Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018

Μα τι είναι αυτά; Στο Μεσολόγγι 2/39 Κέντρο Ευζώνων, οι σουβάδες πέφτουν στα κεφάλια των φαντάρων αλλά το Ιατρείο Παρασκευή-Σαββατοκύριακο κλείνει!


μια φωτογραφία από το παρελθόν στο Μεσολόγγι...
Μα τι πράγματα είναι επιτέλους αυτά;
Είναι δυνατόν στο 2/39 Κέντρο Ευζώνων την Παρασκευή να κλείνει το Ιατρείο και το Στρατόπεδο να μένει χωρίς στρατιωτικό γιατρό μέχρι τη Δευτέρα το πρωί;

Και όμως αυτό συμβαίνει.

Η στρατιωτικός γιατρός και η νοσοκόμα φεύγουν!!!

Ο Λοχαγός βεβαίως λείπει με άδεια εδώ και ενάμισι μήνα (1,5)...

Η μονάδα έχει οδοντίατρο γιατρό (!) και μια νοσηλεύτρια... 

Που συμβαίνουν όλα αυτά;

Στο Μεσολόγγι, ένα άθλιο στρατόπεδο που έχουν σημειωθεί Αυτοκτονίες φαντάρων τα προηγούμενα χρόνια...

Στο Μεσολόγγι, ένα πανάρχαιο στρατόπεδο που σοβάδες πέφτουν στα κεφάλια των φαντάρων και τους τραυματίζουν.
Αυτός είναι ο Στρατός το Καμμένου και του Ρήγα!
Αδειάζουν τις μονάδες και αφήνουν τους φαντάρους χωρίς γιατρό για να καλύψουν τις τρύπες του διαλυμένου Συστήματος Υγείας.
Και μετά έχουν το θράσος και μιλούν για "Κοινωνικό ρόλο του Στρατού"...
Θυμίζουμε:
Γιατί το στρατόπεδο Μεσολογγίου είναι ακόμα ανοιχτό
Συνάδελφοι φαντάροι και φίλοι γονείς Αντισταθείτε....
Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι Υπουργοί Άμυνας Π.Καμμένος και Δ.Βίτσας να δαπανούν τόσα εκατομμύρια ευρώ σε παρελάσεις επίδειξης πρωτοφανούς μιλιταρισμού και εθνικισμού.
Αλλά οι στρατιώτες να κινδυνεύουν να τραυματιστούν σοβαρά ή ακόμη να απειλείται η ίδια τους η ζωή από τα κτίρια που καταρρέουν στο ΚΕΝ Μεσολογγίου.
Στην κατάταξη της Σειράς Σεπτεμβρίου 2016, με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγρινίου ένας φαντάρος όταν καταπλακώθηκε από σοβά που έπεσε από τέσσερα μέτρα ύψος,στο ΚΕΝ Μεσολογγίου. Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο 2/39 Κέντρο Ευζώνων, όπου γίνεται η κατάταξη Νεοσύλλεκτων (Ε’ ΕΣΣΟ 2016). 
Η συγκεκριμένη κτιριακή εγκατάσταση είναι πολύ παλιά και παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες, οι αρμόδιες υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη δραστική βελτίωση της διαμορφωθείσας κατάστασης.
Διαβάστε τι μας καταγγέλλουν οι συνάδελφοι φαντάροι που υπηρετούν εκεί:
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Είναι ίσως από τα πιο άθλια στρατόπεδα στην Ελλάδα.
Δεν υπάρχει αρκετό μόνιμο προσωπικό, οι συνθήκες είναι τρισάθλιες!
Το ότι πας στον Στρατό δε σημαίνει ότι πρέπει να ζήσεις σε μια κατάσταση που δεσπόζει η Μούχλα στα ταβάνια, οι σοβάδες ξεκολλάνε και πέφτουν στα κεφάλια μας, τα μαγειρεία είναι άθλια και το ίδοο οι τουαλέτες.
Έχουμε φτάσει στο σημείο, να παίρνουμε έξοδο μόνο και μόνο για να πάμε να κάνουμε την ανάγκη μας σε συνθήκες 21ου αιώνα και όχι στην αθλιότητα που επικρατεί στο ΚΕΝ Μεσολογγίου.
Και πάλι τονίζουμε τις ευθύνες του ΓΕΣ και του Υπουργείου Άμυνας. Εκεί βρίσκεται η λύση στα ακραία προβλήματα που βίωσαν, βιώνουν και θα βιώσουν οι φαντάροι αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ - Ενωθείτε Μαζί μας 

στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα! 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ 
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου