Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Τι δουλειά έχει η φρεγάτα, τα 4 F 16, το C130, τα 3 Apache στην πρόβα πολέμου του ΝΑΤΟ "Bright Star 2018" στην Αίγυπτο;


ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ;
ΠΟΣΑ ΠΥΡΟΣΒΑΣΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΘΡΗΝΟΥΜΕ 100 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ;
Ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προπαγανδίζει ότι οι Αμερικανοί και οι Βάσεις τους "απομακρύνουν" την πιθανότητα Ελληνοτουρκικού Πολέμου... Στην πραγματικότητα η στρατηγική σχέση του ελληνικού κράτους με τις ΗΠΑ του Προέδρου Τραμπ σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη Πολεμική εμπλοκή του Ελληνικού Στρατού που είτε αναλαμβάνει ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ των λαών, είτε συμμετέχει στην επιβολή των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. 
Αυτό αποδεικνύει και η σημαντική ελληνική συμμετοχή στη μεγάλη, πολυεθνική άσκηση «Bright Star ’18», που διεξάγεται από τις 8/9/2018 με βάση την Αλεξάνδρεια και έκταση σε μέρος της Ανατολικής Μεσογείου και της Αιγύπτου.

Η άσκηση θα διαρκέσει έως και τις 20 Σεπτεμβρίου, διευθύνεται από τις αιγυπτιακές στρατιωτικές αρχές σε συνεργασία με την αμερικανική κεντρική διοίκηση (USCENTCOM), και περιλαμβάνει επιχειρήσεις σε όλα τα πεδία (ξηρά, αέρας, θάλασσα), καθώς και δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων.

Η Ελλάδα συμμετέχει με μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού (Π.Ν.) με το οργανικό ελικόπτερό της. Η Πολεμική Αεροπορία (Π.Α.) με τέσσερα αεροσκάφη F-16 και ένα C-130 και ο Στρατός Ξηράς με τρία επιθετικά ελικόπτερα τύπου AH-64 (Apache). Οι μονάδες θα συνοδεύονται από το αντίστοιχο προσωπικό υποστήριξης, ενώ στην άσκηση θα συμμετάσχει και Ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων του Π.Ν., το οποίο, παράλληλα, θα παράσχει και την ομάδα αξιωματικών που θα στελεχώσει το πολυεθνικό Επιτελείο Διεύθυνσης.

Tεράστια η ελληνική συμμετοχή στην στρατιωτική άσκηση «Bright Star 2018» αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι Παράμετρος ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ-ΑΠΕΙΛΗ για τους λαούς

Στην ανακοίνωση μας "Πολεμικό ηφαίστειο η Ανατολική Μεσόγειος για ΑΟΖ-Κοιτάσματα και μοιρασιά της Συρίας" diktiospartakos.blogspot.com γράφαμε:
"Στην Ανατολική Μεσόγειο ήδη καταγράφεται σοβαρή συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων. Οι ασκήσεις δίνουν και παίρνουν. Τη μεγάλη αεροναυτική άσκηση της Ρωσίας, που λήγει στις 8 Σεπτέμβρη διαδέχεται η Νατοϊκή άσκηση «Bright Star 2018», με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού κρατών, μεταξύ αυτών και των Ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων".


Πρόκειται για μια τεράστια Άσκηση, Πρόβα Τζενεράλε ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε Μέση Ανατολή και Αφρική, με καθοριστικό ρόλο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Σε μια πολύ επικίνδυνη συγκυρία...
Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που εκπαιδεύονται να επέμβουν στις περιοχές αυτές.
Αντικείμενο των συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα μεταξύ του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) των ΗΠΑ-Chairman of the Joint Chiefs of Staff, General Joseph F. Dunford, US Marine Corps.


Ταυτόχρονα, αμερικανικό ΜΜΕ αναφέρει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αυξήσουν κατακόρυφα τις ασκήσεις μεταφέροντας περισσότερα στρατεύματα μέσω βάσεων στην Ελλάδα.
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ
Η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια τεράστια αμερικανική βάση για τα συμφέροντα των ΗΠΑ σε Βόρειο Αφρική, Μ.Ανατολή και Α.Μεσόγειο, σε ένα ΑΘΛΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ.
Το Ελληνικό κράτος διαμέσου των Αξόνων του Πολέμου με Αίγυπτο-Ισραήλ-Κύπρο και την "προνομιακή σχέση" με ΗΠΑ Αναβαθμίζεται στο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ του με το Τουρκικό κράτος για τις ΑΟΖ-Ενεργειακά Κοιτάσματα, τον έλεγχο εμπορικών-ενεργειακών ροών στρατηγικής σημασίας.
Κατοχυρώνει ρόλο ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ των λαών της περιοχής.
Για αυτό πρέπει να στέλνει Στρατεύματα και πολεμικά μέσα σε ζώνες προκειμένου να επιβληθούν τα Δόγματα Πολέμου-Καταστολής.
Η Πολυεθνική Άσκηση «Bright Star 2018» μας Αποκαλύπτεται με τις χώρες που συμμετέχουν,  τις χώρες παρατηρητές, τα σενάρια της, τους Εχθρούς της, το πραγματικό Ιμπεριαλιστικό περιεχόμενο της, την Απειλή για τους λαούς!
Ας δούμε:


Αίγυπτος, Ηνωμένες Πολιτείες, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία, Ελλάδα, Βρετανία, Ιταλία και Γαλλία, θα συμμετάσχουν στις μεγάλες αεροναυτικές και χερσαίες ασκήσεις με ειδικές δυνάμεις με την ονομασία «Bright Star 2018» στην Αίγυπτο, σε μια περίοδο που η θάλασσα αυτή έχει «γεμίσει» ήδη από την ρωσική αρμάδα που διεξάγει και αυτή μεγάλη άσκηση.


Η αεροναυτική/χερσαία δραστηριότητα θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2018 στη στρατιωτική βάση Mohammed Najib, και στην θαλάσσια περιοχή της Αν.Μεσογείου.


Το σκηνικό, μυρίζει «μπαρούτι» μετά την υπερσυγκέντρωση τόσων πολεμικών πλοίων στην περιοχή, με το Ελληνικό κράτος να συμμετέχει με πολεμικά πλοία, υποβρύχια, αεροσκάφη F-16 και μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων, σε μία μεγάλη, από όλες τις απόψεις, άσκηση με προεκτάσεις όμως στα τεκταινόμενα στην Συρία, με διακυβεύματα στην Ανατολική Μεσόγειο για ιμπεριαλιστές, τοπικές δυνάμεις και τεράστιες ενεργειακές εταιρείες.


Στρατιωτικοί αναλυτές τονίζουν:

το ρωσικό πυραυλοφόρο καταδρομικό «Μάρσαλ Ουστίνοφ” «κλείδωσε», την βρετανική βάση του Ακρωτηρίου, σε μια κίνηση που είναι αποκαλυπτική των προθέσεων των Ρώσων για τον ρόλο που θα επιτρέψουν να διαδραματίσουν οι δύο βάσεις στην Κύπρο. Σημειώνουν ότι τα ρωσικά συστήματα του καταδρομικού ελέγχουν πλήρως τον εναέριο χώρο της βάσης και σημαδεύουν τυχόν αεροσκάφη που θα θελήσουν να απογειωθούν για επιδρομή κατά της Συρίας.

Σημασία όμως έχει να δούμε και ποιες χώρες κλήθηκαν στην Αίγυπτο να συμμετάσχουν ως παρατηρητές: ο Λίβανος, η Ρουάντα, το Ιράκ, το Πακιστάν, η Ινδία, η Κένυα, η Τανζανία, η Ουγκάντα, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το Τσαντ, το Τζιμπουτί, το Μάλι, η Νότια Αφρική, ο Νίγηρα, η Σενεγάλη και ο Καναδάς. Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια περίοδο εντείνεται ο ανταγωνισμός των ΗΠΑ με την Ρωσία, αλλά κυρίως με την Κίνα στην Αφρική!

Στόχος αυτών των ασκήσεων είναι η ανταλλαγή εμπειριών, ο συντονισμός των εργασιών μεταξύ των κοινών δυνάμεων, η τυποποίηση των εννοιών, η ανάπτυξη της κατάρτισης στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, το σχέδιο διοικητικής και ιατρικής υποστήριξης και η κατάρτιση τόσο στις κοινές αεροπορικές επιχειρήσεις όσο και η θαλάσσια ασφάλεια.
Η άσκηση Bright Star περιλαμβάνει επίσης την δημιουργία κοινών κέντρων διοίκησης, διαλέξεις για ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ χωρών και ασκήσεις με πραγματικά πυρά.
Πρέπει να επισημάνουμε ότι οι ΗΠΑ με πρόεδρο τον Τραμπ εκδηλώνουν συγκεκριμένο ιμπεριαλιστικό-επιθετικό σχεδιασμό. Η Αίγυπτος έχει κεντρική θέση στους σχεδιασμούς τους τόσο για τη Μέση Ανατολή, όσο και για την Αφρική!
Η άσκηση αναβλήθηκε δύο φορές: πρώτον, λόγω των γεγονότων της Αραβικής Άνοιξης, και δεύτερον, λόγω του ότι ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, είχε ακυρώσει την άσκηση λόγω αμερικανικών κυρώσεων κατά της Αιγύπτου.
Ωστόσο, αμέσως μετά την άφιξη του Προέδρου Ντ. Τραμπ στην εξουσία, είχαμε την επιστροφή της αμερικανο-αιγυπτιακής στρατιωτικής εκπαίδευσης. Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να αποδεσμεύσει στρατιωτική βοήθεια ύψους 195 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Αίγυπτο. Η χορήγηση της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς την Αίγυπτο είχε ανασταλεί εν μέρει το 2013 από την προηγούμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ, υπό τον δημοκρατικό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, εξαιτίας της αιματηρής καταστολής των υποστηρικτών του πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μούρσι, πριν αποκατασταθεί τον Μάρτιο του 2015. Ανέρχεται σε περίπου 1,3 δισεκ. δολάρια τον χρόνο. Βεβαίως, η Αίγυπτος έχει οικοδομήσει σχέσεις και με την Ρωσία, προχωρώντας σε μεγάλες αγορές όπλων.
Η ουσία είναι ότι, Ρωσία και ΗΠΑ με την δικαιολογία των «στρατιωτικών ασκήσεων” μετέφεραν μεγάλες δυνάμεις σε μια περιοχή όπως η Α.Μεσόγειο που ήδη «βράζει”, και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά για τις προθέσεις αμφοτέρων των αντιπάλων.
 Εμείς Απαιτούμε:
ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΗΠΑ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑ
Ο Κοινός εργατικός διεθνιστικός αγώνας μας σε Ελλάδα-Τουρκία η μόνο απάντηση στον κλιμακούμενο ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό.
Καμιά συμμετοχή-καμιά συμβολή στους βρώμικους πολέμους και στις επεμβάσεις τους.
Να γυρίσουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα-πλοια-αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.
 από το εξωτερικό.
Καμιά συμβολή των φαντάρων της ΕΛΔΥΚ.
Να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Καμιά συμμετοχή σε Ασκήσεις και ιδιαίτερα στην άσκηση «Bright Star 2018». 
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ
Μπλοκάρισμα όλων των ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ και των Προσλήψεων Μισθοφόρων. 
Παλεύουμε ενάντια στον Ελληνικό Στρατό ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ των λαών, που επιβάλλει τα Δόγματα Πολέμου/Καταστολής και συμμετέχει στον Πόλεμο κατά των προσφύγων.
Καλούμε τον εργαζόμενο λαό μας να παλέψει ενάντια στην κυβέρνηση και την πολιτική της αντεργατικής λαίλαπας, του κρατικού αυταρχισμού και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για την Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου