Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Το όνομα του μαυραγορίτη συνεργάτη των Γερμανών Γιάννη Λάτση δόθηκε στο λιμάνι του Κατάκολου

(άντε και την επόμενη φορά να πάνε λίγο πιο κάτω, στο Μελιγαλά, και να καταθέσουν και κανένα στεφάνι αυτοί της ''Πρώτη Φορά Αριστερά'' κυβέρνησης, στη μνήμη των ταγματασφαλιτών)

Το όνομα του μαυραγορίτη συνεργάτη των Γερμανών Γιάννη Λάτση δόθηκε στο λιμάνι του Κατάκολου, με απόφαση της κυβέρνησης, παρουσία των μελών της οικογένειας Λάτση, ενώ στην τελετή παρέστησαν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Κώστας Γαβρόγλου και ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ''η εκκρεμότητα που υπήρχε με το λιμάνι του Κατάκολου για τον άνθρωπο που ταξίδεψε το μύθο της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο λύνεται ... Βρισκόμαστε εδώ για να επιτελέσουμε την υποχρέωση, κάτι που έπρεπε να είχε συμβεί εδώ και χρόνια''...

(ό,τι δεν πρόλαβαν οι προηγούμενοι το αποπερατώνουν με επιτυχία αυτοί της ΠΦΑ...😲)

Συνεργάτης των Γερμανών στην Κατοχή, μαυραγορίτης και δοσίλογος και αμέσως μετά εθνικόφρων και αντικομμουνιστής εφοπλιστής, που του εγκαινίασε το πρώτο του πλοίο ο ίδιος ο Δαμασκηνός μετά τον πόλεμο. Από αχθοφόρος- παιδί του λιμανιού στο Κατάκολο, πριν την Κατοχή, εφοπλιστής αμέσως μετα...
Μετά την απελευθέρωση πέρασε από δικαστήριο δοσίλογων, το οποίο όμως τον αθώωσε. Οι δίκες των δοσίλογων της κατοχής ήταν δίκες-παρωδία...
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας (για το οποίο η εφημερίδα σύρθηκε στα δικαστήρια και δικαιώθηκε) κατά τη διάρκεια του πολέμου του 74, με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο Λάτσης με τα δεξαμενόπλοια του τροφοδοτούσε με πετρέλαιο την Τουρκία.
Το 1976 στη διάρκεια της ελληνοτουρκικής κρίσης (εποχή του "βυθίσατε το Χόρα"), η "Πετρόλα" του Λάτση εφοδίασε με 100.000 τόνους πετρέλαιο και 5.000 τόνους κηροζίνη (καύσιμο για αεροπλάνα) την Τουρκία, υλικό που έφτανε για 5.000 εξόδους στο Αιγαίο πολεμικών αεροσκαφών, κατά τις καταθέσεις στρατιωτικών μαρτύρων.
Την 1 Σεπτεμβρίου 1992, έγινε έκρηξη στην Πετρόλα,όταν έσπασε σωλήνας των εγκαταστάσεων διύλισης και 15 εργάτες εξαερώθηκαν. Αθώοι οι 2 μοναδικοί κατηγορούμενοι.
http://diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου