Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Θρήνος και οργή για τον 44χρονο αρχιλοχία που «έσβησε» χωρίς ασθενοφόρο


99 συνάνθρωποι μας χάθηκαν στο Μάτι αποκαλύπτοντας τις τραγικές ελλείψεις σε πυροσβεστικά αεροσκάφη και πυροσβέστες.
Την χρονιά που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δαπάνησε ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ για πολεμικά αεροσκάφη F16, ORION, πυραύλους και συζητά για αγορά γαλλικών φρεγατών. Γιατί αυτές είναι οι επιλογές της κυβέρνησης: η ένταση του κοινωνικού πολέμου και οι περικοπές θα πριμοδοτήσουν τους όρους που θα δοθεί η αντιπαράθεση με την Τουρκία, ο ανταγωνισμός για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα.
Την ώρα λοιπόν που γίνονται οι υπέρογκες αυτές πολεμικές δαπάνες, συνάνθρωποι χάνονται γιατί δεν υπάρχουν οδηγοί στα ασθενοφόρα, γιατροί στα Κέντρα Υγείας.
Σαν το δραματικό περιστατικό της απώλειας του 44χρονου αρχιλοχία που «έσβησε» χωρίς ασθενοφόρο.
Αποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος δεν μπορούν να εγγυηθούν την Ασφάλεια των πολιτών.
Η μνημονιακή τους πολιτική και οι πολεμικές τους δαπάνες σκοτώνουν.
Πανικός και αναστάτωση προχθές στην εμποροπανήγυρη του Βελεστίνου. Στις 11:55 το βράδυ ένας 44χρονος Βολιώτης αισθανόταν ξαφνική αδιαθεσία και κατέρρεε σε τραπέζι, ενώ η βραδινή βάρδια του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου ήταν κενή ελλείψει οδηγών…
Πρόκειται για τον αρχιλοχία στην 64 Μ.Ε. του στρατοπέδου Γεωργούλα Δημήτρη Κανούλη, γιο του αρχιδιαιτητή Σπύρου Κανούλη. Ο άτυχος άνδρας δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να σωθεί.
Το τραγικό συμβάν προκάλεσε μεγάλη οργή. Πολίτες που ήταν στην εμποροπανήγυρη διαμαρτύρονταν για τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου. 
Για τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο τελικά έσπευσε στον τόπο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Βόλου. Το πλήρωμα παρέλαβε τον αρχιλοχία και τον διακόμισε στο Αχιλλοπούλειο, όπου διαπιστώθηκε και τυπικά ο θάνατός του.
Ο Δημήτρης Κανούλης κηδεύτηκε χθες στις 5.30 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Βόλου παρουσία πλήθους κόσμου που έσπευσε για το τελευταίο αντίο, αλλά και για να συμπαρασταθεί στην οικογένειά του.
Κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει στην τραγική κατάληξη.
Όπως και Κανένας δεν μπορούσε να πιστεύσει το άγριο κυβερνητικό έγκλημα στο Μάτι.
Όσο λοιπόν κοιτούμε Απαθείς το ένα έγκλημα μετά το άλλο, όσο παρακολουθούμε χωρίς να αντιδρούμε την εθνικιστική προπαγάνδα, οι πλούσιοι θα οργανώνουν τον νέο γύρο λεηλασίας μας στο όνομα "της εθνικής ανάπτυξης" και ο θάνατος θα μας χτυπά την πόρτα...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου