Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Οι τζιχαντιστές τινάζουν "στον αέρα" τη Συμφωνία του Σότσι για το Ιντλίμπ

Η οργάνωση Tahrir al-Sham Hay'at προετοιμάζεται για επικείμενη επίθεση εναντίον του Συριακού Στρατού στην επαρχία Ιντλίμπ για να υπονομεύσει την εφαρμογή της συμφωνίας του Σότσι, όπως μετέδωσαν αραβικά μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα.
Η εφημερίδα al-Watan της Συρίας αναφέρει σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ότι η οργάνωση Tahrir al-Sham προετοιμάζει τους μαχητές της τις δύο τελευταίες ημέρες για να ξεκινήσει μια βαριά επίθεση στο Συριακό στρατό στο Ιντλίμπ.
Αναφέρει επίσης ότι η συγκεκριμένη οργάνωση έχει διατηρήσει τις δυνάμεις της στην περιοχή, ειδικά κατά μήκος του δρόμου μεταξύ της διόδου του Ban al-Hawa στα σύνορα με τη Συρία και της πόλης Saraqib στο Νοτιοανατολικό Ιντλίμπ, προσθέτοντας ότι η τρομοκρατική ομάδα έχει στείλει μεγάλο αριθμό στρατιωτικού εξοπλισμού στις θέσεις του εκεί καθώς επίσης και στην πόλη Κομπανί.

Συνέχισε λέγοντας ότι οι τρομοκράτες του Horas al-Deen διαφώνησαν έντονα με τη συμφωνία του Σότσι και κάλεσαν τις άλλες τρομοκρατικές ομάδες να συμμετάσχουν σε επιθέσεις εναντίον του Συριακού στρατού για να οδηγήσουν γρήγορα τη συμφωνία του Σότσι σε αποτυχία.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η οργάνωση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου να απορρίψει με τη σειρά της, την Κυριακή, την Ρωσο-τουρκική συμφωνία του Σότσι για την αποστρατικοποιημένη ζώνη στο Ιντλίμπ, κάτι που έκαναν η οργάνωση Ταχρίρ αλ Σαμ Χαϊάτ και αρκετές άλλες τρομοκρατικές ομάδες χθες.

Το πρακτορείο ειδήσεων RT στην αραβική, ανέφερε ότι το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο που υποστηρίζεται από την Άγκυρα και περιλαμβάνει αρκετές μονάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, τόνισε ότι δεν θα παραδώσει τα όπλα ούτε τις θέσεις τους στο Ιντλίμπ, γεγονός που παραβιάζει τη συμφωνία του Σότσι.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο βρίσκεται σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσει τον Συριακό Στρατό.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την Συμφωνία, όλα τα βαριά όπλα των μαχητικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένων των πυροβόλων όπλων, των αρμάτων μάχης και των πυραυλικών συστημάτων, που θα πρέπει να απομακρυνθούν από την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου