Η Διαταγή αποσκοπεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ να απαγορεύσει την πληροφόρηση του λαού μας για ότι βρώμικο, ανήθικο, βασανιστικό, εθνικιστικό κυριαρχεί στον Ελληνικό Στρατό!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΚΑΜΕΡΑ.
Το θέμα είναι να μην γίνονται καψόνια, να μην κυριαρχεί η βρωμιά και η δυσωδία, να μην γίνεται φασιστική και εθνικιστική προπαγάνδα...
Όχι να μην καταγράφεται από τα κινητά των φαντάρων.
Όμως ένα ακραίο αυταρχικό μέτρο του επίσης ακραίου πρώην ΑΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου συντηρείται από την Ακροδεξιά ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας.
Διαβάστε και βγάλετε τα συμπεράσματα σας...  

Η Διοίκηση στο 221 Τάγμα Μυτιλήνης γιατί παρακρατά ΠΑΡΑΝΟΜΑ τα κινητά των φαντάρων;

Η Διοίκηση στο 221 Τάγμα Μυτιλήνης συνεχίζει να παρακρατά ΠΑΡΑΝΟΜΑ τα κινητά των νεοσύλλεκτων φαντάρων που τους τα έχει αφαιρέσει από την Δεύτερα 17/9/2018, πρώτη μέρα κατάταξης.
Η Διοίκηση προφασίζεται την διαταγή του πρώην ΑΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου.

Όμως η διαταγή αυτή Απαγόρευε τα κινητά με κάμερα και όχι τα παλιά κινητά χωρίς κάμερα.

Και φυσικά τα απαγόρευε για όλους.

Είναι χαρακτηριστικό και εξίσου αποκαλυπτικό ότι ενώ η Απαγόρευση αφορά το σύνολο του προσωπικού, οι διοικητές-αξιωματικοί-υπαξιωματικοί κάνουν χρήση των σύγχρονων κινητών με κάμερα την ώρα που τα αρπάζουν από τους φαντάρους.

Αποδεικνύοντας ότι με πρόφαση τη διαφύλαξη του απορρήτου των μονάδων, ουσιαστικά επιδιώκουν να διαφυλάξουν το Απόρρητο στα καψόνια, τη βωμολοχία, την εθνικιστική προπαγάνδα, τη βρωμιά και την έλλειψη μέτρων υγιεινής. 

Αξίζει να επισημάνουμε ότι η διοίκηση του 221 Τάγματος υποσχέθηκε να επιστρέψει τα κινητά το Σαββατοκύριακο όπου οι φαντάροι έχουν έξοδο!
Εμείς ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να επιστραφούν άμεσα στους νεοσύλλεκτους συναδέλφους.
Καλούμε τους φαντάρους και τους γονείς τους να Παραπονεθούν για αυτή την Αυθαιρεσία και να τα ζητήσουν πίσω.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ έκανε για δεύτερη φορά παρέμβαση στο ΓΕΣ ζητώντας τη διερεύνηση της κατάστασης.
Περιμένουμε τα αποτελέσματα των κινήσεων του ΓΕΣ.
Θυμίζουμε:

221 Τάγμα Μυτιλήνη: Βούτηξαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ τα κινητά των νεοσυλλέκτων!

Πραγματικά, ο Ελληνικός Στρατός είναι ένα μοναδικό άνδρο Παρανομίας και Αυθαιρεσίας.
Οι διοικητές των Μονάδων κάνουν ότι θέλουν....
Γράφουν στις παλιές τους τις αρβύλες τους Νόμους και τις Διαταγές!
Στο 221 Τάγμα της Μυτιλήνης οι νεοσύλλεκτοι φαντάροι διατάχθηκαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ να παραδώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα.
Ενώ η διαταγή του ΓΕΣ Απαγορεύει τα σύγχρονα κινητά με κάμερα, από τους φαντάρους "άρπαξαν" κυριολεκτικά και παραβιάζοντας τις σχετικές διαταγές όλα τα κινητά.
Φαίνεται ότι διοικητές είναι υπεράνω του Νόμου!
Δεν χρειάζεται βεβαίως και πολύ φαντασία για να καταλάβει κανείς γιατί πήραν τα κινητά από τους φαντάρους...Την ανοργανωσιά, την τσαπατσουλιά και την αυθαιρεσία τους επιχειρούν να οχυρώσουν "σηκώνοντας" στεγανά!
Από την άλλη μεριά μπείτε στην ψυχολογία αυτών των γονιών που ο Στρατός τους άρπαξε το παιδί για να το εκμεταλλευτεί με τον πιο άγριο τρόπο, να μην μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους.
Εμείς ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τη διοίκηση του 221 Τάγματος Μυτιλήνης να επιστρέψει αμέσως τα κινητά.
Μάλιστα, η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ επικοινώνησε με το ΓΕΣ για να διαμαρτυρηθεί και να ζητήσει να μπει φραγμός στην Αυθαιρεσία.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Η διαταγή του ΓΕΣ για τα κινητά με κάμερα αφορά μόνο τους φαντάρους και όχι τους αξιωματικούς που τα χρησιμοποιούν κανονικά.
Ο Στρατός θεωρεί ¨εσωτερικό εχθρό" τον φαντάρο, τον εκμεταλλεύεται, τον καταπιέζει, τον καταστέλλει.  
Πάρτε μια γεύση από το 221 Τάγμα στη Μυτιλήνη

ΣΠΕΝ Μυτιλήνης: καψόνια, άθλιες συνθήκες και ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ Αξιωματικοί που χτυπούν φαντάρους!


ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ Αξιωματικοί
ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Στρατιωτών με Σωματική Ικανότητα Ι3-Ι4
ΑΘΛΙΕΣ Συνθήκες
ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ και Θρησκοληψία
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 18 Μάη, τα ΣΠΕΝ της 2018 ‘Β ΕΣΣΟ. Σε πανελλαδικό επίπεδο οι άθλιες εγκαταστάσεις, η προετοιμασία του ειρηνικού πολίτη σε φονικό οπλίτη – βασικό στοιχείο της εκπαίδευσης-, η άνθηση του εθνικισμού, και τα καψώνια ήταν στον πυρήνα των σχολείων.

Δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν από τα παραπάνω τα ΣΠΕΝ που έγιναν στη Λέσβο. Ειδικότερα στο ΣΠΕΝ Καλλονής, οι εγκαταστάσεις ήταν άθλιες  -κάτι που το γνώριζαν τα ίδια τα στελέχη - . 4 τουαλέτες και 4 μπάνια για 70 άτομα του ισογείου, με ταυτόχρονες βλάβες, διακοπές νερού – που ποτέ δεν ήταν ζεστό . Τα μαγειριά στάθηκαν ανεπαρκή να χωρέσουν τα 100+ άτομα του ΣΠΕΝ με αποτέλεσμα να επικρατεί πανικός.
Φυσικά δεν έλειψαν και τα καψώνια και η συνεχή επιβολή τιμωριών. Το 4κ (4 μέρες κράτηση) ήταν βούτυρο. Συγκεκριμένος λοχίας  καθώς και ανθυπολοχαγός με απαράδεκτη συμπεριφορά –και κάλυψη από τα ανώτερα στελέχη – έδιναν μόλις 10 λεπτά προκειμένου οι φαντάροι να λάβουν το πρωινό τους, με αποτέλεσμα οι τελευταία να μένουν πεινασμένοι μπροστά στις απαιτήσεις τις εκπαίδευσης. Μάλιστα ο συγκεκριμένος λοχίας, είχε τρέλα με την καθαριότητα – ενώ ταυτόχρονα πέταγε σκουπίδια επιδεικτικά μπροστά στους φαντάρους, την ώρα των καθαριοτήτων – είχε βάλει  τους στρατιώτες να καθαρίσουν 5 φορές τις τουαλέτες σε μία μέρα. Το αποκορύφωμα ότι έβαλε εξοδούχους στρατιώτες να καθαρίσουν τις τουαλέτες μετά το σιωπητήριο στις 11 το βράδυ.
Ξεχωριστή μνεία απαιτούν τα ΣΠΕΝ αόπλων (Ι3 και Ι4) στο 221 ΤΕ στην Μυτιλήνη. Αφενός πρώτη φορά υλοποιήθηκαν ΣΠΕΝ αόπλων, κάτι που διευρύνει ακόμα περισσότερο το χάσμα μεταξύ του φαντάρου μαχητή και του «γιωτά» - φαντάρου αγγαριομάχου, διαμορφώνοντας ένα σύγχρονο καιάδα, όπου οι «ανίκανοι» θα υποτάσσονται στους ικανούς. Χαρακτηριστική έμεινε η ρητορική ερώτηση του ταξίαρχου προς τους άοπλους στρατιώτες: «Αν ένας Ι1 πεθάνει δίπλα σου στον πόλεμο, εσύ δεν θα πάρεις το όπλο του;» Ταυτόχρονα, η πλειονότητα των ΕΠΟΠ αποδοκίμαζε την ύπαρξη αόπλων στρατιωτικών και ειδικά το συγκεκριμένο σχολείο ΣΠΕΝ, ρωτώντας συνέχεια τους φαντάρους αν έχουν όπλο ή όχι
Στα συγκεκριμένα ΣΠΕΝ τα καψώνια έδιναν και έπαιρναν. Παρόλη την «ειδική μνεία» που υπήρχε όσον αφορά τις αυξημένες ανάγκες των Ι3 και Ι4, τα «σινουκ» (βίαιο ξέστρωμα κρεβατιών) στις επιθεωρήσεις ήταν κάτι το λογικό. Ξεχωριστό περιστατικό ήταν όταν φαντάρος αρνήθηκε να πέσει για κάμψεις που του επέβαλλε δόκιμος. Μετά τον τσαμπουκά που επέδειξε ο φαντάρος, ο Δόκιμος φρόντισε να τιμωρήσει το σύνολο των στρατιωτών με συνεχιζόμενα παραγγέλματα, αγνοώντας πλήρως τα ορθοπεδικά προβλήματα του μεγαλύτερου κομματιού των εκπαιδευομένων.  Ο ίδιος δόκιμος μετά από σχετική ερώτηση περί θρησκευτικών αντιλήψεων, ξεκίνησε καταιγιστικές ερωτήσεις που αποσκοπούσαν στην αναγνώριση του εθνικού ιδεώδους ή όχι, συγκεκριμένων φαντάρων που δεν ήταν θρησκευόμενοι, ενώ οι υπόλοιποι κάτω από την «ομπρέλα του χριστιανισμού» δεν ερωτήθηκαν τίποτα.
Τέλος δεν πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός, όπου στον χαιρετισμό του συνόλου των ΣΠΕΝ Λέσβου, από τον διοικητή της ΑΣΔΕΝ στο Καμμένο Δασός, παρουσιάστηκε περιστατικό τραμπουκισμού φαντάρου από ανθυπολοχαγό, όπου ο τελευταίος χτύπησε στο κράνος τον στρατιώτη σε ένδειξη υπεροχής πάνω σε διαπληκτισμό. Ο συγκεκριμένος ανθυπολογαχός είχε πολύ «προχωρημένες απόψεις» πάνω στην ανωτερότητα του ελληνικού πολιτισμού, ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι «Μάο Μάο».
Φαντάροι από ΣΠΕΝ Λέσβου

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου