Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Πολεμικό ηφαίστειο η Ανατολική Μεσόγειος για ΑΟΖ-Κοιτάσματα και μοιρασιά της Συρίας

Τι σχέση έχουν οι λαοί της Μεσογείου με όλα αυτά;
Γιατί να εμπλακεί ο λαός μας και ιδιαίτερα οι Φαντάροι της ΕΛΔΥΚ με την τεράστια μοιρασιά της ιμπεριαλιστικής λείας;
Και όμως μπροστά μας δεν ξεδιπλώνονται μόνο οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, αλλά όλη η εθνικιστική και πολεμοκάπηλη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που με πρωτεργάτες τους Τσίπρα-Καμμένο-Κοτζιά προωθούν την "προνομιακή συμμαχία" με τις ΗΠΑ, προκάλεσαν την διπλωματική σύγκρουση με την Ρωσία, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο ναυάγιο των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού!
Επιδιώκοντας την εξυπηρέτηση των ελληνικών αστικών στρατηγικών συμφερόντων προκαλούν την απογείωση του ανταγωνισμού με το Τουρκικό κράτος που έχει αντίστοιχους στόχους, εμπλέκουν τον λαό μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που λαμβάουν πρωτόγνωρα πολεμικά χαρακτηριστικά.
Μιλούν για Ειρήνη, Ευημερία, Ασφάλεια, Σταθερότητα όταν γεμίζουν την ελληνική επικράτεια με Αμερικανικές βάσεις, ενώ επιδιώκουν την αποστολή ελληνικών στρατευμάτων στο εξωτερικό για να πολεμήσει, όταν συμμετέχουν ήδη στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. 
Δεν είναι τυχαίος ούτε ο χρόνος, ούτε το περιεχόμενο των συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν σήμερα μεταξύ του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) των ΗΠΑ-Chairman of the Joint Chiefs of Staff, General Joseph F. Dunford, US Marine Corps.


Ας δούμε τι διαδίδουν όλα τα καθεστωτικά μέσα:

Κατά τη συνάντηση μεταξύ των δύο Αρχηγών συζητήθηκε το διεθνές περιβάλλον ασφαλείας, με έμφαση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, Βόρειας Αφρικής και Μέσης Ανατολής. Επίσης, έγινε επισκόπηση της υφιστάμενης διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας, και εξετάσθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω διεύρυνσής της.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στις τοποθετήσεις του, επισήμανε μεταξύ άλλων:

Τις διαχρονικά άριστες σχέσεις των ΕΔ των δύο χωρών.

Την απαίτηση ανάπτυξης διεθνών στρατιωτικών συνεργασιών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων ασφαλείας.

Τη σταθερή συμβολή της Ελλάδας στην προβολή σταθερότητας στο διεθνές επίπεδο, με τη συμμετοχή των ελληνικών ΕΔ σε επιχειρήσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, αλλά και εντός του ευρωατλαντικού πλαισίου.
Την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για την προώθηση της διμερούς και πολυμερούς στρατιωτικής συνεργασίας με κράτη των Βαλκανίων, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της σταθερότητας στον ευρύτερο χώρο εθνικού ενδιαφέροντος.
Τη στρατηγική σημασία των υποδομών της Σούδας.

Γράφαμε πρόσφατα:
Πριν μερικές μέρες ανανεώθηκε η συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για την μεταστάθμευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-9. Η ανανέωση είναι ετήσια και οι Αμερικανοί αμέσως έσπευσαν να αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα uav’s με ακόμη πιο σύγχρονα με πολύ καλύτερες δυνατότητες παρακολούθησης. 
Επιπλέον οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να προχωρήσουν και σε μεταστάθμευση ιπτάμενων τάνκερ στη Λάρισα. Δεν πέρασε απαρατήρητη και η μεταστάθμευση επί τριήμερο δύο υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών F-22 από τη Γερμανία, στη Λάρισα, τα οποία μάλιστα πέταξαν μαζί με ελληνικά F-16. Μία συμβολική κίνηση, ενδεικτική του θετικού κλίματος που επικρατεί στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις".http://diktiospartakos.blogspot.com
Εδώ πρέπει να αναρωτηθούμε τι σημαίνει η μεταστάθμευση ιπτάμενων τάνκερ στη Λάρισα.
Βάσεις, φαντάρους, συνεργασία προσφέρει ο ΑΓΕΕΘΑ Αποστολάκης.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΛΟΥΣ
Η ένταση ανεβαίνει τόσο στην Συρία όσο και στην  Ανατολική Μεσόγειο εξαιτίας του ανταγωνισμού ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας αλλά και των προσδοκιών των τοπικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και κρατών.  Στην Συρία ο έλεγχος της επαρχίας Ιντλίμπ προκαλεί την ένταση της στρατιωτικής σύγκρουσης. Η πιθανότητα επανάληψης των πυραυλικών επιθέσεων των Δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων με πρόσχημα τη χρησιμοποίηση χημικών όπλων ενισχύεται. 
Η κατάσταση είναι εξαιρετικά περίπλοκη και η ανθρώπινη ζωή δεν παίζει κανένα ρόλο. Οι συμμαχίες θυμίζουν κινούμενη άμμο, Τουρκία και ΗΠΑ παίρνουν κοινή θέση για το Ιντλίμπ, ενώ απέναντι τους βρίσκονται Ρωσία και Άσαντ! 
Στην Ανατολική Μεσόγειο ήδη καταγράφεται σοβαρή συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων. Οι ασκήσεις δίνουν και παίρνουν. Τη μεγάλη αεροναυτική άσκηση της Ρωσίας, που λήγει στις 8 Σεπτέμβρη διαδέχεται η Νατοϊκή άσκηση «Bright Star 2018», με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού κρατών, μεταξύ αυτών και των Ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στην περιοχή του Αιγαίου και συγκεκριμένα κοντά στην Σύρο, εντοπίζονται αρκετά πλοία του αμερικανικού ναυτικού, μονάδες οι οποίες κατευθύνονται προς την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ έντονη είναι και η παρουσία μονάδων επιφανείας του γαλλικού και βρετανικού ναυτικού στην ευρύτερη περιοχή. Οι Αμερικανοί στέλνουν στην περιοχή και το υποβρύχιο USS Newport News (SSN-750) κλάσης Los Angeles.

Όμως το νήμα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ξεδιπλώνεται από τα Βαλκάνια -συμφωνία Τσίπρα και Ζαεφ, αλλαγή των συνόρων μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου, ένταξη Δυτικών Βαλκανίων σε ΕΕ ενώ ξεπερνιούνται τα εμπόδια για Σερβία, την Ουκρανία, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και Αφρική!
Ζώνες επιρροής, αγωγοί, έλεγχος εμπορικών-ενεργειακών ροών, Ανοικοδόμηση και Πωλήσεις όπλων, Αγορές, δηλαδή εκμετάλλευση και καταπίεση του κόσμου της εργασίας! Αυτά φέρνουν τους πολέμους, την Καταστροφή, την Προσφυγιά....
Από τη μια μεριά στέκουν οι ΗΠΑ, οι ευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις -αλλά και οι πετρελαϊκές εταιρείες τους EXXON-MOBIL, TOTAL, ENI-, η Ελλάδα με τους άξονες του πολέμου με την Κύπρο-Ισραήλ-Αίγυπτο με τους οποίους επιδιώκουν να αρπάξουν το μέγιστο τμήμα της λείας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Από την άλλη μεριά η Τουρκία, η Ρωσία, το Ιράν και το αυταρχικό καθεστώς Άσαντ. Η Τουρκική παρουσία ως δύναμη εισβολής καταγράφεται σε Συρία-Ιράκ.Στην Ανατολική Μεσόγειο καταπλέουν τουρκικά πολεμικά σκάφη αλλά και  το ερευνητικό – σεισμογραφικό σκάφος «Μπαρμπαρός» αναμένεται ανοιχτά του ακρωτηρίου του Αποστόλου Αντρέα. Τουρκικές δυνάμεις θα πάρουν την σκυτάλη από τους Ρώσους, διεξάγοντας αεροπορικές ασκήσεις έρευνας και διάσωσης, αμέσως μετά τη λήξη των ρωσικών ασκήσεων, σε περιοχές βόρεια και βορειοδυτικά των ακτών της Κύπρου.

Εμείς Απαιτούμε:
ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΗΠΑ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑ
Ο Κοινός εργατικός διεθνιστικός αγώνας μας σε Ελλάδα-Τουρκία η μόνο απάντηση στον κλιμακούμενο ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό.
Καμιά συμμετοχή-καμιά συμβολή στους βρώμικους πολέμους και στις επεμβάσεις τους.
Να γυρίσουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα-πλοια-αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.
 από το εξωτερικό.
Καμιά συμβολή των φαντάρων της ΕΛΔΥΚ.
Να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Καμιά συμμετοχή σε Ασκήσεις και ιδιαίτερα στην άσκηση «Bright Star 2018». 
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ
Μπλοκάρισμα όλων των ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ και των Προσλήψεων Μισθοφόρων. 
Παλεύουμε ενάντια στον Ελληνικό Στρατό ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ των λαών, που επιβάλλει τα Δόγματα Πολέμου/Καταστολής και συμμετέχει στον Πόλεμο κατά των προσφύγων.
Καλούμε τον εργαζόμενο λαό μας να παλέψει ενάντια στην κυβέρνηση και την πολιτική της αντεργατικής λαίλαπας, του κρατικού αυταρχισμού και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για την Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου