Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Με κάμερες εντείνουν τον πόλεμο κατά των μεταναστών στον Έβρο και τις δικαιολογούν με την σύλληψη των 2 Ελλήνων Στρατιωτικών!

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης των 2 Ελλήνων Στρατιωτικών στον Έβρο, το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αποκάλυψε ότι ήταν αποτέλεσμα της ανεύθυνης και επικίνδυνης εμπλοκής τους στον πόλεμο κατά των προσφύγων, καθώς κυνηγώντας εξασθενημένους μετανάστες βρέθηκαν 250 μέτρα εντός της Τουρκίας, για να συλληφθούν από Τούρκους στρατιώτες.
Από την πρώτη στιγμή το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ βρέθηκε απέναντι στην κυβερνητική προπαγάνδα, τους ακροδεξιούς αναλυτές και στρατοκράτες, που σε αγαστή συνεργασία με τους δημοσιογράφους καλλιέργησαν τον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία.
Από την πρώτη στιγμή το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ όμως βρέθηκε απέναντι σε ΚΚΕ και ΛΑΕ, που έπαιξαν και παίζουν σοβαρό ρόλο στην καλλιέργεια κλίματος "εθνικών κινδύνων", αποκρύπτοντας τους πραγματικούς όρους του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού πίσω από την μονότονη ανάδειξη μονάχα των όρων της "τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας"!    

Ο πόλεμος κατά των προσφύγων-μεταναστών έχει ένα ξεκάθαρο ΤΑΞΙΚΟ περιεχόμενο.
Έχει συγκεκριμένες ευθύνες για το ελληνικό κράτος που ήδη πολεμά και στέλνει πολεμικά μέσα και προσωπικό σε περιοχές πολέμου και ζώνες έντονης ιμπεριαλιστικής παρέμβασης, θωρακίζοντας ταύτοχρονα τα σύνορα της Ευρώπης Φρούριο -απαραίτητη προϋπόθεση για να διεξαχθούν οι επεμβάσεις σε Αφρική και Μέση Ανατολή.
Έχει συγκεκριμένα πολιτικά κέρδη και οικονομικά οφέλη. Όχι μόνο από την ανάδειξη του Ελληνικού κράτους σε ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ των λαών της περιοχής και τις συνακόλουθες διεκδικήσεις σε ΑΟΖ-ενεργειακά κοιτάσματα, αλλά και στη διεκδίκηση μεριδίου από την λεία του Πολέμου και της επιβολής Ασφάλειας!
Σε αυτό το παιχνίδι εμπλέκονται πολεμικές βιομηχανίες και εταιρείες του χώρου ασφάλειας, καθηγητές και πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Για μια ακόμη φορά ο μπαμπούλας του "Εξ Ανατολάς Κινδύνου" θα χρησιμοποιηθεί για να αποκρύψει τα χυδαία σχέδια του ελληνικού κράτους που για μια ακόμη φορά στρέφεται κατά των αδυνάτων, των προσφύγων-μεταναστών!

Εξάλλου, στην πρόσφατη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, συμφώνησαν να ενισχυθεί η συνεργασία των δύο χωρών για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, ενώ στο τραπέζι βρέθηκε, επίσης, το ζήτημα της ασφάλειας και της τρομοκρατίας! 
Και τρομοκρατία θεωρούνται οι Κούρδοι αγωνιστές, αλλά και οι Κούρδοι-Τούρκοι Πολιτικοί πρόσφυγες που Παραδίδονται στο αυταρχικό Τουρκικό καθεστώς από την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα των "ΝΕΩΝ" του Μαρινάκη -που βρίσκεται σε πόλεμο με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (;)- και το ποίο αναπαράγεται από πλειάδα μιλιταριστικών-εθνικιστικών μέσων "
 Η σύλληψη Μητρετώδη και Κούκλατζη αλλάζει τα πάντα στον Έβρο. Η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις Καστανιές, ήταν η αφορμή να ανέβει το επίπεδο ασφαλείας στις Ένοπλες Δυνάμεις προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερη επιτήρηση των συνόρων. Τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρονικά «μάτια” και «αυτιά” έχουν προστεθεί στο υπάρχον αμυντικό οπλοστάσιο των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ”. Με τη βοήθεια των νέων συστημάτων επιτυγχάνεται. Η κίνηση του «Πενταγώνου” είναι ενδεικτική των προθέσεων του προκειμένου το επίπεδο ετοιμότητας των μάχιμων μονάδων και σχηματισμών στην περιοχή να παραμείνει υψηλό. βΜπορεί ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης να επέστρεψαν, αλλά η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας και το Μαξίμου, κρίνουν ότι οι κίνδυνοι ασύμμετρων επεισοδίων στα σύνορα από την τουρκική πλευρά δεν έχουν εκλείψει, όπως αναφέρει η εφημερίδα. http://www.enoplos.gr

Είναι όντως έτσι τα πράγματα όπως τα γράφει ο Απόστρατος Στρατιωτικός από το σάιτ enoplos.gr;
Μια σύντομη έρευνα στο ίντερνετ αποκαλύπτει διαστάσεις που η συγκεκριμένη αρθρογραφία αποκρύπτει, καθώς η εγκατάσταση των καμερών στον Έβρο εξυπηρετεί και εντάσσεται ήδη από το 2016 (!) στον πόλεμο κατά των προσφύγων-μεταναστών που διεξάγουν Ευρωπαϊκή Ένωση, ελληνική και τουρκική κυβέρνηση.
Διαβάζουμε λοιπόν:





Κάμερες καρδιακών παλμών και θερμότητας στα σύνορα στον Έβρο 20-05-2016

Ηλεκτρονικό «μάτι» στα ελληνοτουρκικά σύνορα και στην παραποτάμια περιοχή του Έβρου θα εντοπίζει… καρδιακούς παλμούς και την θερμότητα του ανθρώπινου σώματος. 
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξασφάλισε από το ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας και Εξωτερικών Συνόρων χρηματοδότηση 15.000.000 ευρώ, μεγάλο μέρος των οποίων θα χρησιμοποιηθούν στην επέκταση της ηλεκτρονικής επιτήρησης των χερσαίων συνόρων μας με την Τουρκία.
Αρχικά, με προοπτική αύξησης, θα τοποθετηθούν 21 κάμερες ανίχνευσης καρδιακών παλμών και 40 θερμικές κάμερες, οι οποίες θα είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους και θα μεταδίδουν εικόνα και σήμα σε ένα ενιαίο κέντρο επιχειρήσεων για τον εντοπισμό κίνησης παράτυπων μεταναστών.
Από την χρησιμοποίηση των καμερών θα εξασφαλιστούν και ανθρώπινοι πόροι, οι οποίοι θα μπορούν να διατεθούν σε άλλες αποστολές. Όπως επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, η χώρα μας πήρε «έκτακτα» από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2016 περίπου 3.000.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 600.000 ευρώ θα διατεθούν για την στήριξη του σχεδίου «ΑΣΠΙΔΑ» στην προστασία των συνόρων μας με την Τουρκία για τον εντοπισμό παράτυπων μεταναστών, και τα υπόλοιπα 2.500.000 ευρώ για την στήριξη των δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας στα νησιά.  Πηγή: thetoc.gr
Εμείς επιλέγουμε να θυμόμαστε και να παλεύουμε ενάντια στους Πολέμου τους: 

Και όμως, Ελληνικό και Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ στον πόλεμο κατά των προσφύγων!


Μπορεί ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός να κλιμακώνεται για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα...
Μπορεί τα δύο κράτη να έχουν μπει ξανά στην κούρσα του ανταγωνισμού των εξοπλισμών...
Αλλά υπάρχει ένα τομέας όπου τα δύο κράτη και οι Ναυτικές Πολεμικές Δυνάμεις τους να συνεργάζονται στενά:
είναι ο Πόλεμος κατά των Προσφύγων, πλευρά του κοινωνικού πολέμου που τα εθνικά αστικά κράτη και το ΝΑΤΟ διεξάγουν με συνέπεια.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλο το αστικό σύστημα εξουσίας επιχειρούν να αποκρύψουν δύο πράγματα:
το πως αλληλοσυνδέεται ο εμφύλιος πόλεμος ανάμεσα στον κόσμο της εργασίας και του πλούτου με την πιθανότητα της Διακρατικής ελληνοτουρκικής πολεμικής σύγκρουσης και το σύνολο των ενδοιμπεραλιστικών ανταγωνισμών και επεμβάσεων το ότι το Ελληνικό και Τουρκικό κράτος μπορεί να ανεβάζουν τους μεταξύ τους τόνους, αλλά ταυτόχρονα ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ! 
Αυτό το κρύβουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα κανάλια και τα σαιτ!

Την Συνεκπαίδευση Ελληνικών πολεμικών πλοίων και τουρκικής φρεγάτας στο Αιγαίο στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ...

Σε κοινή εκπαίδευση με την τουρκική φρεγάτα TCG GEMLIK βρέθηκαν τη Δευτέρα πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, «τη Δευτέρα (30/4) μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας συνεκπαιδεύτηκαν με μονάδες του ΝΑΤΟ στη θαλάσσια περιοχή του κεντρικού Αιγαίου Πελάγους»
Από ελληνικής πλευράς στη συνεκπαίδευση πήραν μέρος η φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ μετά του οργανικού της ελικοπτέρου (τύπου S70B, Aegean Hawk), η πυραυλακάτος ΜΥΚΟΝΙΟΣ και η κανονιοφόρος ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ, καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.
Από την πλευρά της Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης Standing NΑΤΟ Maritime Group 2 -SNMG2 συμμετείχαν το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS DUNCAN, η ισπανική φρεγάτα ESPS VICTORIA, η γερμανική φρεγάτα FGS BAYERN, και η τουρκική φρεγάτα TCG GEMLIK.
«Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας και ετοιμότητας, καθώς και στην προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των συμμετεχόντων σε Συμμαχικό επίπεδο», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΓΕΝ.

Είναι η πρώτη φορά φέτος;
ΟΧΙ

Σε ανακοίνωση μας το Φεβρουάριο γράφαμε:
Και όμως, το Πολεμικό Ναυτικό Ελλάδας-Τουρκίας εκπαιδεύεται μαζί στο ΝΑΤΟ κατά των προσφύγων
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΦΕΡΝΕΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ!
Συνεκπαίδευση μεταξύ φρεγάτας του Πολεμικού μας Ναυτικού και πλοίων της Μονίμου Ναυτικής Δυνάμεως του ΝΑΤΟ SNMG-2 πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή του κεντρικού Αιγαίου πελάγους.
Η συνεκπαίδευση αυτή πραγματοποιήθηκε χθες και ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΝ, είχε τη μορφή PASSSEX και από ελληνικής πλευράς συμμετείχε η φρεγάτα «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ», με το οργανικό της ελικόπτερο AB-212ASW, με μονάδες της ΝΑΤΟϊκής SNMG-2, δηλ. το βρετανικό αντιτορπιλλικό HMS “DUNCAN” και την τουρκική φρεγάτα TCG “GAZIANTEP” στη θαλάσσια περιοχή του κεντρικού Αιγαίου πελάγους.
«Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας και ετοιμότητας καθώς και στην προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των συμμετεχόντων σε Συμμαχικό επίπεδο» σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου του ΓΕΝ.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες.
♦ Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσής τους. Στήριξη των αναγκών και των δικαιωμάτων τους με στόχο την αυτοοργάνωση της ζωής τους.
♦ Ανοιχτά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας. Ούτε κλειστά, ούτε ημίκλειστα. Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
♦ Όχι στους πολέμους και στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς. Επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτών από τις ξένες χώρες.
♦ Σύνορα ανοιχτά. Όχι σε χώρες-φυλακές.
Εμείς απαιτούμε
– ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
– ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Ε.Ε.
– ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ-Ε.Ε.
– ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
– ΜΑΖΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου