Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Καταδικάζουμε τις εξοντωτικές ποινές εις βάρος των Κούρδων ηγετών


Το αυταρχικό καθεστώς της Τουρκίας, αυτή η έκφραση Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού του πολιτικού Ισλάμ, ξαναχτύπησε.
Εντείνοντας τον κοινωνικό πόλεμο εναντίον του κόσμου της εργασίας, των προσφύγων αλλά και κάθε εθνικής συνιστώσας, ιδιαίτερα του Κουρδικού λαού που αντιμετωπίζει ως Απειλή... 
Οπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε τον Σελαχατίν Ντεμιρτάς σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και οκτώ μηνών για διάδοση τρομοκρατικής προπαγάνδας.
Το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε επίσης τον βουλευτή του HDP, Σίρι Σουρέγια Οντέρ, σε φυλάκιση τριών ετών και έξι μηνών με τις ίδιες κατηγορίες.

Ο πρώην ηγέτης του κυριότερου φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) βρίσκεται φυλακισμένος από τον Νοέμβρη του 2016, με το καθεστώς της Άγκυρας να του αποδίδει κατασκευασμένες κατηγορίες, που αφορούν κυρίως κατηγορίες για «τρομοκρατικές» δραστηριότητες.
Nα θυμίσουμε ότι ο Ντεμιρτάς μαζί με άλλους συγκρατούμενους του είχαν προβεί σε πολυήμερη απεργία πείνας καταγγέλλοντας τις «παράνομες και απάνθρωπες πρακτικές» στη φυλακή της Εντίρνε (Αδριανούπολη, βορειοδυτική Τουρκία), όπου βρισκόταν.
Το αυταρχικό καθεστώς της Τουρκίας, που στα ζητήματα αυτά γνωρίζει την στήριξη των κυβερνήσεων της Δύσης, της ΕΕ, των ΗΠΑ, Ρωσίας προχωρά αμείλικτα όχι μόνο τον κοινωνικό πόλεμο, αλλά το σύνολο της ιμπεριαλιστικής του πολιτικής.
Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό του φίλου Κουρδικού και Τουρκικού λαού, εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας και απαιτούμε να σταματήσουν οι Φυλακίσεις και Διώξεις όποιων διαφοροποιούνται και θεωρούνται εχθροί του αστικού Τουρκικού κράτους.
Η κοινή πάλη των λαών πρέπει να ενταθεί και να μας βρει αντιμέτωπους με τις αστικές κυβερνήσεις σε Ελλάδα-Τουρκία, τις ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ.
Η συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους Κούρδους αγωνιστές είναι δεδομένη.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου